خودرو‌های نو و دست دوم بالای ۱/۵ میلیارد تومان

صاحبان کدام خودروها از سال آینده باید مالیات بدهند؟

سراتو دست‌دوم مدل ۹۷ حدود ۱.۵ میلیارد معامله می‌شود. یعنی جزو خودرو‌های لوکس به‌حساب می‌آید و مالک آن باید مالیات پرداخت کند

صاحبان کدام خودروها از سال آینده باید مالیات بدهند؟

مالیات خودرو‌های لوکس در سال ۱۴۰۲ احتمالا به مدل‌های گران‌تر از ۱.۵ میلیارد تعلق می‌گیرد و همین ابتدای کار تکلیف خودرو‌های صفرکیلومتر زیادی مشخص می‌شود. از الان کسانی که قصد خرید امثال تیوولی ارمور و رنو کپچر را دارند، باید فکر یک درصدی باشند که براساس قیمت روز خودرو به‌عنوان مالیات باید پرداخت شود. می‌ماند مدل‌های دست‌دومی که خریدارانشان احتمالا موقع معامله فکرش را هم نمی‌کردند یک روزی باید دنبال رتق و فتق امور مالیاتی آن به عنوان خودرو لوکس باشند.

قیمت سوزوکی گرندویتار اتوماتیک صفر کیلومتر که ایران خودرو آخرین نسخه آن را سال ۹۸ تولید کرد، به دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسیده و الان مدل ۹۷ آن را با کارکرد ۱۰۵ هزارکیلومتر یک میلیارد و ۷۷۵ میلیون تومان آگهی کرده‌اند. یعنی با قطعی شدن ماجرای دریافت مالیات از خودرو‌های بالای ۱.۵ میلیارد در سال ۱۴۰۲، مالک این سوزوکی باید معادل یک درصد از قیمت آن را به‌عنوان مالیات کنار بگذارد. سانگ‌یانگ تیوولی ارمور مونتاژی صفرکیلومتر مدل ۱۴۰۰ را در بازار آزاد حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون معامله می‌کنند و یکی از همان مدل‌ها را با کارکرد ۱۶ هزار کیلومتر حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون خرید و فروش می‌کنند. یعنی تیوولی ارمور مونتاژی دست‌دوم هم احتمالا جزو خودرو‌هایی است که مالکان آن باید در سال ۱۴۰۲ آماده پرداخت مالیات باشند.

پژو ۲۰۰۸ که اوایل ورود به ایران بین ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون فروخته می‌شود، الان نزدیک دو میلیارد معامله می‌شود. در بازار خودرو‌های دست‌دوم معمولا مدل‌های ۹۷ و ۹۸ پژو ۲۰۰۸ را با کارکرد‌های مختلف بیشتر از ۱.۵ میلیارد تومان آگهی می‌کنند و مالکان این مدل‌ها باید آماده پرداخت مالیات باشند. کیا سراتو وارداتی صفرکیلومتر هم نزدیک سه میلیارد دست به دست می‌شود و در بازار مدل‌های کارکرده معمولا مدل‌های مونتاژی دست‌دوم را دست‌کم ۱.۵ میلیارد می‌فروشند. مدل‌هایی که تا اینجا بررسی کردیم، برخی از خودرو‌های دست‌دومی بودند که با فرض قطعی شدن ماجرای دریافت مالیات از خودرو‌های بالای ۱.۵ میلیارد، مالکانشان باید آماده باشند. از طرفی با وقایع اخیر بازار خودرو و دستخوش تغییر شدن قیمت انواع مدل‌های داخلی و خارجی، حالا خودرو‌های جدیدی به جمع مدل‌های گران‌تر از ۱.۵ میلیارد اضافه شدند.

قیمت هیوندای النترا مونتاژی و وارداتی اگر صفرکیلومتر باشد، به‌ترتیب حدود سه و ۲.۵ میلیارد است. پس وضعیت برای مالکان آن‌ها بابت پرداخت مالیات خودرو مشخص است، اما بین مدل‌های دست‌دوم، هیوندای النترا مدل ۲۰۱۴ با کارکرد زیر ۷۰ هزار کیلومتر حداقل ۱.۵ میلیارد تومان رد و بدل می‌شود. اگر قیمت این هیوندای النترا در موعد پرداخت مالیات تغییری نکند و همین ۱.۵ میلیارد بماند، مالک آن باید حدود ۱۵ میلیون تومان بابت مالیات کنار بگذارد.

قیمت رنو کپچر مدل ۲۰۱۷ که ایرانخودرو آن را مونتاژ کرده، الان در بازار آزاد به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است. همین مدل را اواخر تیرماه امسال یک میلیارد و ۱۰۰ تا یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان معامله می‌کردند و سال ۹۷ که رنو کپچر توسط ایرانخودرو مونتاژ می‌شد، قیمت آن در بازار حدود ۲۸۰ میلیون تومان بود. یا مثلا از همین مدل‌های رنو می‌توانیم به داستر اشاره کنیم که سال ۹۷ نسخه‌های مختلف آن را ۱۲۵ تا ۲۰۰ میلیون تومان می‌فروختند و الان که رنو داستر دو دیفرانسیل بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود، صاحبان آن احتمالا از سال آینده مشمول پرداخت مالیات می‌شوند.

صاحبان این‌ خودرو‌ها در سال ۱۴۰۲ باید مالیات بدهند‌

خودرو

مدل

کارکرد

قیمت

سوزوکی گرندویتار

۹۷

۱۰۵ هزارکیلومتر

یک میلیارد و ۷۷۵ میلیون

تیوولی ارمور

۱۴۰۰

۱۶ هزار کیلومتر

یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

هیوندای النترا

۲۰۱۴

۷۰ هزار کیلومتر

یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان

پژو 2008

۹۶

۵۵ هزار کیلومتر

یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان

کیا سراتو

۹۷

۲۰ هزار کیلومتر

یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان

رنو کپچر

۲۰۱۷

صفر کیلومتر

یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان

رنو داستر (دو دیفرانسیل)

۲۰۱۷

صفر کیلومتر

از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

منبع: فرارو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    0

    دولت رئیسی جای حل کردن مشکل ها فکر خالی کردن جیب ملت است برای هر مشکلی که ناشی از سوئ مدیریت و رانت بازی و اختلاس های مدیران و نهادهای دولتی و مسئولین بالا رده است قانون پول گرفتن از مردم برقرار میکند با عنوان مالیات جدید . و تمام مشکلات سر جای خود باقی میماند .اماده مالیات نفس کشیدن باشید ملت لوکوموتیر قراره دیگه کلا از روتون رد بشه راحت بشین. نمونه مالیات بر خانه های خالی که بد از وضع این قانون مشکل بدتر شده و میشود فقط جیب گشاد رئیسی پرتر میگردد. یه سوال اقای رئیسی مالیات مردم را طی یکسال و نیمی که تشریف اوردین قوه مجریه چند برابر کردین و دهها مالیات و منبع درامد جدید از جیب ملت برای دولت تصویب کردین به قول خودتان بیشتر از گذشته هم نفت ومیفروشید و صادرات دارید پس چرا هر روز دنبال بیشتر کندن از ملت هستید ؟؟ . من ماشینم پرایده قرار نیست مالیات اضافی بدم خونه خالی هم ندارم ولی اگر قراره همه چیز رو از جیب مردم پرداخت کنی حکومت کمونیستی اعلام کن مالکیت همه چیز دار و ندار مردم رو بگیر و بهشون خوراک و غذا و مکان زندگی بده . شما که در عمل اعتقادی به جامعه ازاد اقتصاد ازاد و انتخواب ازاد و هیچ چیز ازاد دیگه ای نداری .

  • ناشناس
    0

    چاره کار قطع کردن اب برق گاز، تعطیلی، مالیات

  • یوسفی
    0

    شورشو در آوردن، آخه وقاهت تا کجا، چرا مردم باید جور بی کفایتی مسئولینو بکشن، چرا باید ماشینی که سالها با پس‌انداز خریدم بشه لوکس، آخه اصلا تعریف لوکس اینه؟؟؟، چقد ما بدبختیم که این ماشینای لگن برای ما شده لوکس، خجالت بکشین