جامعهشناس: مرگ در ایران سادهانگاری و مسخره میشود
یک جامعهشناش گفت: اکنون در جامعه شاهد هستیم که مسأله مرگ در نظام فرهنگی و اجتماعی ما سادهانگاری شده و گاه به سخره گرفته میشود.

تقی آزاد ارمکی جامعهشناس درباره میزان تصادفات جادهای و تعداد فوتیهایی که هر سال در نوروز ثبت میشود دیدگاه متفاوتی دارد.
او می گوید: عجیب نیست که انسانها با علم به اینکه میدانند خطر مرگ ناشی از تصادف بسیار بالا است، باز هم تا این اندازه به سفر با خودرو علاقه نشان میدهند. البته مردم به این دلیل سفر نمیکنند تا تصادف کنند، اما میدانند که احتمال تصادف بسیار بالاست.
به نظر من، این تناقض را فقط میتوان با تغییراتی که در مفهوم مرگ ایجاد شده، توضیح داد. به عبارت دیگر اکنون در جامعه شاهد هستیم که مسأله مرگ در نظام فرهنگی و اجتماعی ما سادهانگاری شده و گاه به سخره گرفته میشود. در فضای مجازی، در بازیهای رایانهای این نگاه دیده میشود. بنابراین تغییری که اتفاق افتاده، این است که نگاه به زندگی و فلسفه کلی آن تغییر کرده و اگر قرار است از میزان تصادفات کاسته شود، باید نگاه به زندگی و فلسفه کلی آن تغییر کند تا آدمها به جای جدی نگرفتن خطر مرگ، بیش از پیش مسئولیت خود در زنده ماندن، زندگی کردن، توسعه، رشد، تعالی، افزایش ثروت و تربیت فرزند را بپذیرند.
در ویتنام زمان جنگ با آمریکا هم مرگ ، عادی و بی اهمیت شده بود . آدمیزاد (اکثرا) پیر که میشه محتاط و عاقل و جون دوست میشه . اما وقتی خیلی پیر میشه ، آرزوی مرگ میکنه .
چند سال پیش که نیروگاه چرنوبیل منفجر شده بود ، با یه هلیکوپتر داشتن میرفتن به طرف نیروگاه چرنوبیل ببینن اوضاع چطوره . فرمانده گفت مستقیم برو بالای گنبد منفجر شده نیروگاه . خلبان مردد شد که بره توی دود بالای نیروگاه . فرمانده گفت : اگه نری فردا میدم اعدامت کنن . فیزیکدانه دوید طرف خلبان و بهش گفت : اگه بری توی اون دود ، فردا آرزو میکنی یکی بیاد هر چه زودتر بکشتت 😰
زندگیمون صد پله بد تر از مرگ شده !
مثنوی را بخوان
لیاقت مردم ایران بدتر از اینهاست
لیاقت مردم ایران بدتر از اینهاست
به نط. من زندگی هرچقدر ر سخت باشد باید زندگی کر د وم اقب سلامت خود واطرافیان هم باش به جای شفر آیتم شروع د. خانه ماند. با فامیل ها رفت. آمد ک د عص ها به پا ک فت این چه سفری است که ازخانه راحت بی. ن میروند ود د وخیابان یا مد سه میخ ابند. و. جا های پ خط. به راه میزنند
وقتی کلیه برنامه های یک حکومت برای مردمش از شب اول قبر شروع می شود صحبت شما در مورد مردم زیاد هم عجیب نیست .
وقتی تلویزیون فرهنگ زای حاکمیت پایداری به نخبگان میهمانش کفن و کافور هدیه می دهد,از مردم امت این پیامبر گونه ها چه انتظاری دارید؟!
ما که پیر شدیم و متاسفانه دوران جوانی و موثر زندگی ما در گیرودار انقلاب و جنگ و کمبود و نداری و بی توجهی مسئولین به ما سپری گردید ولی .....
باید جو حامعه عوض بشه
جامعه باید شاد با طراوت و امیدبخش و پر شور و پر از انگیزه زندگی باشد
جامعه ناشاد و افسرده و مرگ اندیش هیچوقت جامعه موفقی نخواهد بود