مزایا و معایب استخدام حسابدار
نیروی کار حسابداری با ردیابی و اصلاح صورت حساب های مالی کسب و کارها، نقش غیرقابل انکاری در اتخاذ تصمیمات مالی شرکت ها دارد. اگرچه شغل حسابداری دارای مزایای متعددی برای کارجویان این رشته دانشگاهی است، اما کار حسابداری مانند هر شغل دیگری دارای مزایا و معایب مخصوص به خود است. در نتیجه پیشنهاد می کنیم قبل از ارسال رزومه به آگهی استخدام حسابدار، حتما درباره شرایط کار حسابداری تحقیق کنید.
در این مقاله با معرفی مسئولیت های شغل حسابداری، می کوشیم تا دید بهتری را از وظایف شغلی در این حرفه ارائه دهیم. همچنین در این مطلب با ارائه شرایط و مهارت های لازم برای استخدام حسابدار، شرایط لازم برای ورود به بازار کار حسابداری را مورد بررسی قرار می دهیم. در نهایت به موضوعاتی مانند مزایا و معایب کار حسابداری و حقوق و دستمزد حسابدار نگاهی خواهیم انداخت.
شرح وظایف و مسئولیت ها در شغل حسابداری
در شرح وظایف کار حسابداری، مسئولیت های مختلفی وجود دارد. در ادامه تنها برخی از وظایفی که یک حسابدار ممکن است در طول یک روز کاری خود انجام دهد، آورده شده است:
- تجزیه و تحلیل درآمد و هزینه های کسب و کارها
- تهیه و آماده سازی بودجه، گزارش ها و پیش بینی های مالی
- شناسایی و معرفی راه حل هایی برای صرفه جویی در هزینه ها
- ارائه گزارشات و اطلاعات مالی به مدیریت
- جمع آوری اطلاعات مالی جهت اخذ تصمیمات کلیدی در کسب و کارها
- ارائه مشاوره های مالی و حسابداری
- تعامل سازنده با حسابرسان داخلی و خارجی در کسب و کارها
شرایط و مهارت های لازم برای استخدام حسابدار
یکی از شرایط استخدامی برای فعالیت در بازار کار حسابداری، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط در رشته حسابداری است. معمولا با داشتن مدرک کارشناسی می توانید در شرکت های بزرگ و معتبر مشغول به کار شوید. همچنین با گذراندن دوره های آموزش حسابداری، امکان ورود به بازار کار حسابداری وجود خواهد داشت. در ادامه به برخی از شرایط و مهارت های لازم برای کار در این حرفه اشاره خواهیم کرد:
- سابقه کاری مرتبط
- آشنایی به نرم افزار حسابداری
- تسلط به اکسل و مجموعه برنامه های آفیس
- جزئی نگری
- مهارت های حل مسئله
- توانایی فعالیت گروهی و کار در تیم حسابداری
مزایا و معایب کار حسابداری
دلایل متعددی برای انتخاب یک شغل وجود دارد. معمولا کارجویان با بررسی مزایا و معایب مشاغل مختلف، نسبت به انتخاب یک مسیر شغلی اقدام می کنند. انتخاب یکی از فرصت های شغلی در حوزه امور مالی و حسابداری می تواند با دلایل مختلفی مانند چشم انداز شغل حسابداری در بازار کار، میزان افزایش حقوق در صورت پیشرفت شغلی و امکان پیشرفت شغلی همراه باشد.
خبر خوب این است که اگر به کار حسابداری علاقه دارید، دلایل و مزایای مختلفی وجود دارند که کار حسابداری را به شغلی مناسب برای شما تبدیل خواهند کرد. بدون تردید مانند هر شغل دیگری، کار حسابداری دارای مزایا و معایب مخصوص به خود است.
بررسی مزایا و معایب کار حسابداری نشان می دهد که مزایا و منافع کار در این حوزه، بیشتر از معایب آن است. با این حال اگر به دنبال ارسال رزومه خود به آگهی های استخدام حسابدار هستید، حتما بهتر است مزایا و معایب کار حسابداری را با توجه به شرایط خود مورد بررسی قرار دهید. در ادامه این بخش به معرفی مزایا و معایب شغل حسابداری خواهیم پرداخت.
مزایای کار حسابداری
یکی از مزایای شغل حسابداری، داشتن صنعت رو به رشد در این حوزه است. در صورت ورود به بازار کار حسابداری، شما یکی از هزاران حسابداری خواهید بود که در این حوزه مشغول به کار هستند. تعداد فرصت های استخدام حسابدار به شکل تمام وقت یا پاره وقت، در بازار کار مناطق مختلف کشور قابل توجه است.
به دلیل نیاز روزافزون بازار کار به استخدام حسابدار، در سال های آتی بر تعداد فرصت های شغلی در این حوزه افزوده شده و اندازه این صنعت رشد خواهد کرد. به شکلی که می توان گفت در صورت ورود به بازار کار حسابداری، امنیت شغلی شما تضمین خواهد شد.
از دیگر مزایای کار حسابداری میتوان به امکان کار در شرکت های بزرگ و معتبر اشاره کرد. شما بدون محدودیت می توانید در هر صنعتی که مورد توجه شما است، مشغول به کار شوید. کسب و کارهای مختلف در صنایعی مانند صنعت خودروسازی، لوازم خانگی، نفت و پتروشیمی، ساختمان و صنایع غذایی، به تجزیه و تحلیل امور مالی و استخدام نیروی کار حسابدار تمام وقت یا پاره وقت نیاز دارند.
یکی دیگر از مزایای موجود برای کار در این شغل، امکان دریافت حقوق و دستمزد مناسب است. کار در کسب و کارهای معتبر و شناخته شده، فرصتی استثنایی برای دریافت حقوق و دستمزد بالا است. همچنین کار در این شرکت ها، به معنای دریافت مزایای شغلی متعدد مانند وام سازمانی، بیمه تکمیلی و هدایای مناسبتی است.
یکی دیگر از مزایای شغل حسابداری، امکان فعالیت به شکل مستقل است. بهعنوان یک نیروی کار حسابدار می توانید بعد از کسب تجربه و مهارت های لازم برای فعالیت در این شغل، نسبت به راهاندازی کسب و کار خود اقدام کنید.
درنهایت خوب است بدانید که شغل حسابداری، یکی از مشاغل موردنیاز در بازار کار بسیاری از کشورها است. چنانچه قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارید، میتوانید از طریق رشته حسابداری برای تحصیل و کار در خارج از کشور اقدام کنید.
معایب شغل حسابداری
هرچند شغل حسابداری یکی از بهترین مشاغل برای کسب درآمد در بازار کار است، اما این شغل هم مانند سایر مشاغل معایبی دارد. یکی از معایب موجود برای فعالیت در این شغل، وجود استرس های شغلی است. یک نیروی کار حسابدار در طول دوران کاری خود، ممکن است با چالش های مختلفی مواجه شود.
به عنوان مثال در برخی از روزهای سال مانند اواخر سال مالی، فشار کاری زیادی در شغل حسابداری وجود دارد. همچنین یک حسابدار برای انجام وظایف خود، معمولا در محیطی بسته به شکل طولانی مدت حضور دارد. اگر به کار با کامپیوتر علاقه ندارید و تمایل دارید در محیط های باز فعالیت کنید، شغل حسابداری نمیتواند شغل مناسبی برای شما باشد.
همچنین برخی از افراد ممکن است شغل حسابداری را کاری خسته کننده و کسالت آور بدانند. در هر صورت اگر انجام محاسبات ریاضی و تجزیه و تحلیل های مالی مختلف برای شما موضوعی خسته کننده است، بهتر است به دنبال کسب درآمد از طریق فعالیت در شغل دیگری باشید.
حقوق و دستمزد حسابدار
بر اساس یک نظرسنجی که از بین بیش از 4600 نفر از نیروهای کاری فعال در بازار کار حسابداری انجام شده است، حقوق و دستمزد یک حسابدار در سال 1401 تعیین گردید. متوسط حقوق و دستمزد پیشنهادی یک کارمند حسابداری در تهران، مبلغی به اندازه 6 میلیون تومان و در سایر شهرهای بزرگ مبلغی بهاندازه 5.2 میلیون تومان است.
این در حالی است که با فعالیت در فرصت های شغلی کارشناس، کارشناس ارشد و مدیر حسابداری، ممکن است حقوق و دستمزد بیشتری دریافت کنید. بهعنوانمثال متوسط حقوق و دستمزد یک کارشناس ارشد حسابداری در تهران، مبلغی معادل با 11.7 میلیون تومان گزارش شده است.
جمعبندی
بازار کار حسابداری یکی از جذاب ترین حوزه های کاری در کشور است. وجود مزایای متعدد برای کار در شغل حسابداری، موجب شده است تا هرساله شمار زیادی از نیروهای کاری در این حوزه مشغول به کار شوند.
در این مقاله ضمن بررسی مزایا و معایب کار حسابداری، به مباحثی مانند شرح وظایف، حقوق و دستمزد و شرایط استخدام حسابدار نگاهی انداختیم. امیدواریم با مقایسه مزایا و معایب رشته حسابداری، بتوانید بهترین مسیر شغلی را متناسب با مهارت ها و علایق شغلی خود انتخاب نمایید.