"پیشگویی آینده" با هزینههای میلیونی در بیجار+تصاویر
این روزها فالگیران و رمالهای زیادی در خیابانها و پارکهای شهر بیجار صاحب دم و دستک شده و با عنوان
چند ماهی است که رمالها و فالگیرانی که از شهرهای دیگر وارد بیجار شدهاند در میان مردم این شهر معروف شده و با سوءاستفاده از احساسات و اعتقادات مردم با گرفتن مبالغ هنگفت از آنان، برایشان آیندهای را که نیامده پیشبینی میکنند و حتی گاهی آنها را به کارهایی وادار میکنند که ممکن است جان و زندگیشان را به نابودی بکشاند.
جالب اینجاست که کسی کاری به این افراد نداشته و این رمالها و فالگیران هر روز صبح در آرامش خاطر از یک خودروی سمند که راننده شخصیشان نیز یک زن است، پیاده میشوند و شروع به کسب درآمد میکنند و در نهایت شبها پس از خلوط شدن خیابانها و کسب رضایت از درآمد خود، باز هم سوار سمند شده و از شهر خارج میشوند.
اما این روزها شرایط کمی متفاوت شده و فضای کسب و کاری که برای این افراد فراهم شده این جسارت را به آنان بخشیده که در بیجار ساکن شده و با شهرتی که کسب کردهاند ترجیحشان را به کسب درآمد در منزل قرار دادهاند، برای رفتن پیش این گروه زحمت زیادی هم برای تبلیغات لازم نیست کافیست که از مغازهداران آدرس منزلشان را جویا شد.
مهدی مولودی یکی از کسبه منطقه پشت قلعه بیجار که مغازهاش نزدیک خانه یکی از فالگیران قرار دارد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، گفت: روزانه حدود 70 نفر به مغازهام مراجعه میکنند و میگویند خانه سیدجواد کجاست.
وی افزود: بیشتر این افراد شامل دختران جوانی هستند که حتی حاضرند طلا یا اشیاء باارزش منزلشان را به این فالگیران هدیه دهند!
گسترش رمالی در جامعه زنگ خطری برای والدین است
صادق بهاری روانشناس مرکز مشاوره شهرستان بیجار در پاسخ به این سؤال که اصلیترین مشکل در رابطه با مراجعه جوانان به این رمالها چیست؟ اظهار داشت: عدم شناخت واقعی به سبک زندگی و آموزههای دینی است که بانوان، جوانان را تشویق به توسل جستن به این افراد میکند.
وی با تأکید بر اینکه وظیفه والدین در برخورد با این موضوع آگاهسازی فرزندانشان است، افزود: با توجه به اینکه غالب مراجعهکنندگان به این فالگیران را خانمهای جوان و مجرد تشکیل میدهند، میتوان این امر را ناشی از ضعف روحی روانی بانوان نسبت به آقایان دانست.
وی با ابراز تأسف از اینکه رمالی و فالگیری از گذشتههای بسیار دور وجود داشته و گاه حتی جزء لاینفکی از زندگی اجتماعی بوده است، تصریح کرد: امروزه شاهد هستیم که این نوع سوءاستفاده از ناآگاهی مردم به صورت گستردهای روبه افزایش است و حتی برخیها از شیوههای نوین هم چون استفاده از شبکههای اجتماعی و تشکیل سایت با امکان پرداخت آنلاین نیز به چرخه کلاهبرداری این افراد اضافه شده است.
بر اساس آموزههای اخلاقی و دینی، پرداخت مبلغی بهعنوان اجرت نوشتن دعاهای وارده، یعنی همان دعاهایی که از ائمه اطهار(ع) بهدرستی بهدست ما رسیده یا آیات قرآن، اشکال ندارد، اما اگر کسانی که دعا را مینویسند با استفاده از سحر و جادو این کار را انجام دهند، پولشان حرام و مراجعه به آنان نیز فعلی حرام است،
به خوبی مبرهن است که اعتقاد به فالگیری و یا رمالی نیازمند ارتباط خاصی با سطح سواد یا سطح مالی و محل زندگی ندارد، بلکه نحوه برخورد جامعه با این افراد تنها با توجه به سطح آگاهی و خرد فرد مرتبط است، مخصوصاً در شرایطی که مراجعه بهفالگیران برای برخی افراد به مد تبدیل شده و خود به تریبون تبلیغاتی فالگیران و رمالها در محافل خود و با آب و تاب دادن به پیشگوییهایی که شاید برحسب اتفاق درست از آب درآمده باشد، منجر به گسترش این تفکر و دامنزدن به خرافات میشوند.
انتهای پیام/ش
منبع: تسنیم
763