فقر مطلق به 37 درصد رسیده است/ سیاستهای دولت در افزایش حقوق سبب فقیرتر شدنِ کارگر شده است/ کارگران در مجلس دچار خلاء قدرت شدهاند
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: افزایش ۵۷درصدی حقوق در سال گذشته، کفاف ۲۱ روز هزینههای زندگی را میداد. اول فروردین ۱۴۰۱ درآمد یک کارگر ۲۵۳دلار بود اما در اسفند ماه ارزش این حقوق به ۱۲۲ دلار کاهش یافت واین حقوق تنها کفاف ۹ روز از ماه را میداد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: طبقهی کارگر و بازنشسته امروز درگیرِ فقر مطلق هستند و این زیبندهی نظام جمهوری اسلامی نیست. ظرفِ یک سال و نیم گذشته فقر مطلق از ۲۷درصد به ۳۷درصد رسیده است و این نتیجهی سیاستهای دولت در افزایش حقوق است که سبب فقیرتر شدنِ کارگر شده است.
ایلنا نوشت: حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) شب گذشته در مراسم ضیافت افطار خانه کارگر گفت: تصمیم دولت مبتنی بر شاخص تورمی است که برای سال جاری پیش بینی کرده است؛ به عبارتی دیگر، دولت تصور میکند که در سال آینده تورم بیش از ۲۷درصد نخواهد بود. مسئولان نیز دائم در مصاحبههایشان تاکید دارند که امسال سالِ کاهش تورم و رشد تولید و اقتصاد است. ما امیدواریم این شعارها محقق شود و اصل را بر صحتِ آن میگذاریم.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که مصوبهی مزدی شورایعالی کار مبتنی بر تورم سال گذشته بوده است. بانک مرکزی اسفند ماه تورم نقطه به نقطه را ۶۷درصد اعلام کرد، بنابراین حقوق کارگران باید مطابق با این نرخ تورمِ اعلام شده افزایش پیدا میکرد.
صادقی بیان کرد: افزایش ۵۷درصدی حقوق در سال گذشته، کفاف ۲۱ روز هزینههای زندگی را میداد. اول فروردین ۱۴۰۱ درآمد یک کارگر ۲۵۳دلار بود اما در اسفند ماه ارزش این حقوق به ۱۲۲ دلار کاهش یافت واین حقوق تنها کفاف ۹ روز از ماه را میداد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: کارگران مجبورند با چند شیفت کار این کمبود را جبران کنند و این وضعیت عزت کارگران را نشانه گرفته است. نیروی کار نباید فقیر باشد. متاسفانه با افزایش آمار فقر مطلق مواجه هستیم. در دولت آقای احمدینژاد با سیاستِ یارانه پردزای، فقر مطلق از ۱۵درصد به ۱۲درصد رسید اما این آمار ثبات نداشت و بعد از مدتی به ۲۰ درصد رسید. در دولت آقای روحانی مکانیسمهایی برای کنترل تعبیه شد اما موفق نبود و این آمار به ۲۵ درصد افزایش یافت.
صادقی ادامه داد: طبقهی کارگر و بازنشسته امروز درگیرِ فقر مطلق هستند و این زیبندهی نظام جمهوری اسلامی نیست. ظرفِ یک سال و نیم گذشته فقر مطلق از ۲۷درصد به ۳۷درصد رسیده است و این نتیجهی سیاستهای دولت در افزایش حقوق است که سبب فقیرتر شدنِ کارگر شده است.
این فعال کارگری گفت: ما باید به این وضعیت اعتراض کنیم؛ فلسهی وجودیِ خانه کارگر دفاع از حقوق کارگران و اعتراض به نحوهی برخورد با کارگران است. اعتراض ما سیاسی نیست بلکه اعتراض ما به تصمیماتِ اقتصادی است. ما بر این اعتراض پافشاری میکنیم و از تمام مکانیسمها قانونی برای ایستادن مقابل مصوبهی مزدی شورایعالی کار استفاده میکنیم.
صادقی گفت: عامل این وضعیت، نبودنِ شناختِ سیاسی در جامعه کارگری است. ما در مجلس دچار خلاء قدرت شدهایم؛ در حال حاضر یک نماینده در مجلس نداریم و این خلا قدرت سبب میشود تصمیمی علیه کارگر بگیرند و کسی هم در مجلس نباشد تا از حقوق کارگران دفاع کند.
وقتی که دولتها سالهای پی در پی قوانین مصوب و مصروحه کار را زیر پا میگذارند آیا حاکمیت انتظار دارد سایر قوانین از جمله حجاب و عفاف مشروعیت خویش را از دست ندهند و بی قانونی که بنیان کن ترین بلای هر جامعه میباشد رواج نیابد؟
تصمیمات غیر قانونی شورای عالی کار کاملا و عملا بر ضد شعار سال که رشد تو لید و مهار تورم است عمل میکند چون سهم دستمزد از قیمت تمام شده ناچیز میباشد و کا ر گران نیز با اینگونه تصمیمات عملا انگیزه خود را برای افزایش تولید و حفظ منافع کار فرما از دست میدهند و بازارها نیز شاهد رکود تورمی خواهند بود...
چقدر الان مسئولین ما نگران شدند!!!
تو بیشرفی که منفی میزنی دلیلت چیه ؟
برادر ناراحت نشو اینها ساندیس زیاد میزنند مغزشون کلا از کار افتاده معنی حرفتو نمیفهمن فقط میبیند مثبت خورده منفی میدن
کارگرها اعتصاب کنند دست از کار بکشند درمقابل هم ملت هزینه خانوار آنها را پرداخت کنند تنها راه حل است سال رشد تورم و مهار تولید مبارک عربستان هم فقط در حد سفارت است هیچ تاثیری تو اقتصاد ایران نمیگذارد فاتحه ایران خوانده شده است
بهترین راهکار همینه من و دوستانم قرار گاشتیم اگر این مصوبه شورا رو باطل نکنن بکشیم بیرون
ما در مجلس دچار خلاء قدرت شدهایم؛ .درسته آخه ما که نداریم سکه پخش کنیم .نداریم دنا پخش کنیم .نداریم پست ومقام پخش کنیم .نداریم زمین وشرکت به مشارکت بدهیم .در نتیجه یاوری نخواهیم داشت .
کدوم مجلس؟! نمانیده 5 درصدی نماینده مردم نیست که نشان قدرت مردم باشه چه برسه به کارگر
اینها نمیانده ایران خودرو و سایپا و دلالان و رانتخواران هستند تمام کارهاشون به نفع اونها بوده و بیچاره کردن مردم
روز واقعه قدر جامعه کارگری و بازنشستگان را عملا خواهند فهمید اگر چه دییر شده است....
کارگر ساختمانی کارخونه ها ومعادن درحد بخورنمیر زندگی کردن کارگران مابقی ارگانها وسازمانها وضعشون بهترهست
افزایش حقوق دردی دوا نمیکند،،چون باعث تورم و گرانی بیشتر در کشور میشود،،مسئولین بایدجلوی گرانی و تورم در کشور را بگیرندتاقیمتها کاهش پیداکنندواحتیاجی هم به افزایش حقوق نباشد
ای مزارت گلباران، رئیس اتحادیه.
یا دستمزد کارگر را مانند کارمندان، متناسب با تورم، افزایش دهند یا حقوق کارمندان و مسئولان کم شود.متاسفانه هیچ اهرم قدرتی در مجلس به نفع کارگر نیست. در کشوری که مزین به نام اسلامیست که پیامبرش دست کارگر و فقیر را میبوسد و او را در کنار خود می نشاند و رسالت اسلام و خود را، حمایت از مظلوم که اکنون، این قشر جامعه هستند، می داند.
لطفا این را به گوش رئیس جمهور برسانید:
اگر جای یک کارگر خالی شود، چند کارمند حاضرند جای او کار کنند.؟ ولی اگر یک کارمند کم شود شاید به تعداد کارگران، برای او جایگزین وجود دارد. پس لطفا اینقدر ناز کارمندان را نکشید. لی لی به نانازشان نگذارید. چرا اینقدر دولت به کارمندان باج می دهد؟! چرا برای جلوگیری از کم کاری و فساد آنها بجای نظارت قوی، مرتب باج میدهد و باعث افزایش تورم میشود؟ از سریال "مدیر کل" یاد بگیرید.