بانک ها هر پیامک را ۹۰ تومان حساب میکنند
امروز برخی بانک ها به مشتریان خود خبر دادند که پیامک برداشت از حساب که جهت اطلاع رسانی است را ۹۰ تومان حساب میکنند.
«مشتری گرامی! از ابتدای سال۱۴۰۱ با توجه به بخشنامه بانک مرکزی و با تعرفه جدید اپراتورهای تلفن همراه، کارمزد پیامک واریز و برداشت همه حسابهای بانکی شما نزد این بانک محاسبه و هر ۶ماه یکبار به ازای هر پیامک ۹۰۰ریال اخذ خواهد شد.»
این پیامکی است که روز گذشته یکی از بانکهای خصوصی برای مشتریان خود ارسال کرده و این سؤال را به همراه داشته که آیا هزینه پیامکهای واریز و برداشت بانکی افزایش یافته است؟ محاسبات ما نشان میدهد در صورتی که یک مشتری بانک در سال بهطور میانگین ۳۶۵پیامک واریز یا برداشت از حساب دریافت کند، با احتساب هر پیامک ۹۰تومان، باید سالانه ۳۲هزار و ۸۵۰تومان هزینه استفاده از پیامک به بانک بدهد؛ درحالیکه هماکنون آبونمان سالانه اشتراک پیامک بانکی ۲۰هزار تومان است که به این ترتیب هزینه خدمات پیامک بانکی با شیوه جدید حداقل ۶۴درصد افزایش مییابد.
پیگیریها از بانک یادشده و همچنین بانک مرکزی نشان داد بخشنامه مورخ ۷آبان سال۱۳۹۹ در ارتباط با حداقل و حداکثر کارمزد خدمات بانکی تغییر نکرده و به این ترتیب تعرفه ارسال پیامک اطلاعرسانی در شبکه بانکی حداکثر ۳۰۰ریال به اضافه هزینه پیامک یا آبونمان سالانه است و آبونمان سالانه هم متناسب با کارکرد و اخذ رضایت مشتری بانک دریافت خواهد شد.
او توضیح میدهد: یک روش اعلام یک مبلغ حق آبونمان سالانه است و روش دوم محاسبه کارکرد مشتریان و دریافت مبلغ ۳۰۰ریال حداکثر به ازای هر پیامک به اضافه هزینه تمامشده پیامک. به این ترتیب بانک میتواند با رضایت مشتریان بر سر یکی از این ۲روش به توافق برسد و اجازه دریافت مبلغ بیشتر را نخواهد داشت.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که مبلغ ۹۰۰ریال به ازای هر پیامک با توجه به تعرفه اپراتورهای تلفن همراه زیاد نیست؟ اعلام کرد: بستگی به تعداد کاراکترهایی است که در پیامکهای ارسال شده استفاده میشود و ممکن است از این حیث هزینه تمامشده هر پیامک بیشتر باشد و البته آنچه بانک از مشتریان دریافت میکند بستگی به کارکرد مشتری دارد.
خبرنگار ما از بانکی که این پیامک را برای مشتریان ارسال کرده، موضوع را پیگیری و کارشناس پاسخگو نیز در توضیح اعلام کرد: بر اساس بخشنامه بانک مرکزی این اقدام صورت گرفته، زیرا در روش اخذ حق آبونمان سالانه، از هر مشتری یک مبلغ ثابت دریافت میشود اما در روش جدید این بانک، به جای دریافت مبلغ ثابت حق آبونمان سالانه ۹۰۰ریال به ازای هر پیامک محاسبه و هر ۶ماه یکبار کسر خواهد شد.
هزینه سالانه یا به ازای هر پیامک
در سال۹۹ وقتی بخشنامه بانک مرکزی به بانکها ابلاغ شد، نخست این بانکهای خصوصی بودند که به توافق رسیدند که از هر مشتری و البته با اطلاع و رضایت او سالانه مبلغ ۲۰هزار تومان کارمزد پیامک اطلاعرسانی واریز و برداشت وجه دریافت شود که بانکهای دولتی موافق نبودند اما بعدا آنها هم همراه شدند.
آذرماه سال گذشته بود که محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانکهای خصوصی از افزایش هزینه سرویس پیامکی بانکها به ۲۰هزار تومان خبر داد و اعلام کرد هزینه سرویس پیامکی بانکهای خصوصی برای شرکتها سالانه ۱۰۰هزار تومان تعیین شده است.
همان زمان یکی از اختلافنظرهای جدی بین بانکداران این بود که آیا دریافت یک مبلغ ثابت از هر مشتری بابت پیامک عادلانه است یا نه؟ چرا که ممکن است یک مشتری عادی در نهایت در سال تعداد معدودی پیامک دریافت کند اما یک مشتری دیگر روزانه به اندازه پیامک یک مشتری عادی، پیامک واریز یا برداشت دریافت کند که بهنظر این شیوه عادلانه نیست؟
البته بخشنامه سال ۹۹بانک مرکزی تأکید دارد که بانکها میتوانند بهمنظور رقابت با یکدیگر حداکثر تا ۳۰درصد و برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، مستمریبگیران و مددجویان کمیته امداد تا ۱۰۰درصد تخفیف درنظر بگیرند و به هر حال دریافت هرگونه وجه تحت عنوان کارمزد خدمات بانکی خارج از چارچوب بخشنامه بانک مرکزی بدون اجازه این بانک ممنوع است.
اپراتورها چند میگیرند؟
شرکت ایرانسل هزینه ارسال پیامک به زبان فارسی به سیمکارتهای دائمی را ۱۱.۹تومان، به سیمکارتهای اعتباری ۱۳.۳تومان، به سیمکارت پیامرسانهای دائمی را ۱۴تومان و سیمکارت پیامرسانهای اعتباری را ۱۳.۹تومان اعلام کرده است.
شرکت همراه اول هم هزینه ارسال پیامک به زبان فارسی به سیمکارتهای دائمی را ۸۹ و سیمکارتهای اعتباری را ۱۰۶ریال اعلام کرده است. از سوی دیگر قانون بودجه۱۴۰۱ اپراتورهای تلفن همراه را ملزم کرده تا علاوهبر قیمت هر پیامک، مبلغ ۳۰ریال از استفادهکنندگان دریافت و به خزانه واریز کند تا صرف حمایت از حقوق معلولان و ساماندهی کودکان کار و خیابانی و همچنین شبکه ملی اطلاعات شود.
یک مقام بانک مرکزی با اشاره به افزایش تعرفه پیامک بانکها توسط اپراتورهای مخابراتی در سال۱۴۰۱ تاکید کرد: تعرفه ارسال پیامک ارسالی بانکها توسط اپراتورها بهطور میانگین بهازای هر پیامک حدود ۶۰تومان شده است و بانکها تنها اجازه دارند ۳۰تومان علاوهبر تعرفه اپراتورها کارمزد از مشتریان دریافت کنند و بهزودی شیوه جدید توسط بانکها به مشتریان اعلام خواهد شد.
۹۰۰ریال زیاد نیست؟
سؤال مهم اینجاست که اگر هزینه تمامشده هر پیامک بهطور میانگین ۲۰۰ریال باشد و بانک هم بخواهد از هر پیامک ۳۰۰ریال دریافت کند، پس مبنای محاسبه مبلغ ۹۰۰ریال به ازای هر پیامک چیست و آیا این بهمعنای اجحاف در حق مشتریان بانک نیست؟
بانک مرکزی اعلام کرده که بانکها بسته به میزان عملکرد هر مشتری، اجازه دریافت بیش از ۳۰تومان بهعنوان حق کارمزد پیامک ارسال شده جدای از هزینه پیامک دریافتی توسط اپراتورها را ندارند و در صورت تخلف با بانکها برخورد میشود.
سؤال مهم این است که اپراتورهای تلفن همراه هزینه تمامشده پیامکهای اطلاعرسانی بانکها را در سال جدید شفاف اعلام کنند و در نهایت این حق مشتری است که رضایت خود را به بانک اعلام و در صورت عدمرضایت به بانک مرکزی شکایت کند.
هر کی میدزده جیب مردم هست برا جبرانش
به کی به کجا شکایت کنیم این هم دزدی اشکار ازمشتری خدا ذلیل کنه همتی را که هر کاری کرد به سود بانکها کرد
چو دزدی با چراغ اید گزیده تر برد کالا
یعنی حرام لقمه تر از گردانندگان بانک ها خودشان هستند و دستشان تا آرنج در حلق مردم است و کثافت کاری هایشان را با پول مردم جبران می کنند ننگ بر این سیستم بانکی که تنها چیزی که ندارد و بویی از آن نبرده اسلام است
کمه خیلی کمه در آمریکا هر پیامک دو سنت است معادل ۷۰۰ تومان
یه کارگر در آمریکا ساعتی ۱۵ دلار می گیره یعنی ۴۵۰ هزار تومان برای یک ساعت حالا ببین ۷۰۰ تومان برای اونها زیاد هست یا ۹۰ تومان برای ما
آمریکایی می گیره در ماه ۲۲ روزه ۲۶۴۰ دلار و ایرانی می گیره ۲۰۰ دلار برای ایران رو هم ۲۲ روز کار در نظر گرفتم.
تقریبا برای آمریکایی ها مجانی هستش
نادان! دو سنت آمریکا را اگر با ارز ترجیحی حساب کنی می شود ۸۴ تومان. ارزش سنت و دلار آمریکا را با واحد پول بی ارزش ایران ریال مقایسه نکن!
به بلطف دولت خدمتگذار نود تومان سال دیگر سه برابر ونا پایان عمر دولت بعید نیست به یک میلیون برسد متاسفانه اگر چین پولی که در حساب مانده سودش هم روز انه حساب کنند
چرا اینقدر دارن زیاد حساب میکنند . از نرخ تورم 350درصدی دولت رئیسی هم بیشتر دارن حساب میکنند . ای خدا با این قوم ظالم تا کی باید تعامل کنی .
پولاتون تموم شده میخواید کسری بودجه رو از اینجاها جبران کنید؟ خاک بر سرتان، کشور نفت خیز باید اینجوری مردمش رو تلکه کنه؟ اف بر شما
شورشو حسابی درآورده اند آدم یاد داروغه تو کارتون رابین هود میفته
چی میشه گفت واقعا....!!؟؟!؟!
دزدی سر گردنه
بانکها دزدخونه مشتی عاشق حکومت هستند که به هر طریق
با کمک دولتها دست تو حساب مردمی میبرند که عمدتا بنیه مالی ضفیف دارند برای نمونه بیرون کردن سود از حسابهای روز شما یا هر گاه نرخ سود کاهش یابد در سر رسید خودکار سپرده ها با نرخ جدید سود محاسبه میشه و عکسش محال است مگر صاحب حساب الابختکی از تغییر سود با خبر بشود.سرطان گلو برای همین دزدا مبارکباد
در حکومت جمهوری اسلامی قانونی وجود ندارد تخلف بانک ها و بخش خصوصی رسیدگی کند.
دزدی که سوغات دولت روحانی برای بانک ها به ارمغان آورده حالاحالاادامه دلردبهترین راه تر کردن ازپیامک بانک هاست