تصویب آیین‌ نامه اجرایی تخصیص زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم

هیات وزیران آیین نامه اجرایی تبصره (۳) ماده (۴) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت درباره تخصیص زمین و مسکن به خانوار پس از تولد فرزند سوم و بیشتر را به تصویب کرد.

تصویب آیین‌ نامه اجرایی تخصیص زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم

هیات دولت در جلسه عصر یکشنبه به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور،  در اجرای تکلیف مقرر در تبصره (۳) ماده (۴) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با هدف ایجاد مشوق برای فرزندآوری و تعدد فرزندان در خانواده در جهت سیاست‌های کلی جمعیت و خانواده مبنی بر جلوگیری از پیری جمعیت و حفظ جمعیت جوان، آیین نامه اجرایی تبصره ماده قانونی یاد شده درخصوص تخصیص زمین و مسکن به خانوار پس از تولد فرزند سوم و بیشتر را به تصویب رساند.

به موجب آیین نامه مذکور، خانوارها در صورتی مشمول استفاده از امکانات دولتی موضوع این آیین نامه هستند که فرزند سوم یا بیشتر آن خانوار پس از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، متولد و دارای سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا براساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی موضوع ماده (۱) آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن باشد.
 
همچنین این آیین نامه مشمول خانوارهایی می‌گردد که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، براساس سرشماری نفوس و مسکن و با اعلام مرکز آمار ایران، بالای ۵/۲ نباشد.
 
براساس آیین نامه یاد شده، وزارت راه و شهرسازی (به نمایندگی از دولت) مکلف است به منظور تأمین مسکن خانوارها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، یک قطعه زمین حداکثر به مساحت ۲۰۰ مترمربع منطبق با ضوابط حد نصاب تفکیک براساس طرح‌های هادی روستایی یا طرح‌های جامع شهری مصوب یا واحد مسکونی برای ساکنین در روستاها یا شهرهای کمتر از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر در شهر و روستای محل سکونت فقط برای یک بار و براساس هزینه آماده سازی زمین در زمان واگذاری به صورت فروش اقساطی با ۲ سال تنفس و ۸ سال تقسیط بدون اعمال تخفیف واگذار کند.
 
برای ساکنین شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، زمین یا واحد مسکونی با شرایط مقرر در آیین نامه بسته به اعلام ظرفیت توسط دولت مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرک‌های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر و مادر مشروط به اینکه بالاتر از ۵۰۰ هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر اختصاص می‌یابد.
 
همچنین زمین یا واحد مسکونی موضوع این آیین نامه به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر واگذار می گردد و سند مالکیت حداکثر یک ماه پس از پرداخت آخرین قسط به نام ایشان منتقل می‌شود. در صورت فوت هر یک از پدر و مادر، مالکیت زمین یا واحد مسکونی بر اساس موازین قانونی ارث به ورثه متوفی تعلق می‌گیرد.
 
در صورتی که تعداد خانوار مشمول این آیین نامه در هر شهر و پروژه بیشتر از ظرفیت زمین یا واحد مسکونی قابل تأمین توسط دولت باشد، اولویت واگذاری با خانوارهای فاقد مالکیت و دارای فرم (ج) سبز است. برای سایر متقاضیان در این شهرها و پروژه ها، بسته به ظرفیت اعلامی توسط وزارت راه و شهرسازی مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در سایر پروژه ها یا در شهرک‌های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا شهر زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینکه بالاتر از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر به انتخاب مادر و در صورت فوت پدر و مادر به انتخاب ولی یا سرپرست قانونی، تأمین می شود.
 
براساس این گزارش، اراضی موضوع این آیین نامه شامل اراضی ملی و دولتی واقع در طرح های هادی مصوب روستایی و یا طرح های جامع شهری و با رعایت مفاد تبصره (۲) ماده (۹) قانون جهش تولید مسکن است.
منبع: عصر ایران
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • کوروش
    0

    تورو خدا گول نخورید. دقت کنید اینقدر ان قلت گذاشتن که بعد از گرفتاری هیچی به کسی ندن. بچه یعنی کارگری و سربازی مفت برای اونها و گرفتاری برای شما

  • ناشناس
    0

    من بازنشسته ام و دو فرزند دارم در خانه اجاره ای یک خوابه 60متری زندگی میکنم تشنه ای آبم شما وعده چشمه بهشت را میدهید ،،بچه های من بی خانه اند شما وعده خانه به بچه هایی میدهید که دنیا نیامده اند ،،بچه های ما گناه کرده اند دنیا امده اند ،بیسوادی موج میزند در دولت شما

  • ناشناس
    0

    همینم میفرستم بره گیر شما لجنا نیفته

  • ناشناس
    0

    مشکل اینکه مردم ایران بدلایلی که قابل گفتن نیست عقیم شدند و نه تخمکها و نه اسپرمها قابلیت باروری ندارند .خیل عطیم مراجعه کنندگان به مراکز ناباروری ونیز امار وحشتناک تک فرزندی و یا بی فرزندی گواه این ادعاست

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      هم وطن عزیز من و امثال ما هیچ مشکلی برای بچه دار شدن نداریم ،من سه برادر دارم لنگ کارند و از بی پولی و بی مسکنی ازدواج نکرده اند ، اینها مشکل باروری ندارند ، تنها چیزی که ندارند پول است و فقر مال و تنگی معیشت دست کم 6الی 8نفر از امار کشور را کم میکند

  • ناشناس
    0

    پشیمانم چرا ازدواج کرده ام دختر مردم را به خانه اوردم با هزار امید و ارزو امد دو تا بچه را دنیا اومدیم مانده ایم در گل با این وضعیت اقتصاد و معیشت و خانه اجاره ای تنگ بعد شما دنبال فرزند سوم اید ، اون دنیا بیاد شیر قوطی 100000هزارتومانی و پوشاک 200000تومانی ،؟خب اون دوتا بچه ام از گرسنگی می‌میرند

  • اکبر
    0

    همه قانون وتبصره هاشون چرتو پرته من 14ساله تهرانم هر جوری ثبت نام کردم رد کردن یه جوری قانون وتبصره میبافن که نه زمین بهتون تعلق بگیره نه واحد نه وام