معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان:
بیماری های قلبی و عروقی شایع ترین علل مرگ و میر در کردستان است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: بیماری قلب و عروقی بیشترین درصد آمار مرگ و میر در استان را دارد که 37 درصد را به خود اختصاص داده است.
فرزام بیدارپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه کردستان، با اشاره به علت مرگ و میر در استان، اظهار کرد: بیمارهای قلبی و عروقی، انواع سرطان، سوانح و حوادث، خودکشی، تصادف، غرق شدگی، زمان تولد، بیماری های تنفسی، دستگاه غدد، گوارش و ادراری از شایعترین بیماریهای مرگ و میر در استان کردستان به شمار میآید.
وی با اشاره به اینکه بیماری قلبی و عروقی بیشترین آمار مرگ و میر در استان است، تصریح کرد: بیمارهای قلبی و عروقی با 37 درصد و سرطان ها با 14 درصد بیشترین درصد ثبت شده مرگ و میر در استان را به خود اختصاص داده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: براساس آمار در استان کردستان، 7 هزار مرگ در سال اتفاق میافتد که سه هزار مورد مربوط به بیمارهای قلبی و عروقی، یک هزار مورد سرطان و تومور، 470 مورد بیماری حول تولد، 400 مورد سوانح و حوادث، 335 مورد بیمارهای تنفسی، 160 مورد خودکشی، 150دستگاه غدد و سایر موارد است.
بیدارپور افزود: بیشترین عوامل و دلیل اصلی مرگ و میر بیماری قلبی و عروقی تحرک ناکافی، تغذیه ناسالم و مصرف سیگار و الکل است.
وی بیان کرد: آلودگی هوا، ژنتیک، کلسترول خون بالا، عدم رعایت کردن شیوه زندگی سالم، استرس، بیمارهای روحی و روانی از عوامل دیگر بیماری قلبی و عروقی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ادامه داد: برخی دیگر از علل شیوع این بیماری ویروسی بوده و از طریق بیماری تنفسی و گوارشی ناشی از باکتریها و مواد شیمیایی وارد بدن میشوند.
بیدارپور گفت: افراد کشاورز چنانچه در طول روز جلوی نور خورشید هستند باید از کرم ضد آفتاب و کلاه لبه دار استفاده کنند چرا که تابش متداوم نور مستقیم خورشید موجب سرطان پوست میشود.
وی عنوان کرد: گاهی نیز به دلیل کهولت سن، سلولهای بدن به مرور زمان پیر شده و فرد دچار مرگ میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به رنج سنی مرگ و میر، ذکر کرد: به طور معمول مبتلا شدن به سرطان در سن 70 سالگی، سوانح و حوادث در میانسالی، حول تولد در نوزادان و بیمارهای قلبی در هر سنی اتفاق میافتد.
بیدارپور بیان کرد: کنترل فشار خون، تغذیه سالم، تحرک فیزیکی، عدم مصرف سیگار و الکل، کاهش آلودگی هوا، کاهش استرس، کنترل چربی خون و محافظت از بیمارهای شغلی از راه کارهای مقابله با بیماری قلبی و عروقی است.
وی سرطان را رشد غیر طبیعی و اختلال در عملکرد سلولها عنوان کرد و گفت: سیگار، رژیم غذایی نامناسب و غذاهای پر چرب و فست فود از فاکتورهای مهم خطرساز ابتلا به انواع سرطانها است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به برنامههای دانشگاه علوم پزشکی، تاکید کرد: در همین راستا هر ساله آزمایشات متعددی از جمله آزمایش غربالگری، پاپ اسمیر و ماموگرافی جهت اطمینان افراد از مبتلا شدن به سرطان گرفته میشود.
بیدار پور در پایان یادآور شد: آزمایش پاپ اسمیر بهترین روش برای تشخیص سرطان دهانه رحم است، این سرطان چهارمین علت مرگومیر مرتبط با سرطان بین بانوان در سرتاسر دنیا است، این آزمایش همچنین میتواند انواع خاصی از عفونتهای ویروسی مانند عفونت ایدز (زگیل تناسلی) را تشخیص دهد .
منبع: ایسنا
10