مدیرعامل واتس آپ:
به دولت ها اجازه نمیدهیم پیام های خصوصی کاربران را بخوانند
مدیرعامل واتساپ میگوید درخواست دولتها مبنی بر دسترسی به پیامهای خصوصی کاربران، درخواستی احمقانه است و این شرکت به امنیت کاربران اهمیت میدهد.
«ویل کاتکارت»، مدیرعامل واتساپ میگوید درخواست دولتها مبنی بر دسترسی به پیامهای خصوصی کاربران، درخواستی احمقانه است و این شرکت حتی با دستور دولت، امنیت کاربران خود را زیر سوال نمیبرد.
این شرکت در عمل نمیخواهد به قوانین مربوط به لایحه ایمنی آنلاین بریتانیا متعهد باشد. به موجب لایحه ایمنی آنلاین بریتانیا، دولت میتواند با رصد شبکههای اجتماعی و پیام رسانها، فعالیتهایی مجازی مخرب را شناسایی کند. برای مثال با این لایحه، دولت میتواند با اسکن پیامهای خصوصی کاربران، عکسهای مربوط به آزار جنسی کودکان را شناسایی کند.
انجام چنین کاری یعنی اسکن پیامهای خصوصی کاربران با خط مشی رمزگذاری سرتاسری (E2EE) بسیاری از پلتفرمها و شبکههای اجتماعی از جمله واتساپ در تناقض قرار دارد و حالا مدیرعامل این پیامرسان نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. البته گفتنی است که تصویب این لایحه به دلیل شرایط سیاسی بریتانیا به تعویق افتاده است.
واتساپ و حریم خصوصی کاربران
اسکن پیامهای کاربران برای برآورده کردن نیاز دولت ها مورد تایید واتساپ نیست و این شرکت میگوید یکی از احمقانهترین کارها این است که محصولی را در اختیار کاربران قرار دهیم که حریم خصوصی آنها را درنظر نگیرد. مدیرعامل واتس اپ میگوید لایحه ایمنی آنلاین بریتانیا راه را برای خواندن مستقیم و غیرمستقیم پیامهای کاربران باز میگذارد و این موضوعی نیست که مورد تایید کاربران باشد و آنها قطعا با چنین رویکردی مخالف خواهند بود.
از سوی دیگر، انجمن ملی پیشگیری از ظلم به کودکان (NSPCC) نظرات انتقادی دیگری را در این زمینه مطرح میکند. «اندی باروز»، مدیر بخش سیاست آنلاین ایمنی کودکان در NSPCC میگوید تاکنون صدها عکس از کودک آزاری غیرقانونی در واتساپ شناسایی شده است. همچنین وی اضافه میکند که تکنیکهایی برای شناسایی این تصاویر وجود دارند که بسیار مؤثر هستند و نیازی نیست امنیت همه کاربران زیر سوال برود.
حال باید دید آیا این لایحه به تصویب میرسد و در نهایت واتساپ مجبور به همکاری میشود یا خیر.
بقیه پیام رسانا هم همینو میگفتن
این یک دروغ بزرگ است و سالهاست که تمامی دولتها از طریق تلفن همراه و اینترنت و انواع روشها همچون موتورهای جستجو یا اپلیکیشن ها یا پیام رسان ها و شبکه مجازی دست به جاسوسی از دولتهای دیگر و افراد دیگر میزنند و چیزی به اسم امنیت اطلاعات وجود خارجی ندارد!