آغاز فصل جدید در پرونده قرارداد قدیمی کرسنت

شمارش معکوس برای اعلام جزییات جدید درباره کرسنت/ زنگنه از پشت‌پرده قرارداد جنجالی می‌گوید

شمارش معکوس برای اعلام جزییاتی از ماجرای قرارداد جنجالی کرسنت آغاز شده است .

شمارش معکوس برای اعلام جزییات جدید درباره کرسنت/ زنگنه از پشت‌پرده قرارداد جنجالی می‌گوید

وزیر نفت دولت یازدهم و دوازدهم پیش‌تر گفته بود ناچار شود درباره ابعاد قرارداد کرسنت صحبت خواهد کرد، به نظر می‎رسد زمان سخن گفتن از این قرارداد جنجالی فرا رسیده است.
 ششم مهر ماه بود که خبرگزاری رویترز به نقل از شرکت «دانا گاز» اعلام کرد که یک دادگاه بین المللی، شرکت ملی نفت ایران را به علت اختلاف بر سر تامین گاز با این شرکت، به پرداخت جریمه به میزان ۶۰۷.۵ میلیون دلار محکوم کرده است.

بیژن زنگنه، وزیر سابق نفت نیز در تاریخ یازدهم مردادماه، در جمع خبرنگاران خبر داده بود که پرونده کرسنت هنوز باز است و برآورد می‌شود که در سپتامبر (شهریور- مهر) رای نخست آن صادر خواهد شد.
جریمه‌ تعیین شده مذکور، مربوط به هشت و نیم سال اول این توافقنامه ۲۵ ساله است که قرار بود در سال ۲۰۰۵ آغاز شود. در سال ۲۰۱۴ نیز حکم مشابهی به نفع دانا گاز صادر شده بود. آخرین جلسه رسیدگی به "طلب بسیار بزرگتر" این شرکت، یعنی برای ۱۶ سال و نیم باقی مانده، در اکتبر سال آینده در پاریس تعیین شده است و تصمیم گیری در مورد این جریمه در سال ۲۰۲۳ انجام می‌شود.
این اتفاق کافی بود تا بار دیگر حمله به این قرارداد در دستور کار جمعی قرار گیرد که از نظر زنگنه متهمان این پرونده باید محسوب شوند.

قرارداد کرسنت قراردادی با هدف صادرات گاز ترش از میدان گازی سلمان به امارت شارجه است که باید از اول دسامبر ۲۰۰۵ این صادرات صورت میگرفت که این مهم رخ نداد. شرکت اماراتی برای عدم ارسال گاز عدم النفعی از سال ۲۰۰۵ میلادی تا اخر جولای ۲۰۱۴ ادعای ۱۴ میلیارد دلار خسارت از شرکت نفت کرده است. این قرارداد در تاریخ ۲۵ آوریل ۲۰۰۱( اردیبهشت ۱۳۸۰) منعقد شد تاگاز ترش میدان سلمان که میدان مشترک با ابوظبی است به امارات صادر شود.

ناچار شوم درباره کرسنت سخن می‌گویم

بیژن زنگنه در سال ۱۳۹۸ نیز در مصاحبه‌ای درباره پرونده کرسنت گفته بود: طبق زمان بندی، این پرونده اکنون باید تمام شده بود و حکم را هم می‌دادند اما از سوی طرف مقابل ما در پرونده اتفاقاتی افتاد که کار را طولانی کرد، بنابراین هنوز پرونده کرسنت زنده است به همین دلیل مایل نیستم درباره آن حرف بزنم، هرچند حرف‌های جالب و شنیدنی هم در این مورد دارم اما بیان آن‌ها را به مصلحت کشور نمی‌دانم، مگر اینکه به نقطه‌ای برسم که من را ناچار به این کار کنند تا بسیاری از چیزها را بگویم و اگر ناچار بشوم، بسیاری از این اسرار را فاش می‌کنم اما اگر این اسرار فاش شوند بسیاری از افراد که صدای‌شان بلند است، خوش‌شان نخواهد آمد. حکم اگر صادر شود می‌توان حرف‌های زیادی زد.
 وی پیش‌تر در سال ۱۳۹۶ نیز تاکید کرد مصاحبه ای درباره کرسنت کرده است که به زودی منتشر می شود اما این اتفاق هیچ گاه رخ نداد.

زنگنه وارد میدان شد

حالا بیژن زنگنه در صفحه شخصی خود خبر مهمی درباره کرسنت داده است .
 وی گفته است:« قرار شد دوشنبه اول آذر، ساعت ۲۲ در شبکه افق برنامه جهان آرا حاضر شوم و درباره پرونده کرسنت توضیح دهم . از رییس محترم سازمان صدا و سیما می خواهم در اولین فرصت شرایط حضورم در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ را نیز فراهم کنند تا نسبت به اتهامات مطرح شده در این برنامه هم روشنگری کنم.»
 اشاره وی به حضور سه نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگوی ویژه خبری در روز ۲۵ آبان است . حسینعلی حاجی‌دلیگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و نصراالله پژمانفر نائب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ابهاماتی را نسبت به زنگنه در خصوص قرارداد کرسنت وارد دانستند.

نکته مهم اینجاست که ذبیح الله خداییان سخنگوی قوه قضاییه نیز در ۲۵ آبان در نشست خبری درباره آخرین وضعیت پرونده کرسنت گفت: در جریان انعقاد قرارداد کرسنت سواستفاده‌هایی صورت گرفته و محتوای قرارداد به نفع کشور ما نبوده است. دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و وزارت اطلاعات در همان زمان (سال ۸۶) در ارتباط با سوء استفاده‌های صورت گرفته و مفاد قرارداد به دستگاه قضایی گزارشی ارسال کردند و  پرونده‌ای در مورد اعضای هیات مدیره شرکت نفت، افرادی که با آنها مرتبط بودند و وزیر وقت نفت تشکیل می‌شود.وی تاکید کرد: حکم این پرونده صادرشده اما اجرا نشده است.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در ارتباط با بخشی از پرونده که مفتوح باقی مانده بود در مورد وزیر وقت و اعضای هیات مدیره و اعضای شرکت مدیره نفت پرونده به دادگاه ارسال شده و در دادگاه مورد رسیدگی است.
 به نظر می‎رسد تصمیم زنگنه برای اعلام جزییاتی از این پرونده، ابعاد ان را بیش از پیش روشن سازد .

منبع: خبر آنلاین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • نابلد
    0

    هر نوع قرارداد وزارت نفت با شرکتهای خارجی چه خرید کالا و خدمات و چه حفاری و توسعه میادین نفت و گاز و حتی شاید فروش نفت و گاز بخور بخور بوده است .باصطلاح متخصصین سفرهایشان هم مسئله دارست نه تنها در نفت که در تمامی سازمانها و نهادها و وزارتخانه ها .وقتی بیسواد به نشستن روی صندلی افتخار کند بقیه هم بلدند.

  • بگی میگم
    0

    همه در این مدت از دیگران چیزی در آستین پنهان کرده و با بگم بگم همدیگر را تهدید میکنند به همین دلیل است که هزاران تخلف و جرم وفساد روی میدهد و آب از آب تکان نمیخورد واقعا باید به حال این ملت گریست جالب تر اینکه خود را الگوی حکومتی برای تمام دنیا میدانیم.

  • ناشناس
    2

    زنگنه بوی طناب دار به مشامت رسیده جیغ های بنفش به کار ت نآید اگر خبر داشتی ونگفتی خود فساد است واگر خود در آن شریک بودی کسی که سی سال وزیر بوده از توانایی او نیست بلکه از دست های آلوده است

  • کارگر قراردادی سرگردان
    1

    هنوز باورم نمیشه سلطنت زنگنه در وزارت نفت به پایان رسیده .زنگنه را فقط از پرسنل وزارت نفت بپرسید چه دل خون کرد همه را ، در عرصه بین المللی هم کارنامه موفقی نداشت .اگر رهنمودهای مقام معظم رهبری را در وزارت نفت بکار می گرفت ایران از کویت و عرعرستان هم از نظر اقتصادی بالاتر میبود .

  • hadad
    1

    هرجا قرار بوده اقتصاد ایران به سایر کشورهای جهان متصل شود عده ای میهن پرست!!! ممانعت کردند تا به این سطح بدبختی امروز برسیم. تعلل در ساخت و تکمیل فرودگاه امام خمینی، توقف سواپ نفت کشورهای شمالی، فروش گاز به امارات، فروش سوخت به کشتی های عبوری در خلیج فارس و....

  • سيد
    1

    بنده ازاقاي زنگنه تشكرمي كنم دوره وزارتش روستاي محروم چهاردانگه ساري گازرساني كردمدمردم راحت شدن

  • ناشناس
    0

    کچل زودتر بگوو فردا خبر مرگت میاد ها