ضربه مغزی چه علائمی دارد؟
سرگیجه، سردرد، گیجی، خستگی، تاری دید و حساسیت به نور از شایعترین علائم ضربه مغزی هستند.
هنگامی که این علائم فروکش کرد و بیمار شروع به از سرگیری فعالیتهای عادی خود کرد، ممکن است عوارض عمقیترِ ضربه مغزی که اغلب نادیده گرفته میشود را تجربه کند مانند زنگ زدن مداوم در گوش، حساسیت به سر و صدا و مشکلات شنوایی.
ضربه مغزی که به عنوان آسیب خفیف مغزی (mTBI) نیز شناخته میشود، نوعی آسیبدیدگی مغزی در ناحیه کلِ سر است و میتواند ساختار سلولهای مغز از جمله سلولهای مرتبط با شنوایی را تغییر دهد. برخی از این تغییرات بهبود مییابند در حالی که برخی دیگر دائمی هستند.
عوامل خطر شامل خشونت فیزیکی، نوشیدن الکل و سابقه قبلی ضربه مغزی است.
مکانیسم آسیب همچنین شامل ضربه مستقیم به سر یا تکانههایی در نقاط دیگر بدن است که ممکن است به سر منتقل شوند.
یک عارضه مهم در اثر آسیب مغزی این است که شنوایی در بزرگسالان و کودکانی که به دنبال حوادث رایجی مانند ضربه به سر ناشی از سقوط چیزی، تصادف با وسیله نقلیه یا دوچرخه سواری بدون کلاه ایمنی و ... دچار ضربه مغزی شدهاند، تحت تاثیر قرار میگیرد. افراد دیگر مانند ورزشکاران یا سربازان هم به دلیل فعالیتهای ورزشی یا وظایف خود میتوانند تحت تأثیرِاین عارضه قرار بگیرند.
چگونه ضربه مغزی میتواند بر گوش شما تأثیر بگذارد؟
سلولهای حسیِ شنوایی و تعادلی که در حلزون گوش داخلی قرار دارند، سلولهای مویی نامیده میشوند. سلولهای موییِ ریز، گوش داخلی شما را پوشاندهاند. این سلولهای مویی برای تبدیل انرژی از ارتعاشات پرده گوش و استخوانهای گوش میانی به انرژی الکتریکی که میتواند از طریق اعصاب به سمت مغز برای پردازش حرکت کند، حیاتی هستند.
برای درک بهتری از این نوع آسیبدیدگی تصور کنید هر یک از این سلولهای مویی مانند برگهای باریک چمن هستند. وقتی روی چمن پا میگذارید و سپس پای خود را برمیدارید، برخی از برگها به سمت بالا برمیگردند، در حالی که برخی دیگر روی زمین میخوابند یا شکسته میمانند. موهای گوش شما هم همینطور است. آنهایی که بر اثر ضربه مغزی آسیب دیدهاند و تغییر حالت پیدا کردهاند، قابل رشد یا ترمیم نیستند و دیگر نمیتوانند سیگنالهایی را به مغز ارسال کنند.
این آسیب به سلولهای مو میتواند باعث زنگ زدن در گوش شود که به عنوان وزوز گوش شناخته میشود، کاهش شنوایی، حساسیت به صدا و ناتوانی در پردازش صحیح صداها، مانند گفتار نیز از علائم آن هستند.
مشکلات شنوایی را نادیده نگیرید
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، افراد در هر سنی ممکن است بر اثر فعالیتهای مختلف یا در نتیجه تصادف دچار ضربه مغزی شوند. اگر کودکی ضربه مغزی را تجربه کرده است، پس از کاهش علائم اصلی ضربه مغزی، اگر از علائمی چون سرگیجه، زنگ زدن در گوش یا مشکل شنوایی شکایت دارد، ضروری است که به آن توجه کنید. برخی از این علائم ممکن است بهبود یابد در حالی که برخی دیگر ممکن است دائمی باشند.
مشکلات شنوایی یا پردازش صدا نیز ممکن است به عنوان مشکل در تمرکز یا چالشهای جدید با انجام تکالیف مدرسه نشان داده شود.
از چه کسی کمک بگیریم؟
هنگامی که به دنبال کمک برای مشکلات شنوایی مشکوک ناشی از ضربه مغزی هستید، مشورت با متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) را در نظر بگیرید که میتواند سلامت گوش را ارزیابی و تعیین کند که آیا شرایط زمینهای قبلی میتواند عامل این علائم باشد یا خیر.
داش محسن برای شما هم نان داشت هم اب،،،،بعدشم شما خود خود تفرقه ایت،دشمن غلط بکنه،،،،،،بیخود هی به دشمن ربطش نده،،،اون طرحهای اقتصادی که میگفتی چی شد
آن متوهم خیالباف اعلام کرد که ایران ضعیف شده؛ آینده نشان خواهد داد چه کسی ضعیف شده است. صدام هم به خیال اینکه ایران ضعیف شده، حمله را شروع کرد. ریگان نیز به تصور ضعف ایران، آن کمکهای آنچنانی را به رژیم صدام انجام داد.
آنها و دهها متوهم دیگر به درک واصل شدند و رژیم اسلامی روزبهروز رشد پیدا کرد. من به شما عرض میکنم این تجربه این بار هم به فضل الهی تکرار خواهد شد. ۱۴۰۳/۱۱/۳
تفرقه انداز بزرگ در داووس مثل بچه ها چغلی کرد
اونقدر در اباطیلی که گفت پالس ضعف ارسال کرد
که سناتور آمریکایی توییت زد ، فلانی در داووس گدایی میکرد
ای خدا کی نسل اینا تموم میشه😫
محسن جان باوجود شما مگه کسی جرات میکنه
برادرمحسن.صاحبصنعتالومینیومایران.چندساله
کهانقلابشدهنزدیکپنجاهسالبسهدیگه.برادرکافیه
بازنشستگیمگرنداریدشماها.دشمنکجابود.دشمن.
رونابودکردیدشماها.
شما علاوه بر اینکه دهن خورد میکنید پدر ملت را هم دراوردید خیالت راحت