قطع بیش از ۳۱۹ هزار سیمکارت مزاحم
آخرین آمار تعداد خطوط شخصی قطعشده به دلیل مزاحمت پیامکی، حاکی از مسدود شدن ۳۱۹ هزار و ۷۹۹ خط شخصی توسط رگولاتوری است.
برای جلوگیری از ارسال پیامکهای تبلیغاتی، راههای مختلفی از جمله استفاده از سامانه #۸۰۰* که برای ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی که از طریق سامانههای ارسال پیام کوتاه و با سرشمارههای مختلف برای مشترکان تلفن همراه ارسال میشد، ایجاد شد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز سامانه ۱۹۵ را برای ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی که با شمارههای شخصی ارسال میشدند، راهاندازی کرد.
پس از اینکه کسبوکارها با مسدود شدن سرشمارههای پیامکی، به ارسال پیامک تبلیغاتی با خطوط شخصی اقدام کردند، اتفاق افتاد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصمیم گرفت سامانه ۱۹۵ را برای مقابله با پیامکهای تبلیغاتی که با شمارههای شخصی ارسال میشوند، راهاندازی کند.
از سوی دیگر، مسدود کردن سرشمارههای شخصی بدون شکایت از طرف کاربران، از طریق شناسایی رفتار سیمکارتهایی که تنها به ارسال پیامکهای انبوه اقدام میکردند و استفادههای دیگری از جمله تماس و پیامک نداشتند هم راه دیگری برای جلوگیری از ارسال پیامکهای مزاحم با شمارههای شخصی بود.
بر این اساس، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از زمان مسدود کردن پیامکهای مزاحم، تعداد خطوط شخصی قطعشده به دلیل مزاحمت پیامکی را اعلام میکند که طبق این آمار، تا امروز ۲۲ تیرماه سال جاری، ۳۱۹ هزار و ۷۹۹ خط شخصی به دلیل مزاحمت پیامکی قطع شده است.
کاربران در صورت مواجهه با پیامکهایی که اقدام به ارسال پیامکهای تبلیغاتی با شماره شخصی میکنند، میتوانند شماره مورد نظر را به سامانه ۱۹۵ ارسال کرده تا روند مسدود کردن سیمکارتهای مزاحم را تسریع کنند.
پیش از این، پیمان قرهداغی -مدیرکل دفتر حمایت از حقوق مصرفکننده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- اظهار کرده بود: پیامک از طریق سرشمارهها برای کسانی که دریافت پیامکهای تبلیغاتی را مسدود نکردند، قابل ارسال است اما اگر با ستاره ۸۰۰ مربع دریافت پیامکهای تبلیغاتی قطع شده باشد، نباید از سرشمارهها پیامکی بیاید و اگر بیاید تخلف است. هم قابلیت ارسال پیامک به ۱۹۵ دارد و هم مردم میتوانند در سایت ir.۱۹۵ شکایتشان را ثبت کنند.
منبع: ایسنا
70