اجرای پایلوت پاشش مالچهای زیستی در کانونهای گردوغبار خوزستان
دبیر کمیته هوا و گردوغبار ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری از اجرای پایلوت پاشش مالچهای تولیدشده از سوی شرکتهای دانش بنیان خبر داد و گفت: به هر یک از مالچهای تولیدشده که دارای استاندارهای لازم باشند، حدود 2 تا 5 هکتار زمین در کانونهای گردوغبار استان خوزستان اختصاص خواهد یافت.
عباس فرازمند با اشاره به برنامههای 96 کمیته هوا و گردوغبار ستاد توسعه زیست فناوری، افزود: حمایت از شرکتهای تولیدکننده مالچ غیرنفتی سازگار با محیط زیست یکی از برنامههای تعریفشده در این کمیته است که در این راستا شرایط اجرای مرحله آزمایش میدانی (پایلوت) برای شرکتهای تولیدکننده مالچ در استان خوزستان فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: به همین منظور فراخوان دعوت از شرکتها و محققان کشور که دارای قابلیت تولید مالچ غیرنفتی زیست سازگار و اجرای آن در سطح پایلوت را دارند اعلام شده تا در سال جاری عملیات میدانی در منطقه خوزستان آغاز شود.
فرازمند خاطرنشان کرد: در این راستا سامانهای برای معرفی مالچ تولیدشده و مطابقت آن با استانداردهای لازم در سایت ستاد توسعه زیستفناوری راهاندازی شده است.
وی تصریح کرد: شرایط اولیه حضور در اجرای این پایلوت دارا بودن توجیه اقتصادی، پایداری پاشش برای مدت زمان دو سال، سهولت پاشش است که برای هر شرکت مساحت 2 تا 5 هکتاری در یکی از کانونهای ریزگرد داخلی در استان خوزستان اجرا خواهد شد.
دبیر کمیته هوا و گردوغبار ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی اضافه کرد: این کمیته با ارزیابی و داوری نتایج بدست آمده در سطح آزمایشی از امکان حضور در مرحله مالچپاشی در عرصههای وسیع و صنعتی حمایت خواهد کرد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
27