افزایش۵۷ درصدی حقوق بازنشستگان؛ وعده یا واقعیت؟
طبق وعده مدیرعامل صندوق بازنشستگی در اردیبهشت ماه حقوق و احکام جدید ابلاغ میشود و همچنین باقیمانده دستمزد فروردین ماه بازنشستگان نیز مشخص میشود.
هفته گذشته شاهد تجمع چندین و چند باره بازنشستگان بودیم، بازنشستگانی که قشر آسیب پذیر جامعه هستند، این روزها مورد بیمهری دولت قرار گرفتهاند و خبری از مستمری نا چیزشان نیست. اما سوال اینجاست که چرا بر سر حقوق این اقشار آسیب پذیر جامعه تعلل میشود؟ در رابطه با این موضوع علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی به گسترش نیوز میگوید: در بحث حداقلها که افزایش حقوق ۵۷ درصدی به بازنشستگان بود، مشکل خاصی نیست. اما چطور مشکل خاصی نیست در حالی که بازنشستگان برای مطالبات خود تجمع کرده اند؟!
ویرگول منحوس، پرداختیها را به تعویق انداخت
دهقان کیا در ابتدا به برگزاری جلساتی درباره دیرکرد پرداختها اشاره کرد و گفت: در جلساتی که برگزار کردیم به این نتیجه رسیدیم که در بحث حداقلها که افزایش حقوق ۵۷ درصدی به بازنشستگان بود، مشکل خاصی وجود ندارد. در یکی از همان جلسه بحثی مطرح شد که براساس بند ۴ تبصره ۱۲ بودجه حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۱ که مجلس تصویب کرده بود، برای کلمه سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح ویرگول قرار داده بودند. این خطای نوشتاری باعث شد این ابهام به وجود بیاید که سازمان تامین اجتماعی نیز مشمول ماده خدمات کشوری میشود و باید ده درصد اضافه شود. این موضوع، مورد بحث قرار گرفت و طبق رایزنیهای صورت گرفته، قرار شد این ویرگول از طرف مجلس، استعلام شود و رفع ابهام صورت بگیرد که آیا این ویرگول اضافه است یا برای جداسازی این دونهاد قرار گرفته است؟ زیرا آنجا که برای سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح میخواهند ۵ هزار میلیارد تومان همگانسازی صورت بگیرد ویرگول نگذاشته بودند. پیگیریهای ما از طریق کانون شهر تهران و معاونت پارلمانی و نماینده کارگری وکمیسیون تطبیق قوانین و معاونت اجرایی رئیس مجلس انجام گرفت و نهایتا رفع ابهام شد.
معوقات در اردیبهشت ماه پرداخت میشود
دهقان کیا ادامه داد: پس از حذف این ابهامات، درخواست تشکیل جلساتی برای تعیین دستمزد سایر سطوح و احکامات مرتبط با آن انجام شد، زیرا مدیرعامل در آن جلسه قول مساعد دادند که حقوق بازنشستگان در اردیبهشت ماه با حقوق جدید و احکام جدید به همراه عقب افتادگی فروردین ماه پرداخت شود. همچنین با توجه به این وعده مدیرعامل کانون عالی بازنشستگان و رفع ابهام باید جلسهای تشکیل و از این طریق نامهای به هییت دولت فرستاده، تا احکام جدید اعلام شود. طبق قول مدیرعامل در اردیبهشت ماه حقوق و احکام جدید ابلاغ میشود و همچنین مابه والتفاوت فروردین ماه بازنشستگان نیز مشخص میشود.
بدقولیها به چه علت بود؟
دهقان کیا در پاسخ به علت بیتوجهی به اقشار بازنشسته کشور و دیرکرد معوقات آنها اظهار کرد: اغلب در فروردین ماه این مشکل وجود دارد، زیرا باید بحث افزایش حقوقها در هییت مدیره مصوب شود که کمترین بدهی شاغلین و هر حقوقی که دریافت میکنند، باید به حداقل دریافتی بازنشستگان تسری پیدا کند. در چند دهه گذشته همیشه سایر سطوح هر تصمیمی در شورایعالی کار گرفتند همان را در سازمان توسط هییت مدیره مصوب شده است. به همین دلیل در نهایت برای دولت فرستاده و دولتهای گذشته نیز آن را امضا کردند. بعضی از سالها حد اقل حقوق حتی چند درصد بالاتر هم تصویب شده است اما درحالحاضر باید همین روند ادامه پیدا میکرد که این جلسات ما بخاطر اشتباه نوشتاری پیش آمده و استعلام صحت وسقم این مساله از مجلس به تاخیر افتاد و به همین دلیل در فروردین ماه احکام صادر نشد.
تامین اجتماعی، صندوقی مردم نهاد
اما مسئلهای که وجود دارد صندوقهای بازنشستگی هستند که عاملان اصلی این دیرکرد به شمار میآیند این در حالی است که دولت باید در زمان دیرکرد پرداختیها راهی را در نظر بگیرد تا بازنشستگان شرایط بحرانی را تجربه نکنند حمید حاج اسماعیلی اقتصاددان، در رابطه با این موضوع به گسترش نیوز میگوید: درحالحاضر در ایران صندوقهای بازنشستگی بسیاری وجود دارد، اما بزرگترین آنها صندوق تامین اجتماعی، شرکتهای سرمایهگذاری وابسته به سازمان تامین اجتماعی (شستا) و دیگری صندوق لشگری و کشوری است. به جز این دو صندوق اصلی نزدیک به ۱۱ الی ۱۲ صندوق دیگر نیز مربوط به بازنشستگی وجود دارد. البته این صندوقها کوچک تر از بقیه آنها هستند و برای گروه جمعیتی خیلی خاص و اصناف خاص میباشند. دو صندوق بازنشستگی اصلی دولتی هستند که تامینکننده منبع آنها هم هست. این صندوقها در صورتی که دچار کسری در پرداخت شوند دولت برای تامین باید راهی بیاندیشد.
افطاری حزب الله واجب تر بود .
چرا ما اعتراض نداریم هی نگیدحداقل حرف نداره منم 30سال کار کردم یعنی چی سالها حق بیمه دادم