مدیرعامل بازار اجتماعی نخل در همایش ملی اقتصاد دیجیتال و کسب و کار خلاق:
ایجاد زیرساخت امن و تسهیلات فراگیر برای اقتصاد دیجیتال ضروری است / بازار نخل بهدنبال خلق یک ساختار عامالمنفعه است
با برگزاری همایش ملی اقتصاد دیجیتال و کسب و کار خلاق با حضور معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی، معاون وزیر راه و شهرسازی و تنی چند از مسئولان مورخ 28 آذر 1401 در سالن همایشهای بینالمللی سازمان محیط زیست کشور، بازار اجتماعی نخل بهعنوان کسب و کار موفق و خلاق کشور انتخاب شد.
محمدرضا بنازاده ماهانی، مدیرعامل بازار اجتماعی نخل، در این همایش با انتقاد از اوضاع اقتصاد دیجیتال در کشور اظهارکرد: درست در زمانهای که دنیا بهدنبال توسعهی اقتصاد دیجیتال است، در ایران به این مسألهی مهم بیتوجهی میشود.
وی با اشاره به آمارهایی دربارهی سهم فیبر، اینترنت پهن باند، رشد ارتباطات، افزایش خدمات و کاهش هزینههای ارتباطی در دیگر کشورها، ابراز کرد: اینها در حالی است که در ایران دسترسی به اینترنت بسیار کند است و پهنای باند فعلی رضایتبخش نیست و در این شرایط دولت نیز هر روز بهدنبال افزایش هزینههای استفاده از اینترنت است.
مدیر بازار نخل افزود: بسیاری از آسیبها و مشکلاتی که فعالان اقتصاد دیجیتال در ایران با آن مواجه هستند، بهدلیل نبود یک سند راهبردی درست مبتنی بر واقعیتهای جامعهی ایرانی میباشد.
وی جامعه را به سه نسل متولدین «پیش از سال 1373، متولدین 73 تا 1390 و متولدین 90 تا به امروز» تقسیم کرد و گفت: عصر امروز برای نسل اول دیستوپیایی(ویرانشهر) و برای نسلهای دوم و سوم یوتوپیایی(آرمانشهر) است. نسلهای دوم و سوم، در دورانی زندگی میکنند که شاهد گجتهای مارک زاکربرگ(مؤسس فیسبوک) و تراشههای ایلان ماسک(مالک توییتر) و امثال آنها هستند.
بنازاده ماهانی با اشاره به اینکه امروز از واقعیت افزوده عبور کردهایم و حرف از واقعیت مجازی است، تأکید کرد: در عصری که شاهد تغییر اساسی در فرهنگ، سبک زندگی و حتی اقتصاد هستیم، باید برای نسلهای دوم و سوم بهدنبال یک حکمرانی و سیاستگذاری درست باشیم.
وی با انتقاد از محدودسازی فضای مجازی تصریح کرد: دولت، نهادها و سازمانهای بزرگ حکومتی چنان درگیر مسائل جاری خود شدهاند که توانایی پاسخگویی به نیازهای سریع جامعه را از دست دادهاند.
این مدیر جوان ادامه داد: دولت برای کارآفرینی و تلاش در راستای مباحث اقتصاد دیجیتال، باید به سمت فراگیرسازی تسهیلات و ایجاد زیرساخت قابل اطمینان، باکیفیت و مقرون بهصرفه حرکت کند.
وی به نقش شرکتها و نهادهای خصوصی در پویایی اقتصاد دیجیتال کشور نیز اشاره و اذعان کرد: این مجموعهها باید به سمت یک شبکهی پرسرعت عامالمنفعه، فراگیر و فراتر از قواعد منفتطلبانهی شخصی بروند تا یک فضای مناسب برای افزایش همافزایی و بهرهوری خلق شود.
بنازاده ماهانی افزود: اگر این شبکه یا ساختار عامالمنفعه، بستری برای ایجاد و شکلگیری هزاران استارتآپ، شرکت و نهاد کوچک و بزرگ خصوصی و محلی شود؛ اینگونه میتوان از طریق هیجان ایجاد شده توسط این جریان پرشتاب، دولتها و نهادها را نیز به تحرک بیشتر و واکنشهای دقیقتر واداشت تا آنها هم به بسترسازی و حمایت بیشتر از هستههای مقوم و پرشتاب گسترش خدمات اجتماعی و افزایش قدرت برای عموم مردم بپردازند.
مدیرعامل بازار آنلاین نخل(https://nakhll.com/) ضمن تشریح چیستی، چرایی و چگونگی این اکوسیستم، خاطرنشان کرد: اکوسیستم مذکور به امید مؤثر بودن و با چنین هدف بزرگی توسط تیم جنگجوی بازار اجتماعی نخل طراحی شده و به مدد پروردگار میخواهیم وارد فاز عملیاتی آن شویم.
شایان ذکر است همایش ملی اقتصاد دیجیتال و کسب و کار خلاق، با هدف ایجاد بستر مناسب بهمنظور گردهمایی مقامات و صاحبنظران حوزهی اقتصاد با صاحبان کسب و کارهای خلاق، ایدهپردازان و شرکتهای دانشبنیان جهت بررسی راهکارهای تحقق اقتصاد دیجیتال در کشور برگزار گردید.
انتهای پیام /