صادرات صنایعدستی کاشان با ایجاد شبکه تولید محقق میشود
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری ویژه کاشان گفت: زمینه صادرات صنایع دستی این شهرستان با ایجاد شبکه تولید و شناسنامهدار کردن محصولات آن فراهم میشود.
مسعود خاندایی روز دوشنبه در دیدار با مقام برتر جشنواره ملی زیلوی برتر اظهارداشت: تولید صنایع دستی در محل و امکان عرضه نمایشگاهی موجب جذابیت هر چه بیشتر برای گردشگران داخلی و خارجی میشود که نمونههای آن را در تولید و فروش گلاب در منطقه کاشان شاهد هستیم.
وی افزود: هنر زیلو بافی نیز از جمله هنرهای سنتی و فاخر منطقه است که متاسفانه امروزه بافت و کاربرد این هنر اصیل در کاشان به شدت کاهش یافته و جز اندکی از بافندگان، سایرین به این هنر مشغول نیستند.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری ویژه کاشان اضافه کرد: مانایی و رواج این هنر با وجود تولید و عرضه محصولات متنوع ماشینی نیازمند نوآوری است و هر شخصی که بتواند حرکتی در راستای احیای این هنر ارزشمند از خود نشان دهد، باید مورد توجه و حمایت قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت امر آموزش و ترویج این هنر اظهار داشت: لازم است هنرجویان علاقهمند در این زمینه شناسایی و آموزشهای کاربردی از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مرکزهای فنی و حرفهای، فرهنگسراها و خانههای فرهنگ به وسیله استادان مجرب ارایه شود و فرمانداری نیز برای حمایت از این موضوع آمادگی دارد.
خاندایی ابراز امیدواری کرد، با پیگیری این رویکرد در آینده نزدیک امکان شکلگیری شبکه تولید زیلو در کاشان فراهم شود تا در کنار ایجاد اشتغال، با افزایش قدرت تولید در جذب بازارهای داخلی و خارجی موثر باشد.
وی در ادامه از فعالیت موثر محمدحسین فدوی در حفظ و احیای هنر سنتی زیلوبافی در منطقه کاشان قدردانی کرد و خواستار توسعه فعالیت کارگاههای هنرهای سنتی و فعالیت در سه زمینه تولید بیشتر، آموزش هنرجویان و عرضه هدفمند برای گردشگران خارجی شد.
کسب مقام سوم در بخش بافت برتر به واسطه ارائه اثر با نام لچک ترنج هشت پر و کسب مقام دوم در بخش محصول برتر به واسطه ارایه اثری به نام پاف زیلو در نخستین جشنواره ملی زیلوی برتر در شهرستان میبد استان یزد از افتخارات این هنرمند طراح و زیلوباف کاشانی است.
زیلو در شهرهای کویر به ویژه یزد، میبد، اردکان، اردستان، کاشان و سمنان، برای در امان ماندن از گرما در خانهها و سایر مکانهای عمومی و مذهبی مورد استفاده قرار میگیرد.
استان اصفهان با وجود ۱۹۹ رشته، دو سوم صنایع دستی کشور را میزبانی میکند که از این میان هنرمندان کاشانی در ۵۲ رشته فعال هستند.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.
منبع: ایرنا
68