تنش آبی در ۲۷۰ شهر کشور/ قیمت واقعی آب چه قدر است؟

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۰ شهر کشور دچار تنش آبی هستند، با برنامه‌ریزی‌های دقیقی که صورت گرفته، تعداد شهرهای دارای تنش آبی برای سال آینده کاهش می‌یابد.

تنش آبی در ۲۷۰ شهر کشور/ قیمت واقعی آب چه قدر است؟

اتابک جعفری در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب در نشستی خبری اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدتی را در چهار مرحله زمستان امسال، بهار ۱۴۰۲، تابستان ۱۴۰۲ و تا انتهای سال بعد، برای تمامی شهرهای کشور به منظور تامین آب شرب تعریف کرده‌ایم تا مردم در تأمین آب دچار مشکل نشوند.

وی افزود: درحال حاضر حدود ۲۷۰ شهر کشور دچار تنش آبی هستند، با برنامه‌ریزی‌های دقیقی که صورت گرفته، تعداد شهرهای دارای تنش آبی برای سال آینده کاهش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: متوسط قبض آب پرمصرف‌ها ۵۰۰ هزار تومان ثبت شده اما ممکن است این عدد به دو تا سه میلیون تومان هم برسد.

جعفری با بیان اینکه در سطح کشور ۴ درصد مشترکان آب، بدمصرف هستند، اضافه کرد: برای مشترکان بدمصرف، ابتدا اخطار داده می‌شود، اگر روند مصرف خود را اصلاح نکنند، در وهله بعد با ۶ ساعت قطعی آب مواجه می‌شوند.

وی افزود: البته عموم مردم در سال جاری در اصلاح روند مصرف، همکاری داشتند به طوری که مشترکان پرمصرف آب در تهران از ۴۸ درصد به ۳۵ درصد و مشترکان بدمصرف تهرانی از ۸ درصد به ۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: قیمت تمام شده آب در بخش بهره برداری ۴۰۰۰ تومان و در بخش اجرا حدود ۶۰۰۰ تومان است، به عبارتی تامین هر مترمکعب آب شرب برای دولت ۱۰هزار تومان هزینه در بردارد اما در بخش خانگی به طور متوسط کمتر از ۱۰۰۰ تومان به ازای مصرف هر مترمکعب از مشترکان دریافت می‌شود و متوسط رقم دریافتی از مشترکان در تمامی بخش‌های مصرفی، ۱۵۰۰ تومان به ازای ار مترمکعب است.

وی ادامه داد: این فاصله قیمتی، که به نامتعادل شدن اقتصاد آب انجامیده، منجر به ۶۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته برای مجموعه آبفای کشور شده است.

جعفری میزان هدررفت آب از شبکه توزیع را ۲۵ درصد اعلام کرد و گفت: از صنایعی مثل صنایع غذایی و دارویی که نیاز به مصرف آب از شبکه دارند، خواسته شده تا در زمینه اصلاح شبکه و کاهش هدررفت سرمایه گذاری کنند تا ۲۵ درصد از مقداری که از هدررفت جلوگیری شده، به صنعت سرمایه گذار تخصیص یابد.

وی افزود: با بخشنامه جدیدی که ابلاغ شده، صنایع جدید نمی توانند از شبکه یا منابع آب شرب، آبی دریافت کنند و باید از ابتدا به فکر تامین آب از پساب یا منابع غیرمتعارف باشند و صنایع در مدار بهره برداری فعلی نیز، باید به دنبال جایگزینی منابع تامین آب خود با پساب و منابع غیرمتعارف باشند.

جعفری با اشاره به فعال بودن پروژه های جهاد آبرسانی در روستاهای کشور گفت: تا پایان دولت تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار از نعمت آب شرب پایدار برخوردار خواهند شد تا بتوانیم مشکلات آبی روستاها را تا یک افق ۲۰ ساله مرتفع کنیم.

منبع: تسنیم
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • سرپرست خانواده
    0

    بدمصرف و پرمصرف در تعریف خود سازمان آب یه چیزیه ولی در اجرا یه چیز دیگه مثلا برای مصرف هر نفر در ماه 15 متر مکعب درنظر گرفته شده باشه در اجرا هیچ اطلاعاتی در مورد نفرات خانوار نداره و تنها بر اساس قطر انشعاب و متراژ خانه ها قبض صادر میکنه!
    اگر در خانه80 متری یک نفر زندگی کنه و در همان ساختمان و طبقه دیگه 5نفر برای هردو الگوی مصرف یکسان درنظر گرفته شده بنابراین یکی میشه کم مصرف و دیگری بدمصرف و باید جریمه پرداخت کنه
    نکته دوم اینکه در تابستان بخاطر کولر مصرف آب هم بیشتر میشه ولی در قبض آب اینو روی دفع فاضلاب هم حساب میکنن درحالی که آب کولر بخار میشه به فاضلاب نمیره که اینها پولشو میگیرند!
    خبر فوری شما که این خبررو گذاشتی لطفا در این مورد هم پیگیری کن که خانواده هایی که چند فرزند دارند پول آب ناحق پرداخت نکنند
    با سپاس

  • ناشناس
    0

    میخوای با این خبر بگی قیمت اب کم است که اصراف میشود نه خیر برادر عمده اب تهران مصرف صنعتی تولیدی و کارخانه ها میشود نه منازل مسکونی اشتباه گرفتی . این بهانهای است برای گران کردن اب و درامد بیشتر وگر نه همه میداند ما صنایع پر مصرف داریم که اب در انها اب بلعیده میشود ولی فقط زور دولت به مردم بدبخت میرسد

  • ناشناس
    0

    کدام برنامه ریزی دقیق مرد ناحسابی!!! در این کشور برنامه ریزی دقیق و علمی وجود داشت امروز وضعمان این نبود...

  • ناشناس
    0

    ۹۰ درصد آب کشور در کشاورزی به هدر می رود و آبیاری به شکل عهد حجر انجام می شود!!!!خخخخخ