یک مقام کارگری عنوان کرد
خواسته کارگران کنترل تورم است نه افزایش حقوق
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه خواسته کارگران کنترل نرخ تورم و رشد نقدینگی است و دنبال افزایش حقوق نیستند، بر ضرورت حفظ قدرت خرید خانوارهای کارگری تاکید کرد.
فتح الله بیات درباره ایجاد عدالت در پرداخت حقوق و دستمزد به عنوان یکی از دغدغههای مهم دولت، ابراز عقیده کرد و گفت: در بحث حقوق و دستمزد انتظار این است که هر تصمیمی که راجع به بیمه شدگان تامین اجتماعی، بازنشستگان و صندوق تامین اجتماعی گرفته میشود، با رعایت اصل سه جانبه گرایی باشد و نماینده کارگر و کارفرما و دولت و هر سه ضلع شرکای اجتماعی در آن حضور داشته باشند نه اینکه بدون حضور نمایندگان طرفین، تصمیم گرفته و ابلاغ شود و بعدها چالشها و مشکلات بسیار را شاهد باشیم.
وی با اشاره به فرایند تعیین حقوق و دستمزد کارگران، گفت: شورای عالی کار سال گذشته سبد معیشت کارگران را حدود ۹ میلیون تومان تعریف کرد که البته این سبد معیشتی همان زمان هم اشکال داشت و کامل نبود ولی با وجود تعیین رقم در کمیته مزد، در بهترین حالت حقوق و دریافتی کارگران به ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید که با حدود ۹ میلیون تومان فاصله داشت.
به گفته رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، علیرغم آنکه حداقل دستمزد ۱۴۰۱ کارگران، ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد ولی با احتساب مزایای جانبی و بن خواربار و حق اولاد به ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید که به دلیل افزایش هزینهها و تغییر نرخ بسیاری از اقلام، افزایش ۵۷ درصدی عملا از ماه دوم سال خنثی شد و قدرت خرید خانوارهای کارگری به تدریج کاهش یافت.
بیات درعین حال به لایحه متناسبسازی حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری اشاره کرد و افزود: اینکه دولت پذیرفت افزایش حقوق در نیمه دوم سال برای کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشگری انجام شود نشان میدهد که حقوق و دستمزد فعلی کفاف هزینههای زندگی را نمی دهد. در شرایطی که امکان مهار تورم وجود نداشته باشد، نمیتوان به این بهانه دستمزدها را ترمیم نکرد.
وی در پایان بر ضرورت حفظ قدرت خرید کارگران تاکید کرد و گفت: کارگران هیچگاه دنبال افزایش حقوق و دستمزد نبودند چون هر زمان که دستمزدها افزایش یافته از آن طرف کالاها با تغییر قیمت مواجه شده است و تورم بر سبد معیشت کارگران تاثیرگذار بوده است، بنابراین بهترین حالت این است که رشد افزایش نقدینگی و نرخ تورم را کنترل کنیم و قدرت خرید جامعه به خصوص کارگران حفظ شود.
یکی از علل عمده افزایش افسارگسیخته قیمت کالاها و خدمات در سال ۱۴۰۱ همین افزایش بدون حساب و کتاب و کار کارشناسی افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران حداقل بگیر مشمول قانون کار بود و علت دیگر هم حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو توسط دولت بود!
مامیگویم دست مزدوحقوق ب قمیت دلارروزخریدهم ب دلارروز.یادست مزدوحقوق ب قیمت پول ایران خرید هم ب قیمت پول ایران.تمام
حاجی خواهشا یکی فکر کنه. افزایش حقوق به نرخ تورم سال گذشته داده میشه. یعنی ما با تورم 1400 افزایش حقوق گرفتیم که سال 1401 رو بگذرونیممم.
جان من یکی بیاد این رو حالی مسئولین بکنه.
ما افزایش حقوق نخواستیمممممممم. حرفت درستی زده
یک نکته دیگه. تورم خلق میشه. تورم خودش زایش نمیکنه. چطور کشورهای دیگه ارزش پولشون رو حفظ میکنن. چطور قیمتها رو ثابت نگه میدارن. اونها هم با تورم جهانی روبرو هستند. در مورد فضایی ها صحبت نمیکنیم که. توی این ماراتن تورم، لطفا یک سال تنفس اعلام کنیم. مردیم از اینکه تا بوق سگ اضافه کار موندیم. حسرت یک خرید بدون دغدغه به دلمون موند. حسرت بچه هامون رو تحمل میکنیم. به 50 سال پیش نه به همین 5 ماه پیش برگردیم.
حقوقها بابد افزایش پیدا کند که با تورم همخوانی داشته باشد تورم را نمشه جلوش را گرفت ولی مشود به دستمزد کارگران پیشکسوت اضافه کرد
فتواا حرف مفت زده حقوها باید بیشتر شود