آقای مدیرعامل ایران خودرو! در چشم مردم نگاه می کنید و می گویید ماست سیاه است؟
گفتوگوی اخیر مدیرعامل ایرانخودرو با خبرنگار شبکه افق شگفتانگیز بود! شنیده بودیم تقیه شرط بقاست اما ندیده بودیم این میزان بیتوجهی به شعور مخاطب شرط بقا باشد!
گویی این مدیر عالیرتبه اصلا از تاریخ خودروسازی در ایران و آنچه در بیش از شش دهه بر این صنعت گذشته و آنچه در طول این مدت از سوی این صنعت بر مردم رفته است و دهها هزار نفری که زیر خاک فرستاده خبر ندارد!
صنعت خودروسازی ایران همزمان با کره جنوبی بنیان گذاشته شده و بیشتر زمان فعالیت آن نیز منطبق با حیات جمهوری اسلامی بوده است، اما حالا آن کجا و ما کجا!؟ از سویی مدعی هستیم که ما ملتی بااستعداد و مبتکریم با سرمایههای انسانی و طبیعی فراوان که از ممالک توسعهیافته و در حال توسعه در غرب و شرق عالم هیچچیز کم نداریم و از سوی دیگر، بعد از بیش از 60 سال از تولید خودرویی باکیفیت و کمعیب عاجزیم. صنعت خودروسازی صنعتی هایتک نیست که نتوان از پس فناوری آن برآمد پس چرا با این همه ادعا هنوز اندر خم یک کوچهایم؟ پس چرا هنوز نتوانستهایم خودرویی قابل قبول برای مردممان بسازیم؟ پس چرا پنج خودروساز بزرگ کشور که وسعت و امکاناتشان در مجموع از هر خودروسازی در جهان بزرگتر و وسیعتر است اینقدر مردم را رنجاندهاند؟ چرا کره جنوبی امروز با سه خودروساز خود خودروسازی سنتی را پشت سر گذاشته و در حال تولید خودروهای هوشمند با انرژی پاک است؟ مگر او همزمان با ما شروع نکرده است؟ چرا؟ چرا؟ چرا؟
خطیبی، مدیرعامل ایرانخودرو میگوید: «چه کسی گفته که خودروهای ما گران است؟» و در پاسخ مجری که میپرسد: «نکند شما هم مثل برخی از خودروسازان معتقدید بابت هر خودروی تولیدی ضرر میدهید». با حالتی توأم با تعجب و تکبر میگوید: «مگر شک دارید!» و مجری را و در حقیقت مردم ایران را به ناآگاهی متهم میکند.
عجب تظاهری؟ عجب کتمانی؟ و عجب ...! اگر دانش و درایتی در کار باشد همین یک سخن کافی است که چنین مدیری از کار برکنار شود، چون بدیهی است که با امثال او کاری پیش نخواهد رفت. در حالی که مدرنترین خودروهای جهان گاهی با بهایی کمتر از یکسوم بازار ایران در کشورهای همسایه عرضه میشود و در حالی که مردم نجیب ما حتی برای تهیه خودروهای معیوب شما درماندهاند، چگونه ادعا میکنید خودروهای تولیدی شما ارزان است و ضرر میدهید!؟ شاید هم درست میگویید، خرج و برجتان زیاد است و مجبورید محصولات بیکیفیتتان را به بهای گزاف به مردم غالب و بعد هم سوراخها را مالهکشی کنید.
از ایشان با این مضمون سؤال میشود که: «چرا کیفیت خودروهای شما نامطلوب است تا جایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از این موضوع گله کردهاند؟» در پاسخ میگوید: «وقتی رهبری تذکر دادند ما گفتیم سمعا و طاعتا!» یعنی در 60 سال گذشته هدف و ارادهای برای تولید خودروی باکیفیت و کمعیب نداشتهاید و نشستهاید تا تذکر بگیرید و به فکر بیفتید؟ بی احترامی به مردم تا کجا آخر؟ در همین ماههای اخیر چند نفر در اثر بازنشدن کیسه هوای خودروهای تولیدی شما جان باختهاند!؟
آقای مدیرعامل که در این گفتوگو تلاش میکند نقش شرکتهای دانشبنیان را در خودروسازی پررنگ جلوه دهد و ارتباطی میان مدیریتش و شعار سال ایجاد کند، از این موضوع هم طَرفی نمیبندد جز اینکه با نکتهسنجی مجری درباره هایتکنبودن خودروسازی این ترفند نیز خنثی میشود.
مثل روز روشن است که ایشان و اسلافشان صنعتی رقابتی را تبدیل به صنعتی دولتی و فشل کردهاند و بدون صلاحیت بر منصب آن صنعت نشستهاند و برندهایی چون پیکان و سمند را به جای ارتقا و بهبود مستمر از بین بردهاند. البته خودروهای متنوعی تولید کردهاند اما دریغ از رقابت با کیفیت جهانی و دریغ از رضایت مشتری بالفعل و بالقوه ایرانی که راهی جز خرید و استفاده از این خودروها ندارد. اینها در سرزمین هنرپرور ایران حتی از طراحی شکل ظاهری خودروی داخلی عاجز بودهاند به گونهای که ظاهر برخی از این نوع خودروها در خیابان یا جاده آدم را مشمئز میکند. وقتی ظاهر یک خودرو ناخوشایند است احتمالا باطن و موتور آن هم چنگی به دل نمیزند. حداقل در طراحی شکل ظاهری خودروهایتان سلیقه و ابتکار به خرج میدادید.
در یک کلام مدیریت صنعت، آدمهای صاحب دانش و تجربه، اهل تحلیل و حساب، آزاده و بااراده و البته باخبر و آگاه از وضعیت جامعه میخواهد که وقتی سخن میگویند مبنایی و قابل باور باشد نه افرادی که بنا به ملاحظات سیاسی و حاکمیتی در عین تکبر و تفرعن در چشمانمان نگاه کنند و بگویند ماست سیاه است.
نه فقط خودروسازها تمام مسولین حکومت همین طور هستند
به یقین خانه از پای بست ویران است
وقتی به ازای هرز 70 تا 80 نفر مستخدم که فقط 4-5 نفرشون کارگر خط تولید هستند و الباقی حقوق بگیران بی کاره مشخص است که باید ضرر بدهند . آن هم برای خودرو هایی با تکنولوژی ساخت 30 سال پیش که با دوتا چراغ و یه سپر 70 تا 100 میلیون می کشند رو قیمت مثلا مدل + .
بوی تعفن فساد و رانت و اختلاس و...از هر گوشه به گوشه این کشور داره میزنه بیرون و علمای دین فقط 4 تا تار موی خانم ها را میبینند
خانه از پاى بست ويران است ،همه از بالا تا پايين به فكر منافع وجيب خودشان هستند نه مردم ،مردم موقع انتخابات ،موقع جراحى اقتصادى وموقع احتياج مردمند بقيه احوالات برند بميرند
کار این مدیر نیست . اکثریت مطلق مدیران همین گونه هستند .
بالاتر از اون تو چشم مردم نگاه کرد و گفت فقط 4قلم کالا گران میشه!...سال گذشته هم تو چشم مردم نگاه کرد و گفت قول میدم با حذف ارز ترجیحی هیچ کالایی گران نشه!
امثال این در ایران زیاد هست...
افرادی که این مدیران عامل را پست داده از خود ایناها نالایقتر و خائنتر هستن
تمام ساختار با دزدی و غارت ثروت ملت بنا شده
ریشه (پیشینه ) کاری این اقا را ییابید متوجه میشوید که چه میگوید !! دقیقا عین همان مللایس است که گفت قند حرام است و بعد اینکه سهمش رو گرفت گفت ،حالا بزنید در چای و بخورید پاک و حلال است ،،
همه مدیران کشور همینطوری هستند نشانه انهم وضع خوب مردم است بگفته خودشان بیش از ۹۰درصد زیر خط فقر اگر کسی مدیری پیدا کرد که با این مدیران فرق داشت اعلام کند سرامد همه انها هم اقای مخبر
این دیگه آخر خطه، دیگه مردم بی مردم فقط خودشونند دیگه میرن تا ناکجاآباد
آقای مدیرعامل پر رو! مگر قرار است هزینه های زائد غیرتولید مانند حقوق و مزایاهای نجومی مدیران شرکتهای دولتی خودرو ساز و هزینه های حقوق و مزایای استخدام کارکنان مازاد بر نیاز و عدم بهره وری در تولید و ضرر صادراتی نبودن محصولات شما را خریدار خودرو بپردازد؟!!!
به نظر من تعصب بیجای بعضی از همین ملت هم باید غصه خورد که در حق خودشان ظلم میکنن وقتی همه بدون اینکه در مورد شخصی یا کاری در این مملکت بدون مطالعه تعصب نشان می دهیم عاقبت می شود این .البته تاریخ این ها را پس میزند
این مدیر عامل ایران خودرو مثل آقا بالاسریش روحانی پررو هستش- مشکلات و بی عرضه گیشون رو به گردن این و اون میندازند - سال 83 که پژو 405 آتیش میگرفت مدیرعامل وقت ایران خودرو میگفت کار رسانه های مافیای واردات خودرد هستش - قیمتها رو بالا میبرند میگن تحریم هستیم - دلار بالا رفته ولی قبلش میگن ما در ساخت خودردو 90 درصد خودکفا هستیم
ولایی باش هرچه خواهی باش
بنیانگذاری امارات و چین نوین و جمهوری اسلام هم تقریبا در یک محدوده زمانی شکل گرفت.
اینها نامردهای روزگار هستند
اولین شرط مسولیت در نظام مثلا اسلامی وقاحت است .
ثمره چهار دهه اموزش و کار فرهنگی و پروش مدیران مؤمن و معتقد شده چنین اشخاصی.
حتی در یک زمینه پیشرفت مطابق روز نداشته ایم.
شخصی پشت تریبون با توهم میگفت:ما رکورد زدیم
خداوندتمام کارخانه ایران خودرو باخاک یکسان بشه وکسانی که درگرانی ماشین دخیل هستند نابود بشن آخه یه جوان باحقوق کارمندی چندسال باید پس اندازکنه تا این خودرو آشغال شمارو بخره
مطمین هستم روزی فردی عین خودش همینگونه با وی صحبت خواهد کرد و آن روز معنای حق و حقیقت را متوجه خواهد شد اما دیگر چه سود پشیمانی وی!!!