اقوام و اقلیت‌ها را باید در تصمیمات مشارکت دهیم / موالی‌زاده می‌خواهد مرجعیت دانشگاه را برگرداند

در مراسم نشست استاندار با اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، مسعود صفایی مقدم، استاد دانشگاه و رئیس ستاد پزشکیان در خوزستان، با اشاره به خاطره‌ای ۴۰ سال پیش از سالن شهید مطهری و حضور آقای موالی‌زاده، به اهمیت نقش دانشگاهیان در عرصه کنشگری سیاسی پرداخت.

اقوام و اقلیت‌ها را باید در تصمیمات مشارکت دهیم / موالی‌زاده می‌خواهد مرجعیت دانشگاه را برگرداند

صفایی مقدم بیان کرد: ورود امثال بنده و دانشگاهیان به عرصه کنشگری سیاسی و اجتماعی، از ماهیت کار علمی و دانشی ما ناشی می‌شود. انتظار می‌رود اعضای هیئت علمی در حوزه مسائل اجتماعی و سیاسی فعال باشند و دغدغه‌های مردم را جدی بگیرند.

صفایی مقدم تأکید کرد که حرفه دانشگاهی فراتر از تدریس و پژوهش است و به تعهد اخلاقی به بهبود شرایط جامعه وابسته است: پژوهش یعنی ترجمان یک حس اخلاقی در وجودمان که می‌خواهد امروزمان بهتر از دیروزمان باشد. پرداختن به پژوهش به عنوان بخش اساسی حرفه دانشگاهی نیز از همین حس و دغدغه اخلاقی ناشی می شود. در همین راستا ما وظیفه داریم که کمتر اشتباه کنیم و به دغدغه‌های مردم به صحیح ترین شکل پاسخ دهیم.

این عضو هئیت علمی دانشگاه شهید چمران با ذکر نمونه‌هایی از دانشگاهیان معتبر، از قبیل نوآم چامسکی، که در دفاع از حقیقت و عدالت فعال هستند، گفت: دانشجویان و اساتید باید بدانند که هدفشان تنها دنیای مادی نیست و باید به مسئولیت‌های اجتماعی خود توجه کنند.

وی به اقدام اخیر دکتر موالی زاده، استاندار جدید، اشاره کرد و افزود: ایشان شخصاً از من خواستند که اولین جلسه عمومی خود را با دانشگاهیان برگزار کنند. این اقدام می‌تواند مرجعیت دانشگاه را بازگرداند و نشان‌دهنده اهمیت نقش دانشگاهیان در تصمیم‌گیری‌ها باشد.

صفایی مقدم همچنین بر اهمیت مشارکت اقوام و اقلیت‌ها در تصمیم‌گیری‌ها تأکید کرد و گفت: امروز واقعیت‌ها و مشکلات مسئولین را بیدار کرده است. ما باید فضایی فراهم کنیم که همه افراد، از جمله گروههای قومی و مذهبی مثل اهل تسنن، در فرآیندهای مدیریتی مشارکت داشته باشند.

او در ادامه افزود: حکومت دینی باید امنیت خاطر به ارمغان آورد، باید به دانشگاهیان بگوید که نترسند. اساتید باید بتوانند نظرات و انتقادهای خود را بدون ترس و واهمه و آشکارا بیان کنند نه در خلوت خود، دغدغه‌هایشان را مطرح کنند.

این استاد دانشگاه همچنین به ضرورت تغییر نگرش نسبت به خوزستان اشاره کرد و گفت: باید نشان دهیم که خوزستان امنیتی دارد که حتی تهران هم ندارد. در مقابل، اگر ما این استان را به عنوان یک منطقه امنیتی معرفی کنیم، مطمئناً سرمایه‌گذار نخواهد آمد.

در پایان، صفایی مقدم بر لزوم ایجاد فضایی امن برای دانشگاهیان تأکید کرد و گفت: اگر فضایی آرامش‌بخش برای همکاران دانشگاهی فراهم شود، آنها بدون ترس می‌توانند درباره مسائل اجتماعی که به حوزه های تخصصی شان مربوط است، مثل محیط زیست و دیگر موضوعات صحبت کنند. ما باید کاری کنیم که مردم احساس تعلق بیشتری به خوزستان داشته باشند و نباید آنها را از این استان فراری دهیم.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    یعنی ایرانیها را ؟؟!! اخه تصمیمات مملکتا که روسها وچینی ها واعراب میگیرند .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد