تولید "پنبه مله" شهرستان خوسف احیا می‌شود

فرماندار شهرستان خوسف گفت: شهرستان خوسف ظرفیت خوبی در تولید پنبه مله دارد که تلاش می‌شود تولید این پنبه در شهرستان احیا شود.

تولید "پنبه مله" شهرستان خوسف احیا می‌شود

به گزارش خبر فوری به نقل از تسنیم از بیرجند ، محمد شفیعی عصر امروز در جلسه برنامه‌ریزی احیای پنبه مله شهرستان خوسف اظهار داشت: در راستای احیای پنبه مله مشوق‌های خوبی در نظر گرفته شده است.

وی بر لزوم کشت‌های جایگزین تاکید کرد و افزود: با توجه به خشکسالی‌های چندین ساله ضرورت این امر بیش از پیش احساس می‌شود.

فرماندار خوسف از همکاری شرکت‌های سهامی زراعی در زمینه کشت پنبه مله خبر داد و گفت: باید برنامه‌ریزی کاشت پنبه مله در مزارع نمونه شهرستان انجام شود.

شفیعی با بیان اینکه شهرستان خوسف ظرفیت‌های بسیار خوبی در بحث تولید پنبه مله دارد و از قدیم الایام هم بحث کشت و هم تبدیل پنبه تولیدی به صنایع دستی انجام می‌شده است، افزود: موسسه خیریه حضرت رسول (ص) در بحث صنایع دستی اقدامات بسیار خوبی انجام داده که توزیع یک هزار و 300 دستگاه توبافی توسط این مؤسسه در سالجاری و پیش بینی برای تهیه مواد اولیه و خرید و بازاریابی صنایع دستی بسیار ارزشمند است.

فرماندار خوسف اظهار داشت: در بحث بازاریابی نیز در راه‌اندازی سایت شهرستان اعلام آمادگی کرده‌اند که با این اقدام نه تنها در بحث تولید بلکه چرخه تولید آن نیز تکمیل می‌شود.

شفیعی گفت: با توجه به اینکه زمان برداشت گل نرگس و پنبه مله به صورت همزمان انجام می‌شود می‌توان از این ظرفیت در بحث گردشگری به صورت احسن استفاده کرد.

وی خواستار انعقاد تفاهم‌نامه همکاری فی مابین میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی شهرستان شد و بیان کرد: این تفاهم می‌تواند با همکاری دو دستگاه به معرفی پنبه مله کمک شایانی کند.

فرماندار خوسف افزود: بیش از چند سال است به علت اینکه ارزش افزوده این پنبه مقرون به صرفه نیست میزان کاشت این پنبه کاهش یافته است.

شفیعی از کارهای اولیه تحقیقاتی و پژوهشی بر روی پنبه مله خوسف در دهکده گیاهان دارویی خبر داد و گفت: با این تحقیقات زمینه ایجاد ارزش افزوده برای این پنبه فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه از پنبه مله برای ساخت پارچه مله از نوع قهوه‎ای ‎رنگ استفاده می‌شود که در خوسف کشت می‎شود و اختصاص به این شهرستان دارد، افزود: در بین افراد محلی و بومی از آن به عنوان پنبه‎ای خوش‌یمن یاد می‎شود که بیشتر در بافت سجاده، جانماز و چادر از آن استفاده می‎شود.

منبع: تسنیم

58

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید