وزیر ارتباطات اعلام کرد

مذاکره برای اینترنت ماهواره ای/ ماهواره ظفر چه زمانی پرتاب می‌شود؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات زمان پرتاب ماهواره ظفر را سه ماه اول سال آینده اعلام کرد و گفت: درباره اینترنت ماهواره‌ای در حال مذاکره هستیم.

مذاکره برای اینترنت ماهواره ای/ ماهواره ظفر چه زمانی پرتاب می‌شود؟

عیسی زارع پور صبح امروز در حاشیه بزرگداشت روز فناوری فضایی که در موزه ارتباطات برگزار شد در پاسخ به خبرنگاران گفت: برنامه ما این است که صنعت فضایی کشور را به شکل بومی توسعه دهیم تا بتوانیم در همه بخش‌ها مانند ساخت ماهواره، پرتاب ماهواره، ایستگاه زمینی دریافت اطلاعات تا سامانه کاربردی را بومی سازی کنیم.

وی افزود: همانطور که می‌دانید ماهواره‌ها کلاس‌های مختلف دارند. پرتاب گر‌ها هم کلاس‌های مختلفی دارند. ما در عین حال که صنعت فضایی بومی را توسعه می‌دهیم هر جا نیاز به خدمات باشد، ارائه داده و در کوتاه‌ترین مدت نیاز کشور را برطرف می‌کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: ریل گذاری ما این است که برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدت، یک بخش‌هایی از صنعت فضایی را به صورت بومی داشته باشیم.

وی در خصوص سوال خبرنگاران در خصوص برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اینترنت ماهواره‌ای گفت: ما از فعالیت منظومه‌های ماهواره‌ای خارجی استقبال می‌کنیم. منوط به اینکه طبق قوانین بین المللی که اتحادیه مخابرات اعلام کرده است، قواعد سرزمینی کشور‌ها را بپذیرند. اکنون درحال مکاتبه و مذاکره هستیم و زمانی که نهایی شود، نتایج را اعلام می‌کنیم.

زارع پور درباره اینکه ماهواره ظفر در چه مرحله‌ای است، خاطرنشان کرد: طبق سوالی که من انجام داده ام، اعلام شده در سه ماه اول سال آینده، این ماهواره آماده پرتاب است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در مورد ساخت منظومه‌های ماهواره ای، تأکید کرد: در این خصوص پروژه‌ای تعریف شده و در رسانه‌ها مطرح شده و قرار است منظومه‌ای از ماهواره‌های مخابراتی را داشته باشیم و برنامه‌مان این است که تا پایان دولت سیزدهم آن را عملیاتی کنیم و این ماهواره‌ها ساخته، پرتاب و وارد چرخه استفاده شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از شرکت‌های دانش بنیان هستند که داده‌های ماهواره‌ای را در اختیار دارند و می‌توانند آن را تحلیل کنند، اما سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها اقبالی نشان نمی‌دهند، گفت: یک بخش از این موضوع مربوط به تبلیغ و ترویج اطلاع رسانی و فرهنگ سازی است و بخش دیگر وظیفه سازمانی ما است که در تعامل با سازمان‌های مختلف می‌توانیم این داده‌های فضایی را که در اختیار ماست در اختیار دیگر دستگاه‌ها قرار دهیم تا گره گشایی شود. به عنوان مثال در حوزه کشاورزی می‌توانیم در حوزه مقابله با زمین خواری آن را در دستور کار خود قرار دهیم.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه نیز یک بندی را آورده ایم که همه دستگاه‌ها در انجام مأموریت‌ها استفاده از داده‌های فضایی را بررسی کرده و در دستور کار خود قرار دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به یکی از مجریان طرح در خصوص سامانه پایش‌های فضایی گفت: ما هیچ اختلالی برای ارتباط با خارج از کشور نداریم و همچنین برای دسترسی به تصاویر ماهواره خیام، متقاضیان می‌توانند به سازمان فضایی مراجعه کنند.

وی تاکید کرد: قدم گذاشتن در این جایگاه کار بسیار سخت و پیچیده‌ای است و ما توانسته‌ایم جزو ۱۰ کشور دارای چرخه صنعت فضایی باشیم. در یک دهه گذشته این مسیر ریل‌گذاری شده و دولت سیزدهم نگاه ویژه‌تری دارد و تلاش می‌کند که تمام موانع سر راه توسعه فضایی کشور را بردارد.

زارع‌پور با اشاره به یک دهه غفلت از برگزاری شورای‌عالی فضایی تصریح کرد: نخستین جلسه شورای فضایی را سال گذشته و جلسه دوم را امسال برگزار کردیم. ممکن است کسی بگویید که این هم یک جلسه است و اثری ندارد؛ اما باید بگویم جلسه شورای‌عالی فضایی خصوصاً این که با مدیریت بالاترین مقام اجرایی کشور برگزار می‌شود دارای پیام مهمی است و نشان می‌دهد صنعت فضایی در کانون توجه دولت قرار دارد و غیر از تاکید بر این توجه ویژه که برگزاری چنین جلسه‌ای ایجاد می‌کند، همگرایی، همدلی و هم‌افزایی تمام بازیگران صنعت فضایی کشور با یکدیگر را نشان می‌دهد.

وزیر ارتباطات گفت: بی‌سابقه است که در کشور کمتر از یک سال ۶ پرتاب داشته باشیم. پرتاب؛ مرحله آخر بخش اول چرخه فضایی است که حکایت از حیات صنعت فضایی ما دارد. زمانی که ماهواره در مدار قرار می‌گیرد می‌توان حاصل کار دانشمندان روی زمین را در فضا صحت‌سنجی کنیم. نگاه ویژه‌ای که دولت سیزدهم به این صنعت دارد، کاملاً در فعالیت‌های انجام شده در یک سال اخیر مشهود است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید