چاههای عمیق زمینه ساز بحران نشست زمین در استان اردبیل شده است
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل، گفت: پیوست زیست محیطی در مطالعه و اجرای پروژههای عمرانی انتقال آب و احداث سدها مورد توجه قرار گیرد.
یعقوب هاشمی، در جلسه شورای اسلامی استان اردبیل که با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقهای و معاونین شرکت در فرمانداری اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: ضرورت پیوست مطالعاتی زیست محیطی برای پروژههای عمرانی انتقال آب وسدها مثل انتقال آب خداآفرین به دشت مغان و سد عمارت و رعایت دقیق ضوابط و مقررات آن مشهود است.
وی، به ضرورت رعایت کلیه حرایم محوطه باستانی و تاریخی و طبیعی میراث فرهنگی در پروژه عمرانی اشاره و خاطرنشان کرد: مطالعه دقیق در خصوص مسیرو مکانیابی انتقال و مخازن و سدها نسبت به حریمشهرها و روستا که در توسعه کالبدی این سکونتگاه نقش اساسی ایفاد میکند.
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل، با اشاره به طرح مطالعاتی راهبردی جامع آب استان و ضرورت تکمیل و همزمانی پروژههای سدسازی با پایابهای آن به ویژه در سدخدافرین، سد گیوی و سد احمدبیگلو، گفت: مدیریت بهینه چشمههای آبگرم به خصوص در داخل شهرها که نیازمند داشتن ضوابط و مقررات در نحوه احداثیها در اطراف آن دارد، ضروری است.
هاشمی، با تاکید بر تهیه طرح جامع در ارتباط با جلوگیری از فرسایش مسیر رودخانهها و مسیلها که در شرایط بحرانی طغیان آب مشکلات متعددی ایجاد میکند، افزود: توجه ویژه به حفاظت و صیانت از رودخانههای مهم استان از لحاظ فنی و حقوقی به ویژه در رودخانه ارس، قزل اوزن، بالهارود و بالیقلو ضروری به نظر میرسد.
وی، به تهیه ضوابط و مقررات دقیق نحوه برداشت مصالح رودخانه به خصوص در نزدیکی شهرها و روستا که مشکلات بصری متعددی موجب میشود، اشاره کرد و گفت: چاههای عمیق برداشت آب که بحران نشست زمین را زمینهساز شده است باید با همکاری شرکت آب منطقهای مورد نظارت قرار گرفته و در صورت خطرناک بودن جلوی فعالیت آنها گرفته شود.
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل، تلاش جدی و عملیاتی بر جلوگیری از قطعی آبهای شرب شهری و روستایی را مهم ارزیابی و اظهار کرد: در این راستا نیازمند همکاری و هماهنگی بیشتر شرکت و سازمانهای وابسته به وزارت نیرو از جمله آب و فاضلاب، آب منطقهای و برق هستیم.
هاشمی، با تاکید بر ارتقای هرچه بیشتر کیفیت آب شرب استان با استفاده از متدهای روز خاطرنشان کرد: فرهنگسازی هر چه بیشتر نحوه مصرف آب و استفاده از ظرفیت نهاد مردمی شوراهای شهر و روستا و مشارکت مردمی مدنظر است.
وی، افزود: در این جلسه مسایل و مشکلات خاص هر شهرستان از جنبههای مختلف مرتبط با بخش مهم آب مطرح و نمایندگان 11 شهرستان در شورای استان در این زمینه با مدیرعامل شرکت آب منطقهای بحث و تبادل نظر کردند.
ساماندهی رودخانه بالیقلو شرایط مساعدی ندارد
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل، گفت: ساماندهی رودخانه بالقیلوچایی که در وسط شهر اردبیل قرار گرفته وضعیت مساعدی ندارد و باید با همکاری آب منطقهای این امر سامان یابد.
هاشمی، خاطرنشان کرد: اعضای شورای استان اردبیل با دعوت از مدیران استانی سعی دارند تا در کنار آشنا شدن با مسئولیتها و ماموریتهای آنها خواستهها و مطالبات منطقهای را نیز مطرح کرده و بیان کنند.
وی، خاطرنشان کرد: در مطالعات و اجرای طرحهای آب منطقهای ضرورت دارد الزامات زیست محیطی و همچنین بناهای تاریخی مورد توجه قرار گرفته تا فضای تخریب و تهدید سرمایههای انسانی و تاریخی برای نسلهای آینده شکل نگیرد.
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل بیان کرد: به نظر میرسد برخی از مناطق روستایی در تنگنای توسعهای با مشکلات و آسیبهایی روبرو هستند که با مطالعات جامع در این زمینه میتوان در کنار رفع این آسیبها به تقویت نظام توسعهای و عمران و آبادانی آنها کمک کرد.
هاشمی، با اشاره به انجام مطالعات جامع و راهبردی آب در استان در سال گذشته تصریح کرد: تدوین این برنامه نشان میدهد که ما در افق 25 سال آینده با چه شیوهها و راهکارهایی درصدد جبران کسری آب و تامین منابع در این حوزه هستیم.
وی، به وضعیت نگران کننده منابع آب در کشور و استان اردبیل اشاره کرد و گفت: باید با روشهای مدرن در تجدید منابع آب تلاش کنیم تا نسلهای آینده به دلیل کمبود منابع آب دغدغه و نگرانی در این حوزه نداشته باشند.
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل، ضرورت اجرای همزمان طرحهای پایاب و سدسازی را برای جلب رضایت کشاورزان و زارعین یادآور شد و بیان کرد: عملیات احداث پایاب سد گیوی با همکاری بانک عامل شروع شده و امیدواریم با بهرهبرداری از آن کشاورزان منطقه به کشت انواع محصولات آبی بپردازند.
هاشمی، با اشاره به وضعیت بالیقلوچایی و گذر این رودخانه از وسط شهر گفت: با وجود اینکه در سالهای گذشته لایروبی و ساماندهی رودخانه انجام شده اما به دلیل ضعفی که در نگهداری آن به ویژه در مسیر زرناس مشاهده میشود چشمانداز خوبی برای گذر این رودخانه از شهر اردبیل وجود ندارد و قابل تصور نیست که بهتر است آب منطقهای با همکاری شهرداری در زیباسازی این مسیر و بهسازی حریم رودخانه اقدام کنند.
وی، موضوع فرهنگسازی در مصرف درست و بهینه منابع آب را نیز یادآور شد و بیان کرد: ما آمادگی داریم تا با راهکارهای مختلف به ویژه تعامل و ارتباطی که با مردم داریم ضرورت مصرف درست آب و استفاده صحیح از این منبع خدادادی را گوشزد کرده و در این زمینه پیامرسان شرکت آب منطقهای باشیم.
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل، ادامه داد: امیدواریم با راهکارهای درست و اقدامات موثری که شرکت آب منطقهای در ماههای گذشته انجام داده شاهد کاهش تنشهای آبی در سطح شهرها و روستاهای استان باشیم و به معنای واقعی از حقابه استان در ارس و قزل اوزن دفاع کرده و آن را مورد صیانت قرار دهیم.
منبع: ایسنا
68