دستگیری ۹۰ متهم قاچاق داروی غیرمجاز در فضای مجازی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز ، سرهنگ علینیک نفس در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه پلیس سایبری ایران به هاب منطقهای تبدیل شده است، اظهار داشت: پلیس فتا در عملیات بینالمللی پانجی A9 به عنوان سرپل خاورمیانه عمل میکند که در این راستا، به مقابله با فروش و عرضه داروهای غیرمجاز و تقلبی و تبلیغات آنلاین غیرقانونی داروهای بدون پروانه ساخت، میپردازد.
وی افزود: این عملیات با مشارکت 115 کشور جهان انجام میشود که در مرحله هشتم آن پلیس فتا موفق به شناسایی و دستگیری 90 متهم در زمینه قاچاق دارو و عرضه داروهای تقلبی و غیرمجاز در داخل کشور شده است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری با بیان اینکه اکثر داروهای توزیع شده در فضای مجازی تقلبی است، ادامه داد: بنابر شکایت مصرف کنندگان داروهایی از جمله داروهای هورمونی برای ورزشکاران و اقلام جنسی، اثرات مخربی بر روی سلامت این افراد داشته است.
وی در ادامه با اشاره به دستگیری 90 نفر در خصوص قاچاق دارو اظهار داشت: در این زمینه 2 میلیون و 600 هزار قلم داروی غیرمجاز به ارزش 81 میلیون دلار کشف و ضبط شده است.
سرهنگ نیکنفس در ادامه با بیان اینکه 48 درصد جرائم در فضای مجازی مرتبط با جرایم بانکداری الکترونیک است، ادامه داد: جرایم مربوط به هک و نفوذ به حسابهای کاربری و نشر اکاذیب علیه افراد نیز در دسته دوم و سوم قرار دارند.
وی از فعالیت 280 هزار کانال فارسی زبان در تلگرام خبر داد و گفت: متأسفانه آمار رسمی درخصوص تعداد کانالهای تلگرامی در دسترس نیست.
وی ادامه داد: ساماندهی کانالهای تلگرامی طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی توسط وزارت ارشاد انجام میشود و کانالهایی که بیش از 5 هزار عضو دارند، شناسایی و ساماندهی خواهند شد.
نیکنفس در ادامه به رشد بیش از حد شبکههای اجتماعی اشاره کرد و گفت: گسترش فضای مجازی موجب تغییر سبک زندگی فردی و جمعی افراد در جامعه شده که در کنار آن مشکلات عدیدهای برای کاربر و اطرافیان وی ایجاد میکند.
وی گفت: امیدواریم مردم از نحوه صحیح استفاده از فضای مجاری مطلع بوده و هوشیارانه در این فضا سیر کنند.
منبع: تسنیم
10