بارش ۳۱۰ میلیمتری نزولات جوی در همدان/افزایش ۱۸۴ درصدی بارندگی
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای همدان از ثبت ۳۱۰ میلیمتر بارندگی در استان همدان طی سال آبی جاری خبرداد.
داوود شاهسوند ظهر سه شنبه در شورای حفاظت از منابع آب همدان گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به میزان ۳۱۰ میلیمتر بارندگی در استان همدان ثبت شده که نسبت به بارندگی بلند مدت ۱۸۴ درصد افزایش یافته است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای همدان گفت: حجم ذخیره مخزن سد اکباتان در حال حاضر به ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب رسیده است که ۴۷ درصد حجم مخزن سد را تشکیل می دهد.
شاهسوند افزود: حجم ذخیره آب در مخزن سد کلان ملایر ۴۵ میلیون مترمکعب و در سد سرابی ۵.۶ میلیون متر مکعب است.
وی بابیان اینکه در مجموع تاکنون تعداد ۲۲۵ جلسه شورای حفاظت از منابع آب در استان و شهرستان ها برگزار شده است، عنوان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون تعداد ۶۵۲ حلقه از چاه های غیرمجاز و دارای حکم قضایی با حجم آب صرفه جویی شده بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب و عمق انسداد ۲۲ کیلومتر پر و مسدودشده است.
وی تاکید کرد: در مجموع از ابتدای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی تاکنون تعداد ۳ هزار و ۳۸۹ حلقه چاه غیرمجاز با حجم آب صرفه جویی شده بیش از ۲۵۵ میلیون مترمکعب و عمق انسداد ۱۱۸ هزار متر پرو مسلوب المنفعه شده است.
شاهسوند افزود: در مجموع تعداد ۴ هزار و ۱۷۴ دستگاه کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاه های مجاز نصب شده که بیشترین آنها مربوط به دشت رزن - قهاوند است.
وی ادامه داد: تعهد ما برای نصب کنتور در سال۹۷ تعداد ۳۸۰ دستگاه بوده که بیش از ۶۱۳ دستگاه نصب شد و پیشرفت ۱۶۱درصدی نسبت به تعهد نصب را نشان می دهد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای همدان گفت: صرفه جویی حاصل از نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز استان به میزان بیش از ۳۹ میلیون متر مکعب بوده است.
شاهسوند افزود: تعداد ۲ هزار و ۳۲۷ چاه غیرمجاز فاقد پروانه فرم یک در استان همدان وجود دارد که تعداد یک هزار و ۱۹۸ حلقه ثبت نام و از این تعداد یک هزار و ۴۱۴ پرونده کارشناسی شده و تعداد ۵۱۸ حلقه که دارای حکم قضایی بودند پر و مسدود شده و با تعداد ۴۱۰ حلقه از آنان موافقت شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان نیز گفت: در خواست هایی که برای تخصیص آب واحد های صنعتی به شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی و صنعت و معدن ارائه می شود باید در کمیته ای تخصصی بررسی و تصمیم گیری شود.
محمودرضا عراقی افزود: با توجه به ممنوعیت کل دشت های استان همدان باید دقت زیادی در اولویت بندی برای تخصیص انجام شود چراکه منابع محدودی داریم.
منبع: مهر
10