معاون وزیر صمت مطرح کرد:
ضرورت تحقق توسعه و کمک به زیرساختها توسط فولاد مبارکه
معاون وزیر صمت گفت: تحقق توسعه در کنار تأمین مواد اولیه، کمک به زیرساختها و استفاده از توانمندی کارکنان باید سرلوحه کار مدیران فولاد مبارکه قرار گیرد تا در برهه زمانی کوتاه، موانع موجود حل و فصل شوند.
وجیهاله جعفری در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: مسئولیتها رفتنی و آزمونی برای همه ماست که چگونه از عهده مسئولیت خود بر آمدهایم. امروز فولاد مبارکه همچون نگینی در خاورمیانه و شمال آفریقا میدرخشد و با تأمین ۳۰ درصدی فولاد و ۷۰ درصدی ورق کشور، میتواند توسعه جدیتری پیدا کند.
وی تقدیر از کسانی که همواره تلاش کردهاند تا فولاد مبارکه به عنوان یک صنعت ملی در جایجای کشور کمکرسان باشد، خاطرنشان کرد: شرکت فولاد مبارکه اکنون اثر خود را بر اقتصاد ملی گذاشته است.
رئیس هیأتعامل ایمیدرو با بیان اینکه مشکلات زیادی را پشت سر گذاشتهایم و میتوانیم با شرایط جدید تحولات جدی را رقم بزنیم، ادامه داد: فولاد مبارکه جایگاه خاص خود را دارد و قطعاً میتواند با همتی که در همه فعالان آن وجود دارد، تحولات بنیادینی در فولاد، زنجیرههای بعدی و ایجاد ارزش افزوده بالا رقم بزند و افتخارات جدیدی را نیز به دست آورد.
جعفری با اشاره به اینکه بخش معدن و صنایع معدنی از بخشهای مهم کشور است و نقش مهمی در حوزه اقتصادی کشور ایفا کرده، تصریح کرد: شرکتهای بزرگی همچون فولاد مبارکه توانستهاند به خوبی این نقش را در ابعاد مختلف و با وجود تحریمها و همه مشکلات موجود، ایفا کرده و به اقتصاد کشور کمک کنند.
نیازمند اکتشافات جدید معدنی هستیم
وی با بیان اینکه ارزش مواد معدنی برجای کشور حدود ۳۹ میلیارد دلار است، ادامه داد: این در حالی است که اکتشافات معدنی کامل نشده و نیازمند اکتشافات جدید و در عمق هستیم و در چند سال اخیر نیز به این عدد، حدود ۷ میلیارد دلار اضافه شده است.
معاون وزیر صمت تأکید کرد: اگر بخش معدن و صنایع معدنی را با شرایط موجود در نظر بگیریم و آن را به سرمایهگذاری تبدیل کنیم، در سالهای آتی بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار ارزش ایجاد خواهد کرد.
جعفری ادامه داد: سهم ارزش افزوده معدن و صنایع معدنی کشور حدود ۳۰درصد صنعت بوده و سهم اشتغال آن ۲۶ درصد است، سازمان ایمیدرو نیز در این مدت تلاش کرده تا با شرکتهای وابسته به خود و همکاری آنها، سرمایهگذاریهای زیادی انجام دهد، به طوری که تا پایان سال ۹۹ به میزان ۲۳.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی از طریق سازمان ایمیدرو و شرکتهای تابعه آن انجام شد و تا سال ۱۴۰۴ نیز ۱۲ میلیارد دلار به این عدد اضافه خواهد شد.
وی اضافه کرد: سال گذشته در حوزه صنعت و معدن حدود ۳.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام شده و طرحهای آن تکمیل شده است؛ در سال ۱۴۰۰ نیز حدود ۲ میلیارد دلار طرح تکمیل و افتتاح خواهد شد که ۱.۲ میلیارد دلار شروع اجرای این پروژهها خواهد بود و ادامه این کار اشتغالزایی و رونق تولید را به همراه خواهد داشت و به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
رئیس هیأتعامل ایمیدرو گفت: شرکت فولاد مبارکه از جمله واحدهای بزرگ صنعتی است که نقش بسزایی در ایجاد زیرساختها داشته است؛ البته همه واحدهای صنایع معدنی در تأمین آب و برق کشور در حال تلاش هستند و این به نفع خود آنها خواهد بود تا زیرساخت پایداری در آینده داشته باشند.
فولاد مبارکه نباید نگران تأمین مواد اولیه باشد
وی تأکید کرد: تأمین مواد اولیه بهویژه سنگ آهن و کنسانتره از معضلات فولاد مبارکه است که مدیرعامل جدید این مجموعه باید به آن توجه داشته باشد؛ ایمیدرو نیز قطعاً در برنامههای خود به این موضوع توجه داشته تا با حمایت وزارت صمت بسته تأمین مواد اولیه دنبال و به نتایج مثبتی برسد و فولاد مبارکه نیز برای تأمین نیاز مواد اولیه خود نگرانی نداشته و به دنبال ایجاد ارزش افزوده بیشتر در صنعت باشد.
جعفری با بیان اینکه سهم سنگ آهن در فولاد حدود ۹۸ درصد است، یادآور شد: سهم فولاد در زیربناها و مجموعه شهرسازی حدود ۵۲ درصد، در حمل و نقل ۱۷ درصد و در ماشینآلات نیز ۲۷ درصد است؛ قطعاً توسعه فولاد کشور را باید به سمتی ببریم که اثر وضعی و اصلی خود را در اقتصاد داشته باشد.
وی با بیان اینکه توسعه در فولاد مبارکه امری مهم است که باید محقق شود، اضافه کرد: آنچه انتظار میرود این است که فولاد مبارکه با تیم جدید و کاری خود بتواند رکوردهای جدید را همچون مدیران قبلی به ثبت برساند.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: همدلی کارکنان فولاد مبارکه با مدیرعامل و تیم او، همچنین توجه مدیران برای استفاده از توان تخصصی مدیران و کارکنان مجموعه و دقت به معیشت آنها، همگامی و هماهنگی را بیشتر خواهد کرد؛ انتظار میرود با حضور مهندس نبوی به عنوان رئیس هیأتمدیره شرکت فولاد مبارکه این مهم نیز بیش از پیش تحقق یابد.
وی تأکید کرد: مواردی مانند افزایش سرمایه که در مجمع عمومی به تصویب رسید و طرحهای توسعهای باید تعیین تکلیف شوند، زمانبندی طرحها اعلام شود و مشکلاتی که برای طرحها وجود دارد در بازه زمانی کوتاهی توسط مدیرعامل جدید شرکت فولاد مبارکه برطرف شوند.
تأمین مواد اولیه بهویژه سنگ آهن و کنسانتره از معضلات فولاد مبارکه است که مدیرعامل جدید این مجموعه باید به آن توجه داشته باشد
جعفری ادامه داد: در حوزه زیرساختها، شرکت فولاد مبارکه برنامههای مدونی داشته و نقشآفرین بوده است؛ لازم است که مدیریت این مجموعه برنامههای جدیتری را پیشنهاد دهد تا با حمایت از سوی ایمیدرو و وزارت صمت به نتیجه برسد.
وی تصریح کرد: فولاد مبارکه باید زنجیره فولاد را تا جایی که ممکن است ادامه داده و در کشور ارزش افزوده ایجاد کند؛ این شرکت باید سرمایه و نقدینگی خود را هدایت کند تا بتواند توسعه را محقق کند.
رئیس هیأتعامل ایمیدرو تأکید کرد: تحقق توسعه در کنار تأمین مواد اولیه، کمک به زیرساختها و استفاده از توانمندی کارکنان باید سرلوحه کار مدیران فولاد مبارکه قرار گیرد تا در برهه زمانی کوتاه موانع موجود حل و فصل شوند.
مدیرعامل پیشین شرکت فولاد مبارکه نیز با اشاره به تحریمهای آمریکا علیه کشور ما و شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: این تحریمهای ویژه چالشهای زیادی ایجاد کرد و منجر به قطع ارتباط ما در حوزه تکنولوژیک با کشورهای برتر صنعت فولاد شد.
حمیدرضا عظیمیان افزود: شرکت فولاد مبارکه با مدیریت و شرایط مناسب و حمایت ایمیدرو، در آستانه پرواز در اوج بوده و جهش خواهد یافت.
فولاد مبارکه برای رفع مشکلات زیرساختی به حمایت دولت نیاز دارد
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه توسعه مداومِ کمی، کیفی و متوازن را در دستور کار خود خواهیم داشت، گفت: متعهد هستم که با تکیه بر سرمایههای انسانی گروه فولاد مبارکه و ایجاد توسعه، انگیزه و امید به آینده محیطی بانشاط ایجاد کنیم و زمینهساز تجلی همه ظرفیتها باشیم.
محمدیاسر طیبنیا اظهار کرد: فولاد مبارکه را سنگر خدمت بیمنت به نظام میدانم و اعتقاد دارم همچنان که قدرت تسلیحاتی و موشکی، یک عامل بازدارنده برای جمهوری اسلامی است، قدرت اقتصادی و توان کشورمان در صنعت نیز یک قدرت بیبدیل بازدارنده است و مطمئناً فولاد مبارکه در این راستا نقش ویژهای در کشور ما داشته و همچنان میتواند داشته باشد.
وی ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه باید پرچمدار توسعه، رشد صنعتی و اقتصادی در کشور باشد، چراکه توان رسیدن به این جایگاه را دارد، ما باید موتور محرّکه و یکی از پایههای اقتصادی کشور باشیم و جهت دستیابی به این جایگاه، قطعاً رکوردزنی در تولید لازم است اما کافی نیست.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: توسعه مداومِ کمی، کیفی و متوازن و همچنین حفظ سهم فولاد مبارکه و افزایش اثر آن در اقتصاد ملی و صنعت فولاد را در دستور کار خود خواهیم داشت، کما اینکه در گذشته نیز این رویه وجود داشته، امروزه زنجیره فولاد با عدم توازنهایی مواجه است.
وی اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه با عدم توازنها، مشکلات حوزههای زیرساختی آب، برق و گاز و همچنین تأمین مواد اولیه مواجه است که گاهاً تولید را با مشکل مواجه میکند و در صورتی فولاد مبارکه توانایی رفع این مشکلات را خواهد داشت که از حمایت دولت برخوردار باشد.
طیبنیا تأکید کرد: اگر مشکلات پیش روی شرکت فولاد مبارکه برای تولید برطرف شود، معضلات زنجیره فولاد نیز در کشور برطرف خواهد شد، اگر بخواهیم به جایگاه واقعی خود در اقتصاد کشور دست یابیم، نباید از ساختار سازمانی منسجم، مبتنی بر الگوهای متعالی غافل شویم.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه همواره بر تقویت دانش و سرمایههای انسانی متعهد و متخصص تأکید داشته و در این زمینه الگوی دیگر صنایع بوده است، اظهار کرد: کارگران و کارکنان شرکت فولاد مبارکه، سرمایههای بیبدیل ما هستند و قطعاً سرمایهگذاری ویژهای در این حوزه خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تاکید کرد: برای دستیابی به اهداف خود در فولاد مبارکه باید درصدد حفظ خوشنامی و دوری از حواشی به عنوان بنگاه نمونه در تراز جمهوری اسلامی باشیم؛ در تداوم برنامهها و استراتژیهای گذشته شرکت فولاد مبارکه، برای اصلاح ساختار شرکتداری و ضرورت برخی از پایدارسازیها و وحدترویهها برنامه داریم.
وی ادامه داد: در مسیر جدید شرکت فولاد مبارکه، نیازمند استفاده از تجربه پیشکسوتان عرصه صنعت و فولاد هستیم و قطعاً به این مهم اهتمام خواهیم داشت، چراکه نیروی جوانان در کنار تجربه پیشکسوتان و بزرگان فولاد یاریرسان ما در این مسیر خواهد بود.
طیبنیا با بیان اینکه تمام کارکنان گروه فولاد مبارکه باید در حرکت به سوی پیشرفت نقش ایفا کنند، یادآور شد: موظفیم تا بستری فراهم کنیم که تمام سطوح بتوانند در این توسعهها، رویکردها و برنامهها، خودشان را سهیم بدانند و ایفای نقش کنند.
ضرورت درک صحیح جایگاه فولاد مبارکه در اقتصاد کشور و زنجیره فولاد
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه در حال حاضر شرایط مناسبی دارد و معتقدم که این یک شانس محسوب نمیشود و جزو الطاف الهی به گروه فولاد مبارکه است.
وی خاطرنشان کرد: این نکته که وزیر صمت، دستیار ویژه خود را در سمت ریاست هیأتمدیره شرکت فولاد مبارکه مأمور کردهاند، نشان از درک صحیح وی از جایگاه فولاد مبارکه در اقتصاد کشور و زنجیره فولاد دارد و نشان میدهد در این زمان اگر فولاد مبارکه جهتگیری درستی داشته باشد و شرکتهای زیرمجموعه خود را در جهت اهداف ملی بسیج کند، میتوان گامهای بزرگی برداشت که این مسأله به درستی درک شده است.
طیبنیا با بیان اینکه به آیندهای روشن برای مجموعه بزرگ فولاد مبارکه امیدوار هستم، اظهار کرد: با نیت خالص و حمایتهای همگان مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت؛ وظیفه خود میدانیم با تکیه بر سرمایههای انسانی مجموعه فولاد مبارکه و ایجاد توسعه، انگیزه و امید به آینده محیطی بانشاط ایجاد کنیم و زمینهساز تجلی تمام ظرفیتها باشیم.
در پایان این مراسم، با اهدای لوح تقدیر از خدمات مدیرعامل پیشین شرکت فولاد مبارکه در زمان مدیریت وی تجلیل به عمل آمد.
منبع: ایسنا
66
فولاد مبارکه ساپورت میشین