معرفی انواع ورق آهن تولید داخل کشور

در دهه‌های اخیر تولید ورق‌های آهن در کشور به صنعتی پررونق بدل شده است. امروزه ایران جزو برترین تولیدکنندگان این محصول پرکاربرد در خاورمیانه محسوب می‌شود.

معرفی انواع ورق آهن تولید داخل کشور

تولید ورق‌های آهنی یا فولادی در ابعاد و ضخامت‌های مختلف و با روش نورد صورت می‌گیرد. از جمله مهم‌ترین کارخانه‌های تولیدکننده ورق آهن در ایران می‌توان از فولاد مبارکه اصفهان، کاویان اهواز و اکسین نام برد. در این مطلب به معرفی انواع ورق آهن تولید داخل کشور می‌پردازیم.

انواع دسته بندی ورق

ورقه‌‌های آهن تولید داخل، انواع مختلفی دارند که بر اساس ابعاد، طرح و متریال دسته‌بندی و در بازار عرضه می‌شوند. هرکدام از این محصولات کاربردهای مختلفی دارند. ورق‌های فلزی بر اساس استانداردهای خاصی تولید می‌شوند. هر کشوری استاندارد مخصوص به خود را دارد و برخی کشورها مانند ایران از استانداردهای کشورهای دیگر برای تولید ورق‌‌های فلزی بهره می‌برند. همچنین از طریق جدول استاندارد ورق های فلزی می‌توان به اطلاعات تخصصی مانند ترکیبات شیمیایی، خواص مکانیکی ورق‌ها و ... دست پیدا کرد. در ادامه با چند مورد از مهم‌ترین انواع ورق‌های آهن آشنا می‌شویم.

ورق گرم

ورق آهنی گرم با روش نورد در دمای بالای 1000 درجه سانتی‌گراد تولید می‌شود. استفاده از دمای بالا فولاد را نرم می‌کند و فرآیند نورد را راحت‌تر پیش می‌برد. از طرفی به‌کارگیری دمای بالا باعث تغییر شکل ساختاری فولاد خواهد شد. به همین علت امکان دارد که زغال و سایر ذرات روی سطح ورق ناهمواری‌هایی را به وجود آورند. به این ترتیب ورق‌های آهنی گرم از سطح هموار و صافی برخوردار نیستند.

ورق سرد

این نوع ورق آهنی که با روش نورد سرد در کارخانه به تولید می‌رسد از کیفیت مناسبی برخوردار است. ورق سرد برخلاف ورق گرم سطحی هموار، براق، صاف و صیقلی دارد. این ویژگی ظاهری باعث می‌شود تا در بسیاری از مشاغل که زیبایی ظاهر در آن‌ها اهمیت دارد، ورق‌های سرد را به کار ببرند. در برخی از موارد این نوع ورق به‌ صورت مستقیم و در موارد دیگر پس از اعمال تغییرات مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورق‌های سرد در بازار به ‌طور معمول با عرض 100 تا 125 cm و ضخامت 0.3 تا 3 mm به فروش می‌رسند.   

ورق آلیاژی و صنعتی

ورق‌های آلیاژی در صنایع مختلف کاربرد دارند؛ آن‌ها از ترکیب چند عنصر متفاوت و یا ترکیب چند عنصر، تهیه می‌شوند. ورق‌های آلیاژی به دو صورت نورد گرم و نورد سرد در بازار وجود دارند. تنوع در ورق‌های آلیاژی زیاد بوده و از انواع آن می‌توان به ورق آلیاژی برنز، ورق آلیاژی برنج، ورق آلیاژی پیوتر و مانند آن اشاره کرد. از ورق آلیاژی در صنعت هواپیماسازی، ساخت کشتی یا وسایل دریایی، مخازن حمل سوخت، صنایع پتروشیمی، نفت یا گاز و... بهره می‌برند.  

ورق آهن آلیاژی

کارخانه‌های تولیدکننده ورق آهن

پس از معرفی انواع ورق آهن تولید داخل کشور می‌خواهیم با کارخانه‌های تولید آن‌ها آشنا شویم. کارخانه‌های مختلفی به تولید و عرضه ورق آهن در کشور اقدام می‌کنند. این محصولات در اندازه‌ها و فرم‌های متنوع به بازار می‌آیند. کیفیت ورق آهن تولید شده در کشور نسبتا بالا است و به همین دلیل بخش زیادی از تولیدات صادر می‌شود. کارخانه‌های داخلی تولید ورق آهن عبارت‌اند از:

  • مجتمع فولاد مبارکه اصفهان: تولیدکننده ورق سیاه، ورق گالوانیزه، ورق آج‌دار، ورق رنگی، ورق قلع‌اندود و...
  • مجتمع فولاد گیلان: تولیدکننده ورق گرم، ورق سرد و ورق گالوانیزه
  • فولاد اکسین اهواز: تولیدکننده ورق A283 و A516
  • فولاد کاویان: تولیدکننده سالانه 840 هزار تن ورق سیاه  

ورق آهن

قیمت ورق آهن تولید داخل

تعیین قیمت ورق‌های آهن به موارد متعددی چون اندازه، ضخامت، برند تولیدکننده و... بستگی دارد. این محصولات در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در برخی صنایع به‌ صورت مستقیم و در برخی دیگر پس از اعمال فرایند و تغییرات، قابلیت کاربرد مناسب را می‌یابند. به همین دلیل تقاضا برای خرید ورق‌های آهن همواره وجود دارد.

به‌ دلیل وجود نوسانات در بازار آهن کشور و همچنین بی‌ثباتی بازار، نرخ ورق آهن تولید داخل به‌صورت روزانه اعلام می‌شود. با توجه به این امر برای آگاهی و اطلاع از قیمت ورق آهن بهتر است به منابع مطمئن رجوع کنید.

برآورد قیمت ورق آهن

عوامل مختلفی در برآورد قیمت ورق آهن نقش دارند. به طور کلی بررسی چندین فاکتور پیش از خرید باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از مهم‌ترین فاکتورها نوع فولاد مورد استفاده برای تولید ورق می‌باشد. پیش از خرید ورق‌، باید از جنس فولاد به کار رفته در تولید محصول اطمینان یافت. مهم‌ترین عامل در قیمت انواع ورق آهن را باید به وزن آن نسبت داد. وزن ورق‌های آهن را می‌توان از طریق یک فرمول محاسبه کرد و در نتیجه از قیمت نهایی آن آگاه شد. در وهله اول باید چگالی محصول را دانست؛ چگالی آهن برابر است با 7.86؛ سپس با توجه به ابعاد ورق می‌توان وزن آن را به این ترتیب محاسبه کرد:

وزن ورق آهن = چگالی آهن * ضخامت * عرض * طول

استعلام قیمت ورق آهن روز

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم ورق آهن تولید داخل کشور به ‌صورت شیت و رول در بازار عرضه می‌شود و قیمت آن را نیز روزانه اعلام می‌کنند. برای استعلام قیمت ورق آهن روز پیشنهاد می‌کنیم به وب‌سایت‌های مرجع مراجعه کرده و از طریق تماس با کارشناسان از قیمت نهایی آگاه شوید.

در این مطلب به معرفی انواع ورق آهن تولید داخل کشور پرداختیم و دانستیم که ورق آهن یک محصول پرکاربرد است که توسط چندین کارخانه داخلی از جمله فولاد مبارکه اصفهان، فولاد گیلان، فولاد اکسین و کاویان تولید می‌شود. دسته‌بندی ورق آهن انواع ورق گرم، ورق سرد، ورق آلیاژی و صنعتی و... را در بر می‌گیرد.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید