المانیتور:
۶ شش کشور خاورمیانهای در فهرست ۲۵ بازار نوظهور جذاب برای سرمایه گذاری خارجی؛ از امارات تا عربستان و ترکیه
اقتصادهای خاورمیانه در میان ۲۵ کشور برتر در شاخص اعتماد سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDICI) کرنی در در سال ۲۰۲۳ قرار گرفتند و امارات متحده عربی پیشتاز منطقه است.
در ادامه مطلب المانیتور آمده است: Kearny FDICI یک نظرسنجی سالانه از مدیران تجاری جهانی است که بازارها را بر اساس چشم انداز سرمایه گذاری آنها در سه سال آینده رتبه بندی می کند.
در حالی که اولین گزارش آن در سال 1998 منتشر شد، این اولین بار است که این شرکت یک شاخص را به بازارهای نوظهور اختصاص می دهد.
شش کشور از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) در فهرست 25 بازار نوظهور جذاب برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) قرار گرفتند. این کشورها با رتبه بندی جهانی خود عبارتند از:
1. امارات در رتبه 3
2. قطر در رده چهارم
3. عربستان سعودی در رتبه 6
4. مصر در رتبه 14
5. ترکیه در رتبه پانزدهم
6. مراکش در رتبه شانزدهم
چرا مهم است؟
این اولین بار است که این شاخص یک رتبهبندی انحصاری برای بازارهای نوظهور ایجاد میکند و مشخص میکند کدامیک برای سرمایهگذاران جذابتر هستند.
در سال 2021، عربستان سعودی استراتژی سرمایه گذاری ملی جدیدی را معرفی کرد که هدف سرمایه گذاری ها خارجی مستقیم را بیش از 100 میلیارد دلار در سال تا 2030 تعیین کرد.
طرح «دستور کار اقتصادی دبی» که در ژانویه سال جاری راه اندازی شد نیز قابل توجه است. هدف این طرح 8.7 تریلیون دلاری این است که طی 10 سال آینده دبی را به یک شهر پیشرو در جهان از نظر قدرت اقتصادی تبدیل کند. این شامل یک ابتکار برای تبدیل 30 شرکت خصوصی به شرکت یونیکورن است که ارزش آن بیش از 1 میلیارد دلار است.
به طور کلی، بیش از 82 درصد از مدیران کسب و کار مورد بررسی توسط Kearny گفتند که در حال برنامه ریزی برای افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سه سال آینده هستند که از 76 درصد در سال گذشته افزایش یافته است.
با این حال، کرنی تشخیص داد که علیرغم احساس مثبت سرمایه گذاران در سال جاری، بازارهای نوظهور با خطرات افزایش قیمت کالاها، بی ثباتی سیاسی مداوم ناشی از مسائلی مانند جنگ روسیه و اوکراین و تورم جهانی مواجه هستند.