مشکل کم آبی روستاهای قروه کردستان در انتظار تدبیر دولت سیزدهم
مردم برخی از روستاهای شهرستان قروه در کردستان از جمله روستاهای جداقایه، سلطان آباد و دوسر، این روزها همانند بیشتر نقاط کشور درگیر مشکل کم آبی هستند مشکلی که زندگی را برای مردم منطقه طاقت فرسا کرده اما آنان به همت دولت سیزدهم برای رفع کم آبی امیدوار هستند.
مردم این سه روستای شهرستان قروه چشم انتظار تدبیر مسئولان برای رفع مشکل بی آبی و کم آبی روستاهای خود هستند و انتظار دارند با تلاش و همت آنان این مشکل رفع شود.
کاهش بارندگی، عدم صرفه جویی در مصرف آب، عدم رعایت الگوی صحیح کشت، حفر چاه های غیر مجاز و استحصال بی رویه از منابع آب زیرزمینی با حفر چاه های مجاز و غیرمجاز باعث کاهش آب های زیرزمینی و کمبود آب شرب در شهرستان قروه شده است.
جبار کلوندی، مدیر شرکت آب و فاضلاب شهرستان قروه ضمن تایید مشکلات مربوط به کم آبی در سه روستای جداقایه، سلطان آباد و دوسر گفت در حال حاضر آبرسانی به این روستاها به صورت سیار انجام می شود.
او در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روستاهای جداقایه و سلطان آباد تحت پوشش خدمات امور آب و فاضلاب قروه نبودند اما با این وجود طبق روال چند سال گذشته، آبرسانی به این روستاها جهت تامین آب شرب به صورت سیار انجام می شود.
به گفته وی روستای دوسر تحت پوشش امور آب و فاضلاب است ولی با توجه به آلودگی منابع آب روستا به آرسنیک، آبرسانی آب شرب این روستا به صورت سیار و ۲۴ ساعته انجام می شود.
کلوندی با بیان اینکه برای هر سه روستای مذکور پروژه هایی تعریف شده است افزود: احداث مخزن، خط انتقال، شبکه توزیع و تجهیز چاه از برنامه های مد نظر برای رفع مشکلات کم آبی این سه روستا است و در صورت تامین اعتبار و انجام پروژه ها، آبرسانی سیار به روستاهای مذکور حذف خواهد شد.
هیچ روستایی با کمبود شدید آب آشامیدنی در قروه مواجه نیست
رییس امور آبفا شهرستان قروه گفت: با این وجود، در حال حاضر هیچ روستای شهرستان قروه با کمبود شدید آب مواجه نیست، ۵۴ روستا قبل از ادغام شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی، با مشکل کمبود آب مواجه بودند که با حفر و تجهیز ۱۰ حلقه چاه، مشکل آن ها رفع شد.
کلوندی علت اصلی کاهش آب در روستاها و شهرها را افت شدید منابع آب زیرزمینی دانست و از مردمخواست با توجه به این موضوع و همچنین کاهش دبی تولیدی چاه ها، الگوی مصرف و استفاده بهینه از آب را رعایت کنند.
وی با اشاره به اقدامات امور آبفا در سال جاری برای مقابله با بحران آب در روستاهای شهرستان قروه گفت: تحت پوشش در آوردن روستاهای قزلجه کند و شکوه آباد با ۵۳۵ اشتراک، به مدار آوردن شبکه توزیع به طول ۲۰ کیلومتر و احداث خط انتقال آب به طول هفت کیلومتر از جمله این اقدامات است.
به گفته وی به مدار درآوردن ۱۱ کیلومتر خط انتقال آب روستاهای باریک - سوتپه و اتصال آن به چاه و مخزن و رفع مشکل آب روستاهای سوتپه، آب باریک و حسن آباد محمد نظر، تجهیز و به مدار آوردن ایستگاه پمپاژ شیروانه جهت آبرسانی به روستای قاورمخ دره و به مدار آوردن مخزن روستاهای طوغان، قاورمه دره، فیروزآباد و قزلجه کند از اقدامات امور آب و فاضلاب شهرستان قروه جهت آبرسانی پایدار از طریق منابع آب سالم و بهداشتی در سال جاری است.
کلوندی در ادامه از به مدار آوردن یک دهنه قنات با دبی سه لیتر در ثانیه در روستای نیازبلاغ جهت افزایش آب روستاهای احمدآباد و نیاز بلاغ، تعویض، تجهیز و تقویت پمپ چاه روستاهای میهمسفلی، ولی آباد، شکوه آباد، قاسم آباد و تقی آباد از توابع شهرستان قروه خبر داد.
مدیر امور آبفا قروه در ادامه از توسعه شبکه آب روستای جداقایه به طول ۲.۵ کیلومتر، نصب ۷۰ فقره انشعاب آب و شستشوی شبکه آب به طول ۱۰.۵ کیلومتر در روستاهای شوراب حاجی، شوراب خان و میهم سفلی و شستشوی ۱۷ باب مخزن در روستاهای آصف آباد، شجاع آباد، میهم علیا و شانوره و واگذاری ۶۸۰ فقره انشعاب آب خبر داد.
کلوندی به اقدامات انجام شده در بخش شهری نیز اشاره کرد و گفت: اصلاح توسعه شبکه آب به طول ۲.۶ کیلومتر، اصلاح توسعه شبکه فاضلاب به طول ۲.۶ و واگذاری هزار و ۶۱۰ فقره انشعاب آب و فاضلاب از جمله این اقدامات است.
کلوندی کل اعتبار هزینه شده در بخش های شهری و روستایی در سال جاری را حدود ۲۵۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: ۱۰۶ روستا از ۱۲۴ روستای شهرستان تحت پوشش امور آب و فاضلاب قرار گرفته اند و ضریب بهره مندی روستاهای شهرستان از آب آشامیدنی ۸۶ درصد است که حدود ۸ درصد از متوسط استانی بالاتر است.
این مسوول همچنین از شناسایی ۴۰ فقره انشعاب غیرمجاز خبر داد و گفت: از این تعداد سه مورد به دادگاه معرفی شد و ۳۷ مورد نیز به انشعابات مجاز تبدیل شد.
افتتاح دو پروژه تامین آب شرب روستایی در قروه
کلوندی در بخش دیگری از سخنانش از افتتاح دو پروژه تامین آب شرب روستایی در روستاهای شکوه آباد و قزلجه کند خبر داد و افزود: در روستای شکوه آباد از طریق خط انتقال به طول ۱.۲ کیلومتر و انجام شبکه توزیع به طول ۸.۵ کیلومتر، ۲۹۵ فقره انشعاب با حجم مخزن ۳۰ متر مکعب با اعتباری افزون بر ۲۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و ملی انجام شده است.
وی به افتتاح پروژه روستای قزلجه کند نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه با خط انتقال پنج کیلومتر، شبکه توزیع ۹ کیلومتر و ۲۴۰ فقره انشعاب با حجم مخزن ۴۰۰ متر مکعب، با اعتباری افزون بر ۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و ملی به بهره برداری رسید.
قروه در ۹۰کیلومتری شرق سنندج مرکز استان واقع شده است.
مقاومت کنید مقاومت .