قربانیان افزایش قیمت دلار و سکه
قیمت دلار بالا میرود، بانک مرکزی سکوت میکند! قیمت سکه بالا میرود، بانک مرکزی سکوت میکند! دوباره قیمت دلار بالا میرود و بعد قیمت سکهافزایش مییابد و باز بانک مرکزی سکوت میکند!
گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است. دیروز نیز علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون ارزی خود را برکنارکرد تا بلکه بتواند چند صباحی دیگر ماندگار شود. این روزها خبرهای مختلفی درباره برکناری رییس کل بانک مرکزی ایران منتشر میشود که همگی بیانگر آن است که پایههای صندلی او بسیار لغزان شده است. افشین خانی مدیر برکنار شده،قربانی این ماجرانیست.
قربانیان اصلی مردم کشور هستند که مجبورند روزانه به علت عدم درک صحیح مدیران از وضعیت کنونی کشور، عدم اداره صحیح آن، نابلدی و خامی اغلب مدیران هر روز با بحرانهای اقتصادی که به صورت شگفتانگیز افزایش مییابند، دسـت و پنجه نرم کنند و جان و مال خود را از دست بدهند. هر کس نیز که با این سیاستها مخالف است و اعتراض میکند با انواع اتهامات روبهرو میشود.عملکرد صالحآبادی در افزایش نقدینگی و افزایش قیمت ارز جای دفاعی برای او نگذاشته است. افزایش قیمت دلار و سکه همزمان دولت را نیز وارد چالش جدیدی کــرده اســت. حجم نقدینگی با سرعت بالایی که تقریبا بعد از انقلاب بیسابقه بوده درحال افزایش است.درهمین حال تورم نیز به بالاترین میزان خود در 45 سال گذشته رسیده است؛ سوی دیگر احتمال ساماندهی و تفاهم در برجام بهکمترین حد خود رسیدهاست و در کنار آن نیز کسری قابل توجه بودجه دولت و فقدان رقابتپذیری درکشور مشاهده میشود؛ درواقع میتوان گفت اینها تعدادی از عوامل بنیادی هستند، دارند همزمان عمل میکنند و دلار را بالا میبرند. با این حال قیمت انواع ارز و سکه بدون هیچ موانعی همچنان در حال افزایش است.
آنگونه که دلار مرز ۳۸ هــزار تومان را درنوردید و سکه به مرز ۱۹ میلیون تومان نزدیک شده است. افزایش قیمتی که کارشناسان تبعات چنین آشـفته بازاری را در اقتصاد کشــور و خانوارها سخت و بحرانی پیشبینی میکنند و معتقدند؛ بانک مرکزی در کنترل قیمت این کالای مهم سرنوشتساز ناتوان است. اما از همان ابتدای سکانداری وی بر مسند بانک مرکزی خیلیها معتقد بودند ریاست بانکمرکزی را باید کسی عهدهدار شود که علاوه بر علم، تجربه و تخصص، سیاستگذاری قوی برای صیانت حفظ ارزش پول ملی،مدیری توانمند در مقابل رشد تورم و نقدینگی باشد و قیمت دلار از یک طرف به تقاضا و عرضه دلار فارغ از متغیرهای اقتصادی ارتباط دارد،از طرف دیگر متغیرهای سیاسی احیای برجام و ارتباطات بینالمللی و قرار گرفتن در لیست سیاه FATF بستگی دارد با این حال به نظر میرسد که دولت چندان اهمیتی به برطرف کردن مشکلاتی همچون برجام که زیربنای مشکلاتاقتصادی موجود است،ندارد. علی صالحآبادی که یکی از مدیران جوان انقلابی است،نتوانست در طول مدیریت ۱۴ماهه خــود در بانــک مرکزی خوش بدرخشد. او وقتی آمد که نــرخ دلار در کانال ۲۷ هزار تومان بود و اکنون به بیش از ۳۸ هزار تومان رسیده است. از طرفی نیز پول ملی ســقوط کــرده و زندگی مردم بسیار سخت شده اســت. برخی معتقدند بانک مرکزی میتوانست برای حفاظت و صیانت از ارزش پول ملی آن طور که تورم به این شکل معیشت مردم را در تنگنا قرار ندهد، در برابر اجرای برخی سیاستهای تورمزا ایستادگی کند و یا به گونهای بازار ارز را سامان دهد تا با این تورم سرسامآور و نقدینگی گسیخته روبهرو نباشیم. شاید بازار پولی کشور نیاز به یک شوک مدیریتی داشته باشد.
تنها بانک مرکزی نیست دیگه کل مملکت ازهمه لحاظ داره میپوکه
پدر مردم رادراوردید بااین قیمت دلار
فکری بکنید تا دیر نشده خاهشن
نخریدتاکاهش پیداکند
بابالا رفتن دلار همه اقلام از خوردوخوراک تاپوشاک مردم دیگه توان خریدواسه سیرکردن خانواده را به بدبختی دارن بخدادرست نیست این همه گرانی من خودم واسه جهیزیه فرزندم موندم هرجامیرم واسه خریدلوازم خانگی قیمتهاسربه فلک کشیده هرجامیری میگی چرا این همه گرانی و افزایش قیمت میگه داداش مگر خبر نداری دلار چقدر بالارفته...
آخه همچی که خوردوخوراک نیست مردم فرزند به خونه دارن و میخوان سروسامان بدن ولی بااین قیمتهای طلا و سکه و دلار نمیتونندچون خداییش خیلی خیلی همه چی افزایش پیدا کرده وهر کسی توان خرید ندارد...انشاالله کاهش پیداکند.آمین