نام "کافه" از سردرب حسینیه جاجرمی بجنورد حذف شد
با پیگیریهای مردمی و رسانههای جبهه انقلاب اسلامی، تابلوی کافه از سردرب حسینیه تاریخی جاجرمی بجنورد حذف و گام نخست مطالبهگری برداشته شد.
مجموعه تاریخی و فرهنگی حسینیه جاجرمی بجنورد بهعنوان یکی از بناهای اصیل مرکز استان خراسان شمالی در چند سال اخیر با مدیریت میراث فرهنگی استان به مجموعهای رفاهی و خدماتی تبدیل شده و از فضای داخلی آن بهعنوان کافه و کافیشاپ استفاده میشود.
مطالباتی از جنس دین و مذهب
در روزهای اخیر، موج مطالبات فعالان فضای مجازی و فرهنگدوستان بجنوردی، برای برگشت این مکان به کاربری تاریخی خود، بالاخره دستگاههای متولی را مجاب کرد تا تابلوی کافه را در نخستین گام از سردرب این مکان حذف کنند.
در این راستا، روز جمعه تابلوی کافه از سردرب حسینیه جاجرمی برداشته شد. خبرها حاکی است، دستور مستقیم و ابلاغ سازمان اوقاف و امورخیریه به ستاد استانی، عامل اصلی این تغییر رویکرد بوده است.
برداشتن تابلوی کافه از سردرب این مکان بهعنوان نخستین گام هرچند سازنده است، اما فعالان فرهنگی و مذهبی استان بر تغییر کامل کاربری این مکان به اصالت تاریخی خود اصرار دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی نیز در پستی در یکی از شبکههای فضای مجازی، ضمن اعلام این موضوع که این مکان با کاربری "حسینیه" وقف شده است، نوشت: هماکنون از این مکان برای بازارچه صنایع دستی استفاده شده و در محرمها و اعیاد اسلامی نیز بهعنوان حسینیه از آن استفاده میشود.
کاربری حسینیه جاجرمی فرهنگی و قرآنی است
جتالاسلام عظیم آسوده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان نیز با اشاره به اعتراض برخی از فعالان فرهنگی و اجتماعی استان در خصوص تغییر کاربری «حسینیه جاجرمی» به کافه و کافی شاپ٬ اظهار داشت: این مجموعه به عنوان موقوفه باید در راستای فعالیتهای قرآنی و فرهنگی ادامه کار دهد.
وی افزود: این موضوع به ادارهکل میراث فرهنگی ابلاغ شده و در جلساتی با این ادارهکل٬ این تصمیم اتخاذ شده است. وجود کافه یا کافی شاپ در مجموعهای فرهنگی به نام حسینیه٬ مورد تایید نیست.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان خاطرنشان کرد: با رویکرد مدیریت جدید ادارهکل میراث فرهنگی استان٬ امیدواریم هرچه سریعتر نسبت به استفاده فرهنگی و قرآنی از مجموعه حسینیه جاجرمی اقدامات لازم انجام گیرد.
به نظر میرسد با حذف نام کافه از این مجموعه دینی و مذهبی، هر چند گام نخست به خوبی برداسته شده اما مطالبات مردم دیندار استان خراسان شمالی تا بازگشت کامل این مکان به اصالت واقعی خود، ادامه دارد.
منبع: تسنیم
763