افزایش متوسط سنی ایران از ۲۲ به ۳۲ سال
دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به سرعت زیاد روند سالمندی در کشور از افزایش متوسط سنی کشور به ۳۲ سال خبر داد.
مرضیه وحید دستجردی در دومین کنگره کشوری چالشهای بالینی زایمان با بیان اینکه امروز زمان آن رسیده که با تعامل وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و انجمنهای مختلف، مشکلات متخصصان زنان حل شوند، گفت: ریاست جمهور ما که خود یک پزشک متخصص هستند، به خوبی از نزدیک با این مسائل آشنا هستند و امیدواریم که به وضعیت تمام گروههای پزشکی کشور از جمله متخصصین زنان کمک کنند، چرا که در حال حاضر، متخصصین زنان به نوعی نادیده انگاشته شدهاند.
وی با بیان اینکه متخصصان زنان و زایمان هم با سلامت مادر و هم نوزاد و جنین سروکار دارند، گفت: اعمال جراحی زنان و زایمان، یک دنیای وسیع بوده و یاشد تنها رشتهای که به این اندازه حساس است. افرادی که وارد این رشته میشوند، خود را وقف میکنند و متأسفانه در بسیاری از موارد برای ازدواج به مشکل برمیخورند. خدمات این متخصصین بسیار ارزشمند است.
وزیر اسبق بهداشت، با تأکید بر اینکه قبلاً نرخ مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۴۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر بود، گفت:، اما در حال حاضر این عدد بین ۱۹ تا ۲۱ نفر متغیر است که این کاهش بینظیر در دنیا محسوب میشود. ما دومین کشور از نظر کاهش مرگ و میر مادران باردار هستیم. هنگامی که یک زایمان ایمن انجام میشود، نه تنها سلامت مادر تضمین میشود، بلکه مرگ و میر نوزادان نیز کاهش مییابد و تروماهایی که ممکن است در آینده برای کودک به وجود بیاید، کاهش مییابد. بنابراین، این رشته برای مردم، زنان و کودکان حیاتبخش است و متخصصین زنان پرچمدار این رشته هستند.
وی بیان کرد: پزشکان جوان در این حوزه مشکلات زیادی دارند. باید به مشکلات آنها توجه کنیم، زیرا مهاجرت از مسائل جدی است. خوشبختانه حقوق دستیاران افزایش پیدا کرده و مشکل بیمه آنها حل شده است که این یک کار بزرگ بود. همچنین، وزارت بهداشت اعلام کرده که ۲۷ هزار پست جدید ایجاد کرده است و قصد دارند کمبودها را جبران کنند.
دستجردی بیان کرد: پزشکان جوان نباید با مشکلات مالی مواجه شوند، زیرا در غیر این صورت، مسأله مهاجرت به یک مشکل جدی تبدیل میشود. از یک طرف نیروی انسانی بزرگ و فعال که برای آن زحمت زیادی کشیده شده است از دست میرود، و از طرف دیگر افرادی که میتوانند به افزایش جمعیت کمک کنند و فرزندآوری داشته باشند، از دست میروند. به این ترتیب، ما به صورت بالقوه جمعیت را از دست میدهیم. از همه همکاران میخواهم که کمک کنند و امیدوار باشیم که این مشکلات حل شود.
دبیرستاد ملی جمعیت یادآور شد: چند سال قبل بیشترین فعالیتهای متخصصان زنان مربوط به زایمان بود، اما اکنون با توجه به کاهش شدید رشد جمعیت، به سمت اعمال زیبایی پیش میروند که این خود باید با دقت و مراقبت بیشتری انجام شود. متأسفانه، برخی پزشکان به اجبار به این اعمال روی میآورند و باید مراقب شکایات مربوط به آن باشند.
وی گفت: اگر این روند در سال ۲۱۰۰، ادامه پیدا کند، ممکن است کشور ما به عنوان یک کشور بزرگ شناخته نشود. جمعیت بسیار مهم است. در حال حاضر، ۱۰ درصد جمعیت ما سالمند هستند، اما تا سال ۱۴۳۰، حدود ۳۳ درصد از جمعیت کشور سالمند خواهند شد. این یعنی از هر سه نفر یک نفر سالمند است و این مشکلات زیادی برای کشور ایجاد خواهد کرد. متخصصین زنان که ارتباط مستقیم با زنان دارند، باید برای رشد جمعیت تلاش کنند.
وحید دستجردی گفت: در حال حاضر، متوسط سن جامعه ما ۲۲ سال بوده که پس از ۴۰ سال به ۳۲ سال رسیده است و این نشاندهنده سرعت زیاد روند سالمندی کشور است. من به عنوان عضو دبیرخانه ستاد ملی جمعیت، هر کاری از دستم برآید، انجام خواهم داد. باید کشور را از چاهی که در آن افتاده است، خارج کنیم. این مسأله تنها مربوط به کشور ما نیست، بلکه در ۸۳ کشور دیگر در دنیا نیز نرخ رشد جمعیت زیر سطح جایگزینی است.
وی بیان کرد: کاهش نرخ رشد جمعیت یک مسأله چندعاملی است و باید با مشاوره و ایده دادن به آن پرداخته شود. رشته ما سخت است و باید از افرادی که به این رشته با همه سختیهایش وارد شدهاند، قدردانی کنیم.
ما ده شصتی ها به بازنشستگی هم برسیم ، حتما صندوق ورشکسته میشه . لطفا دیگه اگه مردیم چون قبر واسه چال کردنمون کم میاد ، مثل چینی ها نسوزونید . کل زندگیمون سوخت رفت .