اروپا چطور به کانون بیماری های مقاربتی تبدیل شده است؟/ برای جلوگیری از سوزاک و سفلیس چه باید کرد؟

بر اساس یک گزارش جدید اروپا به کانونی برای بیماری‌های مقاربتی مانند سوزاک و سفلیس تبدیل شده است.

اروپا چطور به کانون بیماری های مقاربتی تبدیل شده است؟/ برای جلوگیری از سوزاک و سفلیس چه باید کرد؟

در سال ۲۰۲۳، تعداد موارد سفلیس و سوزاک افزایش چشمگیری داشت، در حالی که عفونت کلامیدیا همچنان شایع‌ترین بیماری مقاربتی بوده است. بر اساس این گزارش که مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های اروپا منتشر کرده سوزاک مقاوم به آنتی‌بیوتیک به یک تهدید جدید برای سلامت افراد در اروپا تبدیل شده است.

در سال ۲۰۲۳، نزدیک به ۱۰۰ هزار مورد ابتلا به سوزاک در کشورهای اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن اشتاین و نروژ گزارش شده است. این میزان ۳۱ درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش یافته و بیش از ۳۰۰ درصد نسبت به سال ۲۰۱۴ بیشتر شده است.

این گزارش همچنین می‌گوید که در سال‌های اخیر موارد ابتلا به سفلیس هم به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. در سال ۲۰۲۳، بیش از ۴۰ هزار مورد ابتلا به این بیماری به ثبت رسیده که نسبت به سال ۲۰۲۲ ۱۳ درصد بیشتر شده است. ضمن اینکه این میزان نسبت به موارد در سال ۲۰۱۴ دو برابر شده است.

در صورتی که سوزاک درمان نشود، می‌تواند مشکلات جدی برای سلامت افراد ایجاد کند و عوارضی چون نازایی و التهاب لگن به همراه داشته باشد. سفلیس هم اگر درمان نشود، می‌تواند به مشکلات طولانی‌مدت قلب و سیستم عصبی منجر شود و ممکن است از یک زن باردار به کودک او منتقل شود.

در حالی که به نظر می‌رسد افزایش موارد کلامیدیا ثابت مانده است، این بیماری همچنان شایع‌ترین بیماری باکتریایی مقاربتی در اروپا است و در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۳۰ هزار مورد گزارش شده که ۱۳ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۴ بوده است.

چرا بیماری‌های مقاربتی در حال افزایش هستند؟

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های اروپا گفته است که چند دلیل بالقوه می‌تواند برای افزایش بیماری‌های مقاربتی وجود داشته باشد، از جمله آزمایش بیشتر در برخی گروه‌ها، کاهش استفاده از کاندوم و افزایش تعداد شرکای جنسی.

این سازمان گفته که «یافته‌ها نیاز فوری به افزایش آگاهی عمومی، پیشگیری، آزمایش و تلاش‌های درمانی برای مقابله با این نگرانی بزرگ بهداشت عمومی را نشان می‌دهد».

مقامات همچنین خطر مقاومت آنتی‌میکروبیال (AMR) یعنی زمانی که باکتری‌ها یا دیگر پاتوژن‌ها به حدی تغییر می‌کنند که آنتی‌بیوتیک‌ها نمی‌توانند به‌طور مؤثر آن‌ها را درمان کنند، در سوزاک را هشدار داده‌اند.

این سازمان پیشتر هشدار داده بود که سوزاک در حال سخت‌تر شدن برای درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها است، که روندی جهانی به شمار می‌رود.

در بخشی از گزارش این نهاد اروپایی آمده است: «ظهور سویه‌های مقاوم به دارو تهدیدی برای اثربخشی درمان‌های کنونی است، که باعث می‌شود تأکید بر پیشگیری و ترویج استفاده مسئولانه از آنتی‌بیوتیک‌ها ضروری باشد»

سال گذشته، این سازمان هشدار داد که افزایش «شگفت‌آور» موارد بیماری‌های مقاربتی یک نگرانی جدی بهداشت عمومی برای اروپا است.

اما روندهای سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهند که تلاش‌ها برای مقابله با این بیماری‌ها کافی نبوده و نتوانسته شیوع آن‌را به ویژه در میان جوانان کنترل کند. زنان در اوایل دهه بیست خود بالاترین نرخ‌های ابتلا به کلامیدیا و سوزاک را در سال ۲۰۲۳ داشتند، هرچند که موارد سوزاک در میان گروه‌های سنی و گرایش‌های جنسی مختلف افزایش یافته است.

در همین حال، مردان ۲۵ تا ۳۴ ساله بالاترین نرخ ابتلا به سفلیس را داشتند. بیشتر موارد سفلیس در میان مردان همجنس‌گرا و دوجنس‌گرا گزارش شده است، اما این نرخ همچنین در میان زنان در تمام گروه‌های سنی در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.

این سازمان از استفاده منظم از کاندوم را توصیه و تاکید کرده که افراد فعال جنسی باید به طور منظم برای بیماری‌های مقماربتی آزمایش دهند چون افرادی که آلوده هستند همیشه علائم ندارند. این نهاد اروپایی همچنین می‌گوید تشخیص زودهنگام و آغاز درمان برای جلوگیری از انتقال و عوارض بیشتر امری ضروری به شمار می‌رود.

منبع: یورو نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید