اختراعی که جهانی شد؛
ابداع بتن دوستدار محیط زیست با قابلیت کاهش ۵۰ درصدی آلایندهها
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد موفق به طراحی و پیادهسازی نوعی بتن دوستدار محیط زیست شده که علاوه بر کاهش ۵۰ درصدی آلایندهها در مقایسه با نمونه مشابه ۳۰ درصد ارزانتر است.
در یک رخداد افتخارآمیز برای کشور، مخترع ایرانی با ارائه اختراع نوآورانه خود در مسابقات جهانی مخترعین کره جنوبی، موفق به کسب مدال طلای این دوره از رقابتها و بهترین نوآوری بینالمللی از مرکز ملی اختراعات کشور تایلند شد.
اختراع علیرضا راسخی عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم به عنوان نوعی بتن دوستدار محیط زیست در زمینه بتنهای ویژه طراحی و پیادهسازی شده است.
اختراع بتن دوستدار محیط زیست علاوه بر کاهش ۵۰ درصدی آلایندههای زیست محیطی با هدف بهبود عملکرد بتن در محیطهای بسیار خورنده به میدان آمده و کارشناسان داوری در مسابقات جهانی مخترعین کره جنوبی روی نوآوری و کاربردپذیری آن تأکید ویژهای داشتهاند.
این موفقیت نه تنها نتیجه سالها تلاش و تحقیق راسخی است؛ بلکه نشاندهنده ظرفیت بالای جوانان ایرانی در عرصه علم و فناوری است که امیدواریم درهای جدیدی را به روی نوآوریهای بیشتری در کشور بگشاید.
با این موفقیت، علیرضا راسخی به عنوان یکی از چهرههای موفق و الهامبخش در جامعه علمی و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی قشم شناخته میشود و امید میرود که این گونه اختراعات زمینههای جدیدی برای توسعه و پیشرفت کشور و دانشگاه قشم فراهم آورد.
علیرضا راسخی دکتری عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت وعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم از سال ۱۳۸۲- دارای پایه ارشد سازمان نظام مهندسی ساختمان در گرایشهای نظارت، اجرا و محاسبه و عضو انجمن بتن ایران و انجمن بتن آمریکا شاخه ایران درباره خود با خبرنگار آنا گفتوگو کرده است که در ادامه میخوانیم.
راسخی در تشریح محصول حاصل از اختراع خود به آنا گفت: تجربه بیش از ۱۰ سال کار حرفهای در نظام مهندسی ساختمان و حضور در پروژههای مختلف بتنی جنوب کشور به من نشان داد که بهرغم تلاش متخصصان و مهندسان، دوام بتنهای معمولی (ساخته شده با سیمان پرتلندی) بهخصوص در محیطهای آسیبرسان معمولاً بسیار پایین است و این نقیصه باعث میشود سالانه پروژههای عمرانی متحمل خسارات زیادی شوند.