نامه سرگشاده بیش از ۱۰۰ عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به استاندار خوزستان پیرامون تشدید آلاینده های صنعتی در هوای استان و راهکارهای کاهش آلودگی جوی

جمعی از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در نامه ای سرگشاده خطاب به استاندار خوزستان راهکارهایی جهت کاهش آلاینده های صنعتی در اهواز و استان ارائه کردند.

نامه سرگشاده بیش از ۱۰۰ عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به استاندار خوزستان پیرامون تشدید آلاینده های صنعتی در هوای استان و راهکارهای کاهش آلودگی جوی

متن نامه اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز به شرح زیر می باشد:

جناب آقای علی اکبر حسینی محراب استاندار محترم خوزستان

آلودگی هوا اوّلین عامل محیطی است که سالانه باعث مرگ و میرِ بیش از سه میلیون و چهارصد انسان در دنیا می‌شود. از سویی، استان خوزستان و شهر اهواز، یکی‌از آلوده‌ترین هواها را در میان استان‌ها و شهرهای کشور دارد و این مکان درسال ۲۰۱۱ بامیزان متوسط pm10 معادل ٣٧٢میکروگرم در متر مکعب، آلوده‌ترین شهر جهان شناخته شده است.
ازسوی دیگر، مطالعه روی آلودگی هوا و تأثیر آن‌ بر مرگ‌ومیرهای تنفسی در دانشگاه جندی‌شاپور، نشان‌داده که وجود ذرّات معلّق pm10 و گازهای سمی O3 ،NO2 ،CO و SO2 در مدّت یک‌روز تماس و تعداد روزهای بیشتر، باعث مرگ‌ومیر تنفسی در اهواز شده و مطالعات اپیدمیولوژیک در سایر نقاط جهان نیز این مطلب را تایید کرده است؛ بنابر این، عوارض ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در کوتاه‌مدت، بیماری های تنفسی، آسم و آلرژی را به‌همراه داشته و در درازمدت سبب بیماری‌های مزمن‌ کلیه، ریه، مرگ زودرس، مرده‌زایی و انواع سکته‌ و سرطان است.
در سال ۲۰۱۴ تعداد مراجعه‌کنندگان با عارضهء نفس‌تنگی‌و سرفه به اورژانس، مدّت ده ساعت بعد از اوّلین باران به ۲۶/۴۰۰ نفر رسیده و همچنان در حال افزایش است. علل اصلی بالابودن آلودگی هوا در اهواز، وجود تعداد زیاد وسایط نقلیه موتوری خارج از رده و دودزا، وجود تأسیسات و کارخانه‌جات صنعتی، فلرهای نفت‌وگاز، صنایع فولاد و دود حاصل از سوزاندن مزارع نیشکر در اطراف شهر بوده که مزید بر آلاینده‌های طبیعی مثل ریزگردهاست.
راهکارهای عمده برای پیشگیری و کاهش آثار آلودگی هوا که در اغلب کشورهای دنیا به‌عنوان اولویت پذیرفته می‌شود و در این‌راه سرمایه‌گذاری و تلاش صورت می‌گیرد، عبارتند از:
١. توسعهء حمل و نقل عمومی برقی و مترو
٢. توسعهء فضای سبز و درختکاری
٣. کنترل و نظارت بر ترافیک خودروها و آلاینده‌ها
۴.خارج‌کردن کارخانه‌جات صنعتی از شهر و خاموش نمودن فلرها و مشعل‌های واقع در محدودهء شهر
۵. توقف‌ عمل آتش‌زدن بقایای کشاورزی و زباله در حاشیهء شهر
۶. برداشت نیشکر سبز و متوقّف‌ نمودن برداشت سوخته.

در خاتمه، انتظار است‌که موارد ذکرشده به‌عنوان فوری‌ترین مطالبات مردم اهواز در دستور کار و اقدامات مؤثر مسؤولان استانی و دولت قرار گیرد.
اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

رونوشت:

امام جمعه محترم شهر اهواز
نمایندگان محترم مردم استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی
ریاست محترم سازمان محیط زیست استان خوزستان

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید