تهدید سیل به فرصتی برای گردشگری شهرستان کرج تبدیل شود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با اشاره به اجرای طرح های جنگل کاری در حوضه های آبخیز شهری کرج، گفت: ایجاد پارک ها و بوستان های طبیعی، تهدید سیل را به فرصتی برای گردشگری و تفرج مردم در این شهرستان پرجمعیت تبدیل می کند.
حامد فرضی، با اشاره به انعقاد تعدادی قرارداد در حوضه های آبخیز و اهمیت حوزه شهر کرج به وقوق سیل در سال گذشته در دره وسیه منطقه حصار این شهرستان اشاره کرد و افزود: برای کاهش مخاطرات سیل در حوزه شهری و ایجاد فرصت های گردشگری و تفرج با ایجاد فضاهای سبز در نظر داریم تا بوستان های طبیعی را با جنگل کاری در حوضه های آبخیز شهری ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت: درصدد هستیم در منطقه هلجرد که شمال شهر کمالشهر واقع شده جنگل کاری سنواتی را در وسعت ۱۵۰ هکتار داشته باشیم که در صورتیکه با شهرداری کمالشهر به توافق برسیم این پروژه با عنوان پارک آبخیز ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به پتانسیل بسیار بالای این منطقه برای ایجاد یک مرکز تفریحی برای شهروندان کرجی، کمالشهری و ساوجبلاغی گفت: استان البرز از لحاظ مراکز تفریحی و بوستانی کمبود دارد که ایجاد این پارک آبخیز اتفاق خوبی برای استان رقم می زند و این امر در صورتی محقق می شود که شهرداری کرج و کمالشهر در عملیات اجرایی آن مشارکت داشته باشند و در این صورت تا سه سال آینده فرصت خوبی برای استان ایجاد می شود.
البرز از اعتبارات مناطق محروم، محروم شد
فرضی در ادامه به اختصاص اعتبارات مناطق محروم اشاره کرد و افزود: سال گذشته اعتبار مناطق محروم به تمام استان ها به صورت نقدی اختصاص یافت ولی متاسفانه علیرغم پیگیری های انجام شده البرز از این اعتبار محروم ماند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته از محل اعتبارات سد حدود ۱۲ میلیارد تومان، خارج حوزه شهری ۳.۵ میلیارد تومان، سفید رود طالقان یک و نیم میلیارد و از محل درآمد متفرقه حدود ۲۷ میلیارد تومان و یک میلیارد تومان هم برای بخش مرمت بخش سیلاب اشتهارد اختصاص یافت که در مجموع بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه از این میزان اعتبارات، ۱۰۰ درصد اعتبار سفید رود و اعتبار سد نیز حدود ۴۰ درصد و اعتبارات متفرقه نیز هشت میلیارد تومان ارایه شده، گفت: این اعتبارات مربوط به سال گذشته است که به دلیل اجرای مطالعات و پروسه زمانبر انجام قراردادها، اجرای طرح ها تا سال جاری ادامه دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز افزود: مطالعات در حوزه حلقه دره شهرستان چهارباغ انجام شده و قرارداد منعقد شده ولی مطالعات در بعضی حوزه ها زمانبر بوده و فاصله بین مطالعات و اجرا زیاد است که در نتیجه آن امکان ایجاد تغییراتی در نحوه اجرای پروژه ها وجود دارد که در طالقان و جاده چالوس این بازنگری ها انجام شده و قرار داد منعقد شده است.
تهیه نقشه های خطر سیل و پهنه بندی فرسایش
فرضی یکی از اتفاقات خوب در استان البرز را تهیه نقشه های خطر سیل و پهنه بندی فرسایش دانست و گفت: این نقشه ها را به صورت متمرکز در استان نداریم که در این سه سال اخیر از محل اعتبارات موجود و توافقی که با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور انجام شده قرار شده امسال با آخرین مطالعات انجام شده خارج از سد انجام شود.
وی افزود: با مطالعاتی که در ۲ سال گذشته در سد کرج و طالقان انجام دادیم می توانیم به جمع بندی استان در پهنه بندی سیل و فرسایش استان برسیم تا مورد استفاده دیگر دستگاه های استانی برای برنامه ریزی های آتی باشد.