۴ شغل برای هر ۱۰ ایرانی بالای ۱۵ سال!

بررسی ها نشان می دهد سهم هر بخش از بازار کار و تعداد شاغلین در ایران از یک نرخ طبیعی برخوردار بوده و تنها تحت تاثیر شوک هاست که تغییر خواهد کرد.

۴ شغل برای هر ۱۰ ایرانی بالای ۱۵ سال!

بر اساس آخرین آمار منتشر شده از بازار کار؛ کل جمعیت شاغل ایران در پاییز سال گذشته ۲۴ میلیون و ۷۰ هزار نفر برآورد شده، بر این اساس نرخ اشتغال در اقتصاد ایران ۳۷.۷ درصد است. به بیان دیگر در کشور از هر ده نفری که در سن کار(۱۵ ساله و بیشتر) قرار دارند، حدود چهار نفر دارای شغل هستند. همچنین نرخ بیکاری از ۸.۹ درصد در پاییز سال ۱۴۰۰ به ۸.۲ درصد در پاییز ۱۴۰۱ رسیده، در همین بازه نیز نرخ مشارکت اقتصادی کمی افزایش را تجربه کرده است. کاهش نرخ بیکاری همزمان با افزایش نرخ بیکاری به معنی بهبود نسبی وضعیت بازار کار است.

با توجه به شرایط اقتصادی، وضعیت رکود و رونق در تمام بخش های اقتصادی با هم یکسان نیست. به عنوان مثال چنانچه کشور دچار خشکسالی شود به طبع بخش کشاورزی دچار رکود شده و کسانی که در این بخش شاغل بوده یا بیکار شده و یا به بخش های دیگر مهاجرت کاری می کنند، در نتیجه شاهد کاهش سهم بخش کشاورزی از تعداد شاغلین خواهیم بود.

سهم بخش صنعت از تعداد شاغلین کل در پاییز سال گذشته ۳۴.۶ درصد برآورد شده، به بیان دیگر از هر سه ایرانی شاغل، یک نفر در بخش صنعت مشغول است. بررسی ها نشان می دهد سهم بخش صنعت از جمعیت شاغل کشور در سال ۹۰ در حدود ۳۴ درصد بوده، بر همین اساس سهم این بخش از بازار کار تقریبا در یک دهه گذشته ثابت بوده است.

سهم بخش خدمات به عنوان بزرگ ترین بخش اقتصاد کشور از تعداد شاغلین کل در پاییز سال گذشته بالغ بر ۵۱ درصد برآورد شده است. این سهم در سال ۹۰ حدود ۴۸ درصد به ثبت رسیده است. در آن سهم بخش کشاورزی از ۱۷.۵ درصد در سال ۹۰ به ۱۴.۳ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است.

بررسی ها نشان می دهد عمده کاهش سهم بخش کشاورزی از تعداد شاغلین کل در دو سال گذشته رخ داده، در دو سال گذشته که خشکسالی گریبان گیر کشور بوده، رشد اقتصادی بخش کشاورزی برای هفت فصل متوالی منفی به ثبت رسیده است. این رکود بخش کشاورزی نیز موجب گشته تا سهم این بخش از جمعیت شاغل کاهش یابد.

چنانچه دو سال اخیر را در نظر نگریم، به طور کلی می توان اظهار داشت که سهم بخش ها از تعداد شاغلین کل در اقتصاد ایران از ثبات نسبی برخوردار بوده است. به عبارت دیگر سهم هر بخش از بازار کار در ایران از یک نرخ طبیعی برخوردار بوده و تنها تحت تاثیر شوک هاست که تغییر خواهد کرد.

 

 

photo_2023-03-15_16-11-43

 

منبع: اقتصاد نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس
    0

    کجای بیکاری حل شده دوماهه که از کار بیکار شدم آن هم بعلت گرونی مواد دیگه کارفرما کارگاهو تعطیل کرده خودم ۲۰ سالمه اما پدرم اونقدر بهم گیر داداه تو خونه که نمیدونین شدم اندازه یه آدم ۴۰ ساله اونقدر افتادم و پیر شدم باعث و بانی شما هستین

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      کارکن.درسته شایدکارت نون وآبدارنباشه,ولی از بیکاری بهتره آدم ازبیکاری مریض میشه,افسردگی میگیره حتی شده از دستفروشی شروع کن ولی کنارش توفکرکاربهترهم باش.کتاب زیادبخون مخصوصاکتاب نویسندگان موفق درموردموفقیت.نمونش کتاب قورباغه ات راقورت بده که نویسندش بالای بیست تاشغل امتحان کردتجارب زیادی کسب کردتابه یکی از مدیران موفق تبدیل شد.درسته زندگی توایران واقعاسخت شده ولی امیدوارم همه مخصوصاجوانهابتونیم زندگی خوب,شادوشایسته ای داشته باشیم

  • ناشناس
    0

    اگر این آمار حداقلی از بیکاران جمعیت فعال ایران صحت داشته باشد یعنی ۶۲/۳٪ جمعیت ایران در سن فعالیت بیکار هستند! تازه از این ۳۷/۳٪ افراد شاغل قسمت قابل توجهی از آنها در مشاغل غیرمتتاسب با تحصیلات و تخصص خود مشغول به کار هستند و قسمت قابل توجهی نیز شغل دائم و پایدار ندارند و قسمتی نیز در هفته به جای ۴۴ ساعت کار صرفاً یک ساعت در هفته مشغول به کار هستند و قسمت قابل توجهی نیز به کار مسافرکشی و دلالی معاملات املاک و ... و مشاغل کاذب مشغول به کار هستند!

  • ناشناس
    0

    شما که راست میگوئید لعنت بر جدواباد دروغگو

  • نیسان ابی
    0

    پس همه واقعآسرکارهستند خاک برسر تون باز اماروارقام صادرکردید تانفهمی خودتون روبه دیگران نشان بدهید درزمان احمدی نژاد کارگر ساختمانی پیدانمیشد ان هم الان که سرچهارراهها ومیدانها صدتاصدتاایستادن

  • رابی
    1

    احتمال منظورشان از اشتغال و پایین آمدن نرخ بیکاری افزایش شغل های شریف و جدیدی مثل گوشی قاپی ،زورگیری،سرقت علائم راهنمایی و رانندگی،سرقت سیم و کابل برق،اختلاس و تکدی گری و غیره باشد.