بذل و بخشش از تسهیلات قرض الحسنه برای کارکنان
کارمندان بانک چقدر وام می گیرند؟
در بررسی سرفصل تسهیلات اعطایی بانکها و با تفکیک دریافت کنندگان وام به اشخاص حقیقی، حقوقی و کارکنان، مجموع حجم وام اهدایی بانکها به کارکنان خود درمجموع ۲۰ بانک مورد بررسی بالغ بر ۶۷ هزار میلیارد تومان بوده است.
از گذشته بانکها یکی از گزینه های اول درخواست استخدامی برای افراد جویای کار بودند. دلایل مختلفی برای این علاقه همچون امنیت شغلی، جایگاه اجتماعی و سبک و نوع کار وجود داشته است. اما یکی از عوامل مهم برای این انتخاب، در بهره مندی از وامهای مخصوص کارکنان در بانکها نهفته بود؛ وام هایی که در راستای رفعنیازهای ضروری، خرید مسکن، خرید خودرو و در سایر مصارف به کارکنان پرداخت میشد و از آنجا که میتوان گفت بانکها بزرگترین نهادهای تامین مالی افراد حقیقی و حقوقی جامعه هستند (با سهمی بیش از ۹۰ درصد)، اشتغال و عضویت در این مجموعه ها میتواند برای شاغلان آنها سودمند باشد. البته نباید از این نکته غافل شد که تمام مجموعههای اقتصادی که بانکها نیز جزء آنها هستند، سعی در برآوردن احتیاجات کارکنان خود دارند و این امر بهنوبه خود مساله نادرستی نیست. اما وقتی این مساله را درکنار وضعیت اقتصادی فعلی و شرایط سخت بنگاههای اقتصادی که در حفظ وضعیت حداقلی و فراهمآوردن تسهیلات برای ادامه حیات خود در تنگنا هستند، نرخهای بالای متوسط تسهیلات بانکها به کارکنان خود نشان میدهد این تمایل برای استخدام در این نهادهای اقتصادی آنچنان پربیراه نباشد.
یادگار دولتی در بانکهای اصل ۴۴
مطابق با آخرین صورتهای مالی منتشره بانکها، بانک ملی با ۳۷ هزار و ۱۷۵ کارمند در رتبه اول بیشترین تعداد کارمندان قرار دارد. پس از بانک ملی، بانک صادرات با میانگین ۲۴ هزار و ۴۲۱ کارمند در سال ۱۴۰۰ در رتبه دوم، بانک ملت با ۲۳.۷ هزار، بانک کشاورزی با ۱۸.۷ هزار، بانک تجارت با ۱۵.۵ هزار، بانک مسکن با ۱۲.۲ هزار و بانک رفاه با ۹.۸ هزار کارمند در رتبه های بعدی قرار دارند. همانگونه که مشاهده میشود در فهرست هشت بانک اول، بانکهای ملی، کشاورزی و مسکن بهصورت دولتی اداره شده و بانکهای صادرات، ملت، تجارت و رفاه نیز جزء بانکهایی هستند که به دنبال اصل ۴۴ قانون اساسی و درجریان خصوصی سازی و واگذاری بنگاههای موردنظر از بخش دولتی، از مدیریت مستقیم دولت خارج شده اند، اما بهنظر میرسد همچنان یادگار ساختار دولتی که یکی از نمونه های آن تعداد بالای کارکنان در این بانکها بوده، در آنها باقیمانده است. پس از این بانکها نیز بانک آینده با ۴۴۳۹ نفر، پارسیان با ۴۱۶۵ نفر و پاسارگاد با ۳۸۷۴ نفر در ادامه رتبه بندی بیشترین تعداد کارمند قرار دارند و میتوان گفت بین بانکهایی که از ابتدا به شکل خصوصی در شبکه بانکی حضور یافته اند دارای بیشترین تعداد کارکنان هستند.
۶۷ هزار میلیارد تومان برای کارکنان
در بررسی سرفصل تسهیلات اعطایی بانکها و با تفکیک دریافت کنندگان وام به اشخاص حقیقی، حقوقی و کارکنان، مجموع حجم وام اهدایی بانکها به کارکنان خود درمجموع ۲۰ بانک مورد بررسی – بهجز بانک ملی که تسهیلات کارکنان را در صورتهای مالی سال ۱۳۹۹ ارائه نکرده- بالغ بر ۶۷ هزار میلیارد تومان بوده است. از این مبلغ بانک تجارت با ۱۷ هزار میلیارد تومان و سهم ۲۵ درصدی در رتبه اول، بانک ملت با ۱۵ هزار میلیارد تومان و سهم نزدیک به ۲۲ درصدی در رتبه دوم قرار دارد. در ادامه این فهرست نیز بانکهای رفاه با تسهیلات ۱۲ هزار میلیارد تومانی و سهم ۱۷ درصدی، بانک کشاورزی با هشتهزارمیلیارد تومان و سهم نزدیک به ۱۲ درصدی و بانک مسکن با پنجهزار میلیارد تومان و سهم ۷.۵ درصدی در رتبههای بعدی قرار دارند.
وام یکمیلیاردی برای هر کارمند!
در بررسی متوسط وامهای اعطایی به کارکنان، بانکهای خصوصیشده رتبههای اول تا چهارم را از آن خود کرده اند. این مقدار که از تقسیم کل وام پرداختی بانک به کارکنان خود و با فرض استحقاق و تساوی آن به تمام کارکنان بانک محاسبه میشود، نشان میدهد بانک رفاه به عنوان بانکی که بازوی مالی سازمان تامین اجتماعی و حافظ منابع بازنشستگان و بیمه پردازان است، با متوسط پرداختی یکمیلیارد و ۱۸۰ میلیون تومانی به کارکنان خود در رتبه اول قرار دارد. در رتبه دوم بانک تجارت نیز با متوسط وام پرداختی یکمیلیارد و ۹۳ میلیون تومانی در رتبه دوم قرار دارد. بعد از بانک تجارت نیز بانک توسعه تعاون با متوسط وام پرداختی ۶۲۰ میلیون تومان، بانک ملت با ۶۱۹ میلیون تومان، بانک سینا با ۴۸۶ میلیون تومان و بانک پاسارگاد با متوسط تسهیلات اعطایی ۴۲۵ میلیارد تومان به کارکنان خود قرار دارند. متوسط وام پرداختی مجموع بانکها نیز ۴۰۸ میلیارد تومان است و نشان میدهد متوسط وام پرداختی ۶ بانک بیش از متوسط مجموع بانکها بوده است. بانکهایی نیز که وامهای بیش از ۲۰۰ میلیون تومانی به کارکنان خود پرداخته اند بانکهای کشاورزی، مسکن، شهر، آینده، سامان، ایرانزمین، کارآفرین و سرمایه بودند. کمترین مقدار وام نیز متعلق به بانک گردشگری بوده که متوسط ۱۴۸ میلیون تومانی را برای ۱۴۰۱ کارمند آن میتوان درنظر گرفت.
بذل و بخشش از تسهیلات قرض الحسنه برای کارکنان
منابع قرض الحسنه از آنجا که صاحبان آن با نیت خیرخواهانه و غیرتجاری در بانکها به امانت میگذارند، جزء منابع ارزانقیمت بانک به نسبت سپردههای سرمایه گذاری که بانکها مکلف به پرداخت سود به آنها هستند، به حساب می آیند و قانونگذار نیز بانکها را مکلف به استفاده از آن در مصارف متناسب نظیر تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، اشتغال، درمان و... کرده است تا این منابع به شکل تسهیلات ارزانقیمت به دست افراد نیازمند برسد و زمینه رشد فردی و اجتماعی و پرکردن خلأهای اجتماعی را فراهم آورد. نگاهی به آمار تسهیلات قرض الحسنه اعطایی بانکها نشان میدهد از لحاظ حجم تسهیلات قرض الحسنه به کارکنان، بانک ملی با اعطای ۲۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به کارکنان خود در صدر این فهرست قرار دارد. البته همانگونه که پیشتر اشاره شد این بانک اطلاعات مربوط به کل حجم تسهیلات اعطایی به کارکنان خود را ارائه نکرده است که قطعا عددی بیشتر از مقدار قرض الحسنه اعطایی به کارمندان خود است. مقام دوم را بانک ملت با اختصاص ۱۱۷۰ میلیارد تومان از آن منابع به خود اختصاص داده است. از طرف دیگر براساس سهم منابع قرض الحسنه اعطایی به کارکنان از کل تسهیلات اعطایی به آنها، بانک پاسارگاد ۳۳ درصد از تسهیلات اعطایی به کارکنان خود را از منابع قرضالحسنه پرداخت کرده است. این حجم از تسهیلات قرض الحسنه اعطایی به کارکنان که بالغ بر ۵۳۹ میلیارد تومان بوده بیش از دوبرابر تسهیلات عادی قرض الحسنه ای است که بانک پاسارگاد به افراد جامعه پرداخت کرده، حال آنکه اولویت اعطای تسهیلات قرض الحسنه برای اهداف ضروری و مولد و اشتغالآفرین است. در گزارشی نیز که با عنوان «بانکها به یکسوم زوجها وام ندادند» منتشر کردیم، نشان داده شد که بانک پاسارگاد درخواست وام ازدواج ۷۲ درصد زوجهای جوان را مورد پذیرش قرار نداده است. این سهم بالا از تسهیلات قرض الحسنه اعطایی به کارکنان از آنجا اهمیت بیشتری مییابد که بانک بعدی که دارای بیشترین تسهیلات قرض الحسنه به کارکنان خود بوده، بانک مسکن است که سهم ۱۵ درصدی تسهیلات قرض الحسنه به کارکنان دارد که آن هم مربوط به قبل سال ۹۵ بوده و در سالهای اخیر هیچگونه تسهیلات قرض الحسنهای به کارمندان خود پرداخت نکرده و در سایر بانکهای کشور نظیر بانکهای ملت و صادرات به ترتیب ۸ و ۶ درصد و در رفاه و تجارت این نسبت پنج درصد است و در سایر بانکها – بهجز بانکهای ایرانزمین، دی و پارسیان که اطلاعات مصارف تسهیلات قرض الحسنه خود را منتشر نساخته اند- زیر پنج درصد است.
خلأ قانونی با چاشنی منابع فراوان
با داشتن نگاهی کلان به تسهیلات اعطایی بانکها به کارکنان خود و سرفصلهای تسهیلات اشخاص مرتبط که طیف مدیران ارشد و میانی را نیز در برمیگیرد، دو نکته برجسته میشود؛ نخست دریافت تسهیلات با نرخهایی است که با نرخهای معمول بازار فاصله زیادی دارند نظیر ۱، ۴، ۷ و ۱۰ درصد که نرخ هایی پرتکرار در تسهیلات اعطایی بانکها هستند و نکته دوم طول مدت بازپرداخت بالا که ۱۲۰، ۱۸۰، ۲۲۰ و ۳۰۰ و ۳۶۰ ماه را در بر میگیرد. این دو نکته یعنی نرخ بهره کم و طولانیبودن مدت بازپرداخت که عملا بازپرداخت وام برای دریافت کنندگان را بهنهایت سهولت ممکن می سازد نشان میدهد تمام لوازم دریافت تسهیلات ارزانقیمت برای کارکنان و مدیران ارشد توسط بانک فراهم شده است. نبود قوانین و ضوابط مشخص در زمینه اعطای تسهیلات به کارکنان بانکها یکی از عوامل ایجاد این پدیده است. قانون گذار و نهاد ناظر هیچگاه به شبکه بانکی کشور آیین نامه و ضوابطی را برای اعطای تسهیلات به کارکنان خود چه از لحاظ سقف کلی تسهیلات اعطایی، سقف تسهیلات اعطایی به هر کارمند و مدیر یا محدودیت در استفاده از منابع قرض الحسنه مشخص نساخته که این خلأ قانونی و بهتبع آن نظارت کارآمد، زمینه استفاده آسان و بهره مندی دست اندرکاران شبکه بانکی از تسهیلات را فراهم آورده است.
در همین زمینه پویا ناظران، اقتصاددان و پژوهشگر با تکیه بر این نکته که پرداخت تسهیلات ارزانقیمت و قرض الحسنه به کارکنان بانکها در هر حالتی که باشد چه از منابع بانک و چه از منابع قرض الحسنه، محل اشکال است، معتقد است اگر پرداخت این تسهیلات از منابع بانک باشد به معنی زیرسوال بردن فلسفه وجودی منابع بانکی است. زیرا «منابع بانک» نقش سپر محافظ سپرده گذار را دارد و اعطای تسهیلات از محل سرمایه بانک اگرچه موجب رضایت دریافت کنندگان و عزیزشدن اعطاکنندگان میشود، اما نتیجه ای جز افزودن به ریسک بانکها ندارد. حال آنکه مسئولیت مدیران بانک، مدیریت بهینه و عاقلانه سرمایه بانک است تا درمواقع بحران و در برخورد با تلاطمات اقتصادی از حق سپرده گذاران دفاع کرده و سپرده گذاران نیز حق آن را دارند تا از عملکرد مدیریت در نظارت بر پرتفوی سرمایهای بانک اطمینان داشته باشند. اعطای تسهیلات بانکی به مدیران و کارکنان اگر از محل منابع قرض الحسنه نیز باشد با روح این وجوه ناسازگار است؛ چراکه براساس نیت و قصد سپرده گذاران این منابع دراختیار بانک است تا در مسیر درست و خداپسندانه و رفع احتیاجات ضروری متقاضیان هزینه شود، اما اعطای تسهیلات ارزانقیمت و بلندمدت به کارکنان و مدیران خود بانک، علاوهبر ایجاد انحراف در گیرندگان و نیازمندان اصلی تسهیلات به افزایش شکاف های اجتماعی بهصورت مستقیم و غیرمستقیم دامن میزند.
طرف صحبتم با بانکهای دولتیه غالب کارمندان بانکهای دولتی از طریق پارتی در این بانکها استخدام شده اند ازنظر سواد بانکی بسیار ضعیف هستند رشته هایشان مرتبط با بانک نیست تعداد کمی از کارمندان براساس شایستگی در این بانکها مشغول کارند بسیاری از ضعفها که در بانکها دیده میشه حاصل بیسوادی کارمندان بخاطر ورود در بانک و استخدام بر اساس پارتی یا بی ضابطه بوده است
دادن وام های کلان به کارمندان بانک باعث ایجاد فاصله طبقاتی وتورم وناعدالتی است چرا برای این موضوعات حد و مرز عادلانه ترسیم نمی شود ؟
میشه بفرمایید این وامهای کلان چقدره؟؟؟؟
خدا لعنتشان کنه فقط به کارمندان خود میرسند و لاغیر
خدا تورو لعنت کنه که فقط حرف مفت می زنی اقاذادها میلیاردی وام میگیرند کارمند بانک با استرسی که داره اخرش
یک خونه یا ماشین داشته باشه ولی دیگه با این تورم بدردش نمیخوره تازه وامم بگیره باید قسطشو بده با وجدان تو پنجاه هزارتومان گم کنی تا یکما کابوس می ببنی
حرف بزن؟؟؟
سکوت کن نادان اینهاحالامشکل حجاب روحل کردن افتادن به جون کارمندابانک راست میگی ازرشوها وسایربخوربخورآقازاده ها نمایندگان و…بگو
من یه کارمندبانکهستم لطفاروشنگری درخصوص رشوه ها وحق السکوتهاوباجههایی که خبرنگاران مثل شمادریافت میکنندهم بفرماییدچه مبلغی هست
عجب!!!! منم کارمند بانکم این عدادا را از کوجا اوردی؟؟?؟
بانکها که فقط تسهیلات به کارمنداش میده که در مقابل با کم شدن روز افزون ارزش پول ملی به هیچ کاری نمیاد عوضش سازمانهای دولتی دیگه به کارمنداش زمین ومسکن میده که روز به روز ارزشش بیشتر میشه ، این رو هم در نظر بگیرید حجم و فشار واسترس کار کارمندای بانک در قیاس کار کارمندهای ادارات دیگه قابل مقایسه نیست ، در ثانی از زمان دولت احمدی نژاد اینقدر جو دادند بر علیه بانکها که همین چندر غاز هم دیگه نمیدند طوری که دیگه هیچ کس راغب نیست بیاد تو بانک
من برای 10 میلیون وام به بانک ملی مراجعه کردم.گفتن منابع نداریم.بعد اونوقت از همون بانک کارمندش میاد پیش من دنبال خونه هست میگه 400 تومن وام زوری مسکن دادن نمیدونم چیکارش کنم.
این کارمندان گرامی که پست گذاشتن و نوشتن این مبالغ از کجا اومده.بفرمایند ماشین اخرین مدل زیر پاتون و خونه ی که خریدن و ...... از کجا اومده. چطو یه بد بختی مثل من برا ده تومن وام سر میدونین ولی واسه خودتون یه نامه میزنین رییس بانک و ضامنم کارمند بغل دستیت میشه و ظرف 48 ساعتم وام 100 میلیونی تو حسابته.
دقیقا همینه منم کارمندم طرف که تو بانک هست هم کارمنده من خودمو کشتم یه خونه یه ماشین اونم آشغال ایرانی حالا طرف تو بانک دو تا ماشین اونم خارجی که قیمت ماشینش با خونه من برابری میکنه و دو طبقه خونه داره تازه ملک های دیگه رو خبر ندارم خدا میداند
بعد کارمندها بانک میگن کارمون سخته کار بقیه راحتره فقط شماها دارین سختی می کشیم بمیرم اینقدر مظلومین
هئچ کیمین چیراغی صؤبحه قدریانماز
ذات فاسد و کثیف یک رباکده ها همین است اقتصاد نابود کردند با این ربایی که می دهند و می گیرند. بانک رباخونه ، شهرداری دزد خونه ، بورس قمارخونه.
شهرداری و بانک دو یکوی پرتاب هستند
۸۰ درصد کارمندان بانک ها زیر خط فقر هستند،اگه باور ندارید از طریق دولت فیش حقوقی آنها را منتشر کنید؟؟؟کارمندان بانک بیشترین استرس،بیشترین بهره وری و کمترین حقوق را می گبرند،الان کارکنان شرکت ها،شرکت نفت،فولادی ها،تامین اجتماعی و حتی معلمان از بانک ها بیشتر حقوق می گیرند،کمی انصاف داشته باشید،الان یک نگهبان شرکت نفت ،معادل دو برابر مدیر کل بانک حقوق می گیرد،چون از فیش آنها مشخص است که برای ضمانت به بانک ارائه می دهند. .
از وام ها تون بگید...
لعنت به آدم دروغگو،اولا تسهیلات قرض الحسنه وجود ندارد،در ثانی وام ها سقف دارند و طبق مصوبات قانونی بایستی پرداخت بشوند و دلبخواهی بانک ها نیست،الان وام مسکن برای همه مردم ۶۰۰ میلیون است ولی برای کارمندان بانک ۳۰۰ میلیون الان کارگران،معلمان بازنشستگان عزیز و غیره اعتراض می کنند و دولت هم حقوق آنها را افزایش می دهد ولی کارکنان بانک ها هیچ حامی ندارند، فقط بانک ها در قانون نظام هماهنگ مانده اند ،بقیه سازمانها به طریقی از این قانون فرار کرده اند،ای کاش سازمان حقوق و دستمزد فیش حقوق تمام کارکنان دولت اعم از شرکت نفت و غیره را منتشر می کرد تا رو سیاه شود آنکس که ضد حقیقت حرف میزند
بمیرم براتون اون ۳۰۰ تومن با چه سودی چند صدساله باید بازپرداخت کنید وام های دیگه و تسهیلات دیگتون روهم بگید ماشین زیر پات رو هم بگو
بنده کارمند بازنشسته بانکی...
در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد بود که تمام مسئولین فرزندان و یا از بستگان درجه اول خودشان بدون گزینش جذب بانک بصورت شرکتی و الآن هم می خواهند تمام آنها را رسمی کنند لطفا پیگیری کنید ممنون میشم
الان با تورمی که دولت سابق ساخت با ۱میلیارد که یک جا نمیدن در طول ۳۰سال خورد خورد میدن میشه چکار کرد؟
من تو بانک ملتم ۲۰سال سابقه دارم خورد خورد وامهام شده ۳۵۰میلیون در طول ۲۰سال از منابع کوتاه مدت هست.
یه اپارتمان دارم پایین شهر اصفهان ۱ال نود مدل نود دارم با یک مغازه ۲۰متری همون پایین شهر در شرایطی که این تورم فاجعه بار ۱۰برابری نبود.
مالیاتم ماهی ۲الی ۳میلیون تومن حقوقم خالصش ۱۰تومن ناخالصش ۱۷تومن.
جدید الاستخدامی ها که رسمی هم نیستند ۱میلیاردم در جا بهشون بدن یه زمین شاید بشه با یه خونه.
البته ۱میلیارد را در طول سی سال میدن ها...
وام ھایی کہ سوددارند ازنظرامام خمینی سلام اللہ علیہ وآیت اللہ بھجت حرام است
آشنای ما کارمند بانک هست با چهل سال سن پنج واحد تو شهرری یه واحد تو سعادت آباد داره ازبس خودش و خانمش وام بدون بهره گرفتند خونه خریدند دادند اجاره بانک فقط برا کارمندا خوبه نه آدم عادی پولشونو کیزارند بانک به کارمندا وام میدن آدم عادی بخواد وام بگیره شاید وقتی دیگر
چقدر وچه جوری وام می گیرند به ماچه!
چطوری بعدازیک سال کارتوبانک سریع راه
اختلاس رایادمی گیرند.
عدالت و حق را نابود کردن بزرگترین ضربه را به دین و اعتقادات مردم زدند مسئولین بی تجربه و دزد وغیر متخصص را به ملت تحمیل کردن و هرکس فکر چپاول ملت و مردم است و کس پاسخ گویی نیست ،،خدا رحمت کند ان کسی را که مفسرین را با اشد مجازات نابود میکرد تا درس عبرت باشد برای همه اول هم از مسئولین و دانه درشت ها شروع می کرد
میخوان دهن مردم منحرف کنن .همش دروغه .
بازهم نپخته حرف مفت زدی
آقای خبرنگار برو دنبال اختلاس بگرد کارمندانی بانک بیشترین کار مفید رو. تو این مملکت انجام میدم بعد این آمار رو از کجا درآوردی سقف وام کارمندا690ملیونه شما مبلغ رو از کجا وبا چه نیتی آوردی خدا میدونه
خدا لعنتت کنه با این دروغات ، سقف پرداخت وام به کارمند بانک ۶۳۰ میلیون در کل دوران خدمت هست تا این لحظه که سال ۱۴۰۱ هست ، چرا ذهن مردم رو خراب میکنید وخودتون رو مدیون این خانوادهها میکنید ، بیشترین تلفات رو تو دوران کرونا بعد از کادر درمان داشتیم چرا اون موقع لال بودی، وقتی که همه تو خونه کپیده بودن ما مشغول کار بودیم ، از همه دیرتر واکسن به ما رسید ، ان شالله که مدیون تک تک این عزیزان وخانواده های پرصبرشون باشید
خبرتون پر از اطلاعات نادرست، کذب و غیر واقعی هست.
ارائه اطلاعات نادرست به دور از اخلاقه
قرار بود با دستور رئیسی بانک ها به بازنشستگان تامین اجتماعی وام 50 تا 100 میلیون تومانی بدون ضامن بدهند ولی متاسفانه از بهمن ماه سال 1400 تاکنون هیچ خبری نیست چرا؟
وکسی هم پاسخگو نیست چرا؟
چرا با گذشت بیش از 18 ماه هنوز رئیس کل بانک مرکزی و رئیس کل بازرسی بانک ملی ایران بررسی، پیگیری و رسیدگی نکردند و نمی کنند چرا؟
وام ودیعه مسکن به 223 هزار خانوار پرداخت شد/ و این درحالی است که اینجانب محمد میرزابابایی متقاضی وام ودیعه مسکن بنده درسیستم، بانک ملی را انتخاب کردم و پس ازسپری شدن یکماه نوبت دادن با مدارک کامل به همراه ضامن کارمند بازنشته با حقوق 12م به بالا باگواهی کسر ازحقوق به بانک ملی نسیم شهرکد 2358 مراجعه کردم و بعد ازتکمیل پرونده میگوید چون ضامن از بانک رفاه حقوق میگیرد قبول نمیکنیم .باید از بانک ملی حقوق بگیرد و جوازکسب وچک هم قبول نمیکنیم …مردم ازکجا ضامنی پیدا کنند که دقیقا ازبانک ملی حقوق بگیرد؟ پیش رئیس شعبه هم رفتیم قبول نکرد. پس چرا همسایه ما با همین آقای ضامن وام ودیعه از بانک سپه گرفت؟! چرا آنقدرسنگ اندازی میکنند وحرف آخر را اول نمیزنند؟ یکباره بگویند وام نمیدهیم مردم را اذیت نکنید با توجه به اینکه ضامن پدرم بود وبازنشسته مخابرات میباشد.! برای بانک ملی و رئیس شعبه جای شرم وتاسف دارد که 15میلیون ودیعه مسکن را به من مستاجر ندادند.
پدر من 27 ماه سابقه درجبهه در سال 63 الی 65 در زمان جنگ تحمیلی بوده است و متاسفانه تاکنون هم هیچ گونه ارزشی قائل نیست و نبوده است چرا؟
سخنگوی دولت: به 70 هزار نفر وام بدون ضامن پرداخت شد
و این در حالی است که در مورد شروع و آغاز وام بدون ضامن بیش از هزار بار در رسانه ها اعتراض کرده ایم ولی متاسفانه تاکنون هیچ کسی هم اقدامی، پیگیری، بررسی و رسیدگی نکرده است چرا؟
بانکها برای پرداخت وام ودیعه مسکن سنگاندازی میکنند
بانکها به جای روانسازی پرداخت وام ودیعه مسکن به مستأجران، در راه اعطای این تسهیلات سنگاندازی میکنند که ضرورت دارد مسئولان اجازه ندهند مستأجرانی که مشکلات عدیدهای دارند، از نظر دریافت وام یاد شده هم در شرایط سختی قرار بگیرند.
مستأجر نیازمند وام ودیعه مسکن
دیوان عدالت اداری به شکایت علیه بانک رفاه کارگران رسیدگی نمیکند
دیوان عدالت اداری به شکایت علیه بانک صادرات رسیدگی نمیکند
یه مشت چرندیات بود.
واقعا زر مفت زده