واکنش فعالان محیط زیست به اخراج محیطبان خوزستانی منتقد مالچ پاشی
اخراج محیط بان خوزستانی منتقد مالچ پاشی از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، واکنشهای بسیاری را در میان فعالان محیط زیست به دنبال داشته است.
سیدباقر موسوی محیط بان مشهور شهرستان دشت آزادگان و کنشگر محیط زیست، دیروز در صفحه اینستاگرام خود نامه اخراجش را منتشر کرد.
وی که بیش از ۷۰ هزار دنبال کننده در اینستاگرام دارد، اولین کسی است که وجود گونه شاخص آهوی میشداغ را با تصویربرداری اثبات کرد و برای نخستین بار نسبت به مالچ پاشی نفتی در منطقه حفاظت شده میشداغ (به زبان محلی مشداخ) و زیستگاههای دشت آزادگان اعتراض کرده است. زمین خواری در منطقه حفاظت شده میشداغ، آبگیری تالاب هورالعظیم و عکاسی از گونههای منحصربفرد گیاهی و جانوری از جمله فعالیتهای شاخص وی بوده است.
فعالان محیط زیست خوزستانی پیش از این در نشست استاندار خوزستان و مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان به مناسبت روز سمنها خواستار رسیدگی تبدیل وضعیت و استخدام رسمی سیدباقر موسوی محیط بان دشت آزادگان شدند.
آنها اخراج این محیط بان را به دلیل انتقادهای وی در فضای مجازی به ویژه اعتراض مستمر به مالچ پاشی میدانند که در اواخر پارسال در زیستگاه دشت آزادگان انجام شده بود.
اما در نامه اخراج این محیط بان، عدم رعایت ضوابط و مقررات اداری، عدم رعایت نظم و انضباط اداری، غیبت غیرموجه به صورت متناوب و متوالی، سرپیچی از دستورات مقام مافوق در حدود وظایف اداری، ترک خدمت در خلال ساعت موظف اداری و کم کاری یا سهل انگاری در انجام وظایف محول، مطرح شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اخراج این محیط بان به دلیل فعالیتهای زیست محیطی را رد کرد و گفت: اعتقاد ما این است که این محیط بان ضوابط و مقررات اداری را رعایت نکرده و به همین دلیل ادامه همکاری به او داده نشده است.
محمدجواد اشرفی اخراج این محیط بان را یک مساله درون سازمانی دانست و افزود: اینکه ما یکی از پرسنل خود را اخراج کنیم و بخواهیم به خبرنگاران و سمنها پاسخ دهیم، صحیح نیست و انجمنهای مردم نهاد و سازمانهای مطالبه گر باید مطالباتشان درباره محیط زیست و آلودگیها یا مسائل مرتبط باشد.
وی اضافه کرد: موسوی در محل کار حضور نمییافت و آتش به اختیار بود که هر زمان دلش میخواهد در منطقه تردد کند و در این سالها هیچگاه پایش را در اداره محیط زیست شهرستان نگذاشته است.
اشرفی با بیان اینکه این محیط بان حتی یک بار یک گزارش صحیح به ما نداده است، گفت: ما ۲۵۰ محیط بان داریم و وی نیز باید تایم و شیفت کاری را همچون سایرین در چارچوب دستور مافوق رعایت کند، این در حالیست که طبق گزارش رییس اداره شهرستان، فرمانده یگان و معاون محیط طبیعی هیچکدام را رعایت نکرده است.
اتهام محیط بانی
سیدباقر موسوی محیط بان دشت آزادگان اما معتقد است که اخراجش بابت اعتراض به مالچ پاشی نفتی در زیستگاههای باارزش این شهرستان بوده است.
وی موارد ذکر شده در نامه اخراج خود را اتهاماتی خلاف واقع دانست و گفت: حقوق من از اسفند ماه قطع شده، بعد از چهار ماه تذکری به من داده شد و اکنون نامه اخراج را ابلاغ کردهاند.
موسوی با بیان اینکه عملکرد من در منطقه صحت ادعای من را ثابت می کند، اضافه کرد: برای اثبات این ادعا یک بازرس منصف خارج از بدنه سازمان محیط زیست میتواند از روستاییان و چوپانهای منطقه حضور و نحوه کار من را بررسی کند.
وی با بیان اینکه شغل محیط بانی با کارمندی در ادارات متفاوت است، ادامه داد: به عنوان کنشگر محیط زیست مشاهده میکنیم که در حال حاضر مردم از فعالیت سازمان حفاظت محیط زیست رضایت ندارند، به همین دلیل در تمام مدت خدمتم به عنوان محیط بان سعی کردهام عملکردم بر اساس وظایف حرفهای و انسانی باشد.
موسوی با اشاره به نگارش مقالات بین المللی درباره گونه های منحصربفرد جانوری، تاکید کرد: پروندههایی که به دلیل پیگیری تخلف ها در دادگستری دشت آزادگان تشکیل شده اعم از زمین خواری در منطقه حفاظت شده میشداغ و یا مبارزه با شکارچیان و مالچ پاشی، هم اکنون موجود است و هیچکس نمیتواند آنها را انکار کند.
وی افزود: درباره زمین خواری در منطقه حفاظت شده میشداغ با وجود یک ماه گزارش دهی به مافوقهایم هیچ اقدامی نکردند تا اینکه ناچار شدم عکسی از محل در صفحه اینستاگرام خود منتشر کنم که پس از آن دادستانی پیگیر موضوع شد، در زمینه مالچ پاشی نفتی نیز اگر چه رییس سازمان حفاظت محیط زیست موافقت خود را در نامهای اعلام کرده بود اما با مشاهده آثار زیانبار پاشیدن این ماده سمی در زیستگاهها و بعد از مشورت با دانشمندان این حوزه، اعتراض خود را به عنوان محیط بان اعلام کردم.
منبع: ایرنا
74