مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خبر داد

پیش‌بینی برداشت ۵.۵ میلیون تن محصول نیشکر از مزارع خوزستان

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از پیش‌بینی برداشت ۵.۵ میلیون تن محصول نیشکر از مزارع خوزستان خبر داد.

پیش‌بینی برداشت ۵.۵ میلیون تن محصول نیشکر از مزارع خوزستان

عبدعلی ناصری در حاشیه بازدید از کشت و صنعت نیشکر دهخدا که امروز (۲۹ مهرماه) و به مناسبت آغاز برداشت محصول نیشکر در خوزستان انجام شد، اظهار کرد: با وقوع سیل در فروردین‌ماه سال ۹۸، شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا زیر آب بود و تا تیرماه در حال تخلیه آب از مزارع بودیم. در شهریورماه اراضی بازسازی شد و زیر کشت رفت و خوشبختانه امروز ارتفاع نی مزارع حدود ۳ متر است و به اندازه ارتفاع آب در فروردین‌ماه سال گذشته رسیده است.

وی افزود: ۴۰ هزار هکتار از شرکت توسعه نیشکر در سیل سال ۹۸ زیر آب رفت. در مدت دو سال کشت کلیه اراضی زیر آب رفته را انجام دادیم و امسال اولین برداشت از اراضی زیر سیلاب رفته را برداشت کردیم. انتظار می‌رود در هفت شرکت کشت و صنعت نیشکر و صنایع جانبی در خوزستان، حدود ۳۰۰ هزار تن شکر براشت کنیم. در سال ۱۴۰۰ نیز هدف رقم اسمی ۷۰۰ هزار تن را محقق خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تصریح کرد: تولید امسال شکر ما دو برابر تولید سال گذشته است و انتظار می‌رود شعار جهش تولید را محقق کنیم. در سالی که تحریم‌ها اعمال شده، باید هم جهش تولید را محقق کنیم و هم شکر مورد نیاز کشور را تامین و واردات آن را به حداقل برسانیم.

وی بیان کرد: تولید این شکر برای کل کشور است و ۴۰ درصد نیاز شکر کشور را در خوزستان تامین می‌کنیم. بر اساس تجربه‌های سال‌های گذشته، نیاز خوزستان به شکر حدود ۴۰ هزار تن است که از کشت و صنعت کارون، کشت و صنعت هفت تپه و شرکت توسعه نیشکر تامین می‌شود.

ناصری تصریح کرد: محصول جانبی شرکت، الکل است و سالانه حدود ۳۶ میلیون لیتر الکل تولید می‌شود که ۸۰ درصد نیاز الکل طبی کشور است. همچنین در برنامه داریم ۱۰۰ هزار تن یا ۱۳۲ هزار مترمکعب MDF و ۹۰۰ هزار ورق MDF را طی سال مالی ۹۹ تا ۱۴۰۰ تولید کنیم.

وی گفت: حدود ۴۰ هزار تن خوراک دام نیز تولید می‌کنیم که در اختیار دامپروران قرار می‌گیرد. سایر محصولات شرکت نیز شامل لوله و گونی هستند که نیاز خود را تامین می‌کنیم. شرکت پمپ‌سازی نیز علاوه بر تعمیرات و ساخت پمپ‌های مورد نیاز، پمپ‌های سایر شرکت‌های استان و کشور را تامین می‌کند.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی افزود: در برنامه داریم متناسب با افزایش حجم تولید شکر صنایع جانبی نیز افزایش خواهند یافت.

وی تصریح کرد: در سال گذشته بیشترین کشت را کشت و صنعت نیشکر دهخدا با ۵ هزار و ۷۰۰ هکتار داشت و امسال بیشترین کشت مربوط به شرکت کشت و صنعت سلمان با ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار است. امسال علاوه بر کشت نیشکر؛ محصولات کلزا، گندم و آفتابگردان را نیز در برنامه داریم تا دانه‌های روغنی وارداتی را کشت و تامین کنیم.

ناصری گفت: بسته‌بندی شکر را در قالب بسته‌های ۹۰۰ گرمی و ۲۷۰۰ گرمی و کیلویی را آماده داریم تا با توجه به نیاز استان با قیمت مصوب ۶ هزار و ۳۰۰ تومان در بازار توزیع و قیمت کنترل شود. اکنون ۵۰۰ تن شکر در انبار بسته‌بندی داریم که البته تاکنون متقاضی نداشته‌ایم.

وی افزود: در حال حاضر کارکنان دائمی شرکت شامل ۱۵ هزار نفر هستند اما بیش از ۱۰۰ هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم در حال اشتغال هستند؛ سالانه هر واحد کشت و صنعت حدود یک هزار کارگر فصلی دارد.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با بیان اینکه امسال ۵.۵ میلیون تن نیشکر برداشت می‌شود، بیان کرد: سعی می‌کنیم امسال ۳۰ درصد افزایش برداشت سبز داشته باشیم. خوابیدگی نی برای دستگاه‌های برداشت محصول محدودیت ایجاد می‌کند و زمانی که نی خوابیده ناچار هستیم نی را بسوزانیم تا دستگاه برداشت را انجام دهد. به دلیل تحریم‌های اعمال شده نتوانسته‌ایم دستگاه‌های جدید وارد کنیم و عمر این دستگاه‌ها هم مربوط به ۲۰ سال قبل است.

منبع: ایسنا

74

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد