کدام کالاهای اساسی در ۶ ماه گذشته رکورد گرانی را شکستند؟

طی شش ماه گذشته قیمت رب گوجه فرنگی با افزایش ۸۸ درصدی بیشترین افزایش قیمت و سیمان خاکستری با افت ۳۷ درصدی بیشترین کاهش قیمت را داشته است.

کدام کالاهای اساسی در ۶ ماه گذشته رکورد گرانی را شکستند؟

بر اساس گزارش کارگروه رصد و پایش قیمت اقلام اساسی و پرمصرف بازار کشور منتهی به اول بهمن ماه که از سوی انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان منتشر شده، ‌ از بین ۵۲ کالایی که در ۹ گروه بررسی شده‌اند، قیمت ۴۸ کالا در شش ماه گذشته بین دو (روغن مایع و لاستیک پراید) تا ۸۸ (رب گوجه) درصد افزایش و قیمت چهار کالا بین ۱۰ (تیرآهن) تا ۳۷ (سیمان خاکستری) درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش قیمت گروه محصولات پروتئینی شامل گوشت مرغ، تخم مرغ، گوشت گوسفند و گوساله و گوسفند و گوساله زنده در ابتدای ماه جاری نسبت به ۶ ماه قبل بین ۵ تا ۱۷ درصد افزایش یافته است.  

بر این اساس طی شش ماه گذشته قیمت هر کیلو تخم مرغ و گوشت گوساله هرکدام با ۱۷ درصد افزایش به حدود ۲۴ هزار و ۶۰۰ و ۱۳۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. همچنین در این مدت قیمت هر کیلو گوساله زنده ۸ درصد، گوشت گوسفندی ۷ درصد و گوشت مرغ تازه و گوسفند زنده هر کدام ۷ درصد افزایش داشته و به ۵۵ هزار و ۸۰۰، ۱۳۶ هزار، ۲۹ هزار و ۷۰۰ و ۵۹ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است.  

همچنین طی شش ماه گذشته گروه لبنیات شامل انواع شیر، پنیر و کره بین ۱۸ تا ۳۱ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش مربوط به قیمت پنیر به قیمت ۲۱ هزار و ۴۰۰ تومان به ازای ۴۰۰ گرم بوده است. بر این اساس قیمت هر کیلو شیر خام، شیر استریل پاکتی و شیر پاستوریزه بطری به ترتیب با ۲۶، ۲۳ و ۱۸ درصد افزایش نسبت به شش ماه قبل به حدود لیتری ۶۷۰۰، ۱۶ و ۱۲ هزار تومان رسیده است. قیمت کره ۱۰۰ گرمی نیز با افزایش ۲۲ درصدی طی شش ماه به نزدیک ۱۳ هزار تومان رسیده است.  

افزایش قیمت قند، شکر و چای نیز طی شش ماه گذشته پنج تا ۱۸ درصد بوده است. در این مدت قیمت هر کیلو قند ۵ درصد، شکر فله ۱۱ درصد، شکر بسته بندی ۱۸ درصد، و انواع چای بین ۱۱ تا ۱۷ درصد افزایش یافته و به حدود ۱۹ هزار و ۳۰۰، ۱۶ هزار و ۶۰۰، ۱۷ هزار و ۲۰۰ و ۱۲۴ تا ۱۳۱ هزار تومان رسیده است 

کاهش قیمت روغن جامد در شش ماه گذشته

در این میان از بین انواع روغن، قیمت روغن نیمه جامد ۴.۵ کیلویی با ۱۳ درصد کاهش در شش ماه گذشته به حدود ۸۰ هزار تومان رسیده است. اما قیمت روغن مایع آفتابگردان معمولی و سرخ کردنی هر کدام ۲ درصد افزایش یافته و به حدود ۱۴ و ۱۳ هزار تومان رسیده است.  

بررسی قیمت گروه کالایی غلات و حبوبات شامل انواع برنج، ماکارونی و حبوبات در شش ماه گذشته نیز حاکی از افزایش ۸ تا ۷۱ درصدی قیمت این کالاهاست. بر این اساس برنج ایرانی یعنی هاشمی و طارم با ۶۸ و ۷۱ درصد افزایش طی شش ماه گذشته به ۶۲ تا ۶۴ هزار تومان رسیده، اما این افزایش قیمت در برنج خارجی شامل هندی و پاکستانی کمتر یعنی حدود ۱۹ و ۱۷ درصد بوده و قیمت این دو محصول در بهمن ماه امسال به ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان رسیده است. قیمت ماکارونی ۵۰۰ گرمی نیز با ۳۳ درصد افزایش در این مدت به حدود ۸۸۰۰ تومان رسیده است.  

از بین انواع حبوبات نیز در شش ماه گذشته قیمت لپه، نخود، لوبیا چیتی و عدس به ترتیب ۸، ۲۲، ۲۶ و ۳۸ درصد افزایش یافته است. به طوری که در ابتدای ماه جاری قیمت انواع حبوبات یاد شده در محدوده ۳۹ تا ۴۷ هزار تومان بوده است.  

افزایش ۱۸ تا ۸۸ درصدی گروه میوه، صیفی و مواد غذایی

گروه مورد بررسی بعدی در گزارش انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان میوه، صیفی و مواد غذایی است که طی ۶ ماه گذشته بین ۱۸ تا ۸۸ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. بیشترین افزایش قیمت در این گروه، در مدت یاد شده مربوط به رب گوجه فرنگی است که با افزایش ۸۸ درصدی نسبت به ۶ ماه قبل به نزدیک ۳۲ هزار تومان رسیده و بعد از آن سیب زمینی با ۷۵ درصد و گوجه‌فرنگی با ۵۴ درصد افزایش نسبت به شش ماه قبل در رتبه دوم قرار می گیرند. قیمت این دو محصول در ابتدای بهمن به حدود ۱۱ هزار تومان رسیده است.  

از بین سایر میوه، صیفی و مواد غذایی در شش ماه گذشته قیمت سیب قرمز و پیاز زرد هر کدام ۳۴ درصد، سیب زرد ۳۲، خرما ۲۷، پرتقال ۲۶، آب آشامیدنی بطری ۲۰ و موز ۱۸ درصد افزایش یافته است.  

همچنین بررسی قیمت گروه مصالح ساختمانی طی شش ماه گذشته حاکی ار افت ۳۷ درصدی قیمت سیمان خاکستری، ۱۰ درصدی تیرآهن و ۱۲ درصدی میلگرد است. اما قیمت گچ سفید و ورق سیاه ۲۵ و شش درصد افزایش یافته است.  

در گروه تایر و روغن موتور نیز طی شش ماه گذشته شاهد افزایش ۲ تا ۷ درصدی انواع لاستیک پراید، سمند و پژو و همچنین افزایش ۳۵ تا ۳۶ درصدی انواع روغن موتور هستیم.  

در گروه شوینده‌ها نیز قیمت انواع پودر دستی و ماشینی ۲۵ و دستمال‌کاغذی ۳۷ درصد افزایش یافته، به طوری که قیمت انواع پودر ۵۰۰ گرمی در ابتدای بهمن ۱۱ تا ۱۵ هزار تومان و قیمت دستمال کاغذی ۲۰۰ برگ حدود ۱۱ هزار تومان بوده است.

منبع: ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • ناشناس
    2

    قابل توجه جناب رئیسی و هیئت دولت مردم را به خاک سیاه نشاندین روتون سیاه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      9

      جناب عزیز لطفا تند نرو این شیب گرانی هنوز از اثرات تصمیمات دولت قبل می باشد

    • ناشناس
      4

      دوستان ،لطف کنن ،هر انتقادی داشتند ،محترمانه بیان شود ،بهتر است.

    • 0

      عزیز ناشناس ،کاربر دومی ،لابد احتکار اجناس و گران فروشی بعضی ادمهای از خدا نترس ،یا گران کردن کالاها ان هم بی مورد،یا اختلاس ،رشوه و.... ،کار دولت قبل است !!!
      لابد یه نفری هر قلطی بخواهد انجام دهد را گردن مرمان قدیم بندازد ،و بگوید ،اشکال از انهاست!!
      نه عزیز ،بعضیها ،عادت کردن که از راه راست منحرف و با هر طرفندی ،ره صد ساله رو در عرض ۱ روز طی کنند .
      تمام مشکلات از طمع ،حرص ودنیا دوستی و.. نشات دارد ،و و و....

    • ناشناس
      0

      ناشناس کاربر دوم عزیزم کدوم دولت قبلی فدات بشم ای کاش قیمت های دولت قبلی سرجاش بود به خدا هر لحظه اجناس گران میشود بعدا قرار بود یکی بیاد شرایط را درست کنه نه اینکه عقب گرد داشته باشیم بگیم تقصیر فلان دولته اگه اونطوری باشه که هر روز بدتر از دیروز خواهد بود

  • ناشناس
    0

    ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران، برنج کیلویی ۸۰ هزار تومان شد.
    غم پرور و بی غیرت

  • ناشناس
    0

    کارگر و خانواده ی کارگر سیمان نمی خوره
    ماشین نمی خره
    فقط و فقط مواد غذایه
    که در شش ماه گذشته میانگین از 60 درصد هم گذشته
    دیگه یک سال پیش بمانه
    ده سال پیش بمانه

  • هالو
    0

    ماکه ازچینیهاخیلی چیزها آموختیم بایستی دربحث اقتصادهم مانندچینیهارفتار شود یعنی اعدام تروریستهای اقتصادی درغیراین صورت جواب نمیده