مدیرعامل گرین‌پلاس: در مسیر توسعه همکاری‌های بین‌المللی هستیم

گرین‌پلاس در کمتر از پنج سال فعالیت خود، بیش از ۱۵ هزار مشتری در نقاط مختلف کشور را با خود همراه کرده و اکنون نیز در تلاش است با تقویت همکاری‌های بین‌المللی، دامنه ارائه خدمات خود را توسعه دهد.

مدیرعامل گرین‌پلاس: در مسیر توسعه همکاری‌های بین‌المللی هستیم

گرین پلاس (Green Plus) ارائه‌دهنده پیشرو راه‌حل‌های ابری است که به رشد کارآمدتر کسب‌وکارها کمک می‌کند. این شرکت جزو هلدینگ دانش‌بنیان گرین وب است که توانسته در کمتر از پنج سال مدت فعالیت خود، بیش از ۱۵ هزار مشتری در نقاط مختلف کشور را با خود همراه کند. آن‌ها قصد ورود به بازارهای جهانی و همکاری با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی را هم دارند، ضمن آن که توسعه همکاری‌های داخلی نیز یکی از اهداف آن‌ها است که به همین منظور همزمان با نمایشگاه الکامپ امسال، تفاهم‌نامه همکاری بین گرین‌پلاس و با گروه «دواپس‌یار» به امضاء رسید. در حاشیه این مراسم، با «احسان جاویدی»، مدیرعامل گرین‌پلاس، به گفت‌وگو نشستیم تا درباره خدمات این شرکت بیشتر بدانیم.

گرین پلاس

در ابتدا تاریخچه‌ای از فعالیت شرکت خود را بگویید.

گرین‌وب که در حال حاضر یک هلدینگ دانش‌بنیان است، کار خود را از سال 69 و با نام «سبز رایانه» آغاز کرد و حوزه فعالیت ابتدایی‌اش، واردات سخت‌افزار و عرضه آن در ایران بود. در ابتدای دهه 80 که حوزه «هاستینگ» به تازگی در ایران مورد توجه قرار گرفته بود، گرین‌وب تصمیم گرفت تا پیشرو باشد و وارد حوزه خدمات هاستینگ شود که به دنبال آن، برند «ایران سرور» متولد شد. ایران‌سرور جزو اولین برندهای ارائه دهنده خدمات هاستینگ در کشور بود و با توجه به روند توسعه خود، توانست برخی برندهای دیگر را هم در خود تجمیع کند و دامنه ارائه خدمات خود را گسترش دهد. در حال حاضر ایران‌سرور با بیش از دو دهه سابقه درخشان در ارائه خدمات میزبانی وب عنوان یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های حوزه هاستینگ شناخته می‌شود.

ما در سال 1396 و پس از حضور در برخی همایش های بین المللی مثلCloudFest آلمان و GITEX امارات، تصمیم گرفتیم در ایران وارد حوزه خدمات ابری شویم. بنابراین فعالیت در این حوزه را از سال 1397 در گرین‌وب آغاز کردیم و گرین‌پلاس هم با ماموریت فروش B2B این خدمات متولد شد. با شروع فعالیت در این زمینه، سرویس CDN اولین سرویس ما بود که در آن سال راه‌اندازی شد و پس از آن هم سرویس‌های بعدی CDN و laas را ارائه کردیم. در همین راستا و براساس تفاهم نامه انعقاد شده، زیرساخت سنتی ایران‌سرور نیز به زیرساخت ابری مهاجرت کرد تا تحولی در حوزه پشتیبانی، نگهداری و عملکرد سرویس‌ها داشته باشیم.

در حال حاضر ما اولین تأمین‌کننده سرویس بلاکچین خصوصی در کشور و غرب آسیا هستیم. نکته مهمی که باید به آن اشاره کنم اینکه، تنها سه پروایدر بلاکچین خصوصی در دنیا فعال است که IBM و Alibaba Cloud از جمله آن‌ها است. ما در کنار این شرکت‌ها، سرویس یاد شده را راه‌اندازی کردیم و در این حوزه مدعی هستیم که به هر شرکت داخلی یا خارجی که قصد فعالیت در حوزه بلاکچین خصوصی را دارد، می‌توانیم خدمات ارائه کنیم.

محصولات ما که در حال حاضر در دسترس هستند، laas، Kubernetes، Blockchain و WordPress است و در حوزه‌های دیگر مثل Database و SSO و … نیز فعالیت می‌کنیم. در مجموع سعی کرده‌ایم سبد محصول متنوعی برای مشتریانمان داشته باشیم و بتوانیم برای نیازهای آن‌ها پاسخ‌های خوبی داشته باشیم. به این نکته هم اشاره کنم که هدف‌گذاری اول ما، ارائه بهترین و با کیفیت‌ترین خدمات به مشتریان داخلی است اما طبق برنامه بلند مدت، جذب مشتریان بین‌المللی را هم هدف‌گذاری کرده‌ایم.

 

سهم بازار شما به چه گونه است؟

ما در گرین‌پلاس در حال حاضر دومین تأمین کننده CDN در کشور هستیم و بیش از 15هزار مشتری در کشور داریم. شرکت‌های دیگری هم به حوزه ارائه این خدمت ورود کرده‌اند که ما از این بابت خوشحالیم که ایجاد یک رقابت سالم و پویا، به رشد و توسعه خدمات این حوزه کمک خواهد کرد.

 

آیا سرویس بلاکچین خصوصی در ایران مشتری دارد؟

واقعیت این است که بیشتر مشتریان ما در این زمینه، مشتریان بین‌المللی و طبیعتا با توجه به نوع مخاطبمان ما، در تلاش هستیم که دامنه همکاری‌های بین‌المللی مان را گسترش دهیم که یکی از برنامه‌های ما همکاری با علی‌بابا خواهد بود. البته در حال حاضر محیط مناسبی برای آزمایشگاه‌هایی مثل آزمایشگاه «آپا» دانشگاه فردوسی مشهد هم ایجاد شده است.

 

ایده همکاری با گروه علی‌بابا چطور شکل گرفت و در چه مرحله‌ای است؟

پیشنهاد این همکاری از سوی علی‌بابا مطرح شد که در حال رایزنی و بررسی ابعاد مختلف آن هستیم. سرویس وردپرس و بلاکچین، پلتفرم‌هایی هستند که قرار است در اختیار علی بابا قرار بگیرد و با آن‌ها مشارکت کنیم. شکل‌گیری این همکاری به نوبه خود کم نظیر است چرا که علی‌بابا حتی در خارج از کشور، معمولاً همکاری با شرکت‌های دیگر ندارد اما اکنون ما فرصت این همکاری را داریم.

 

دستاوردهای شما از حضور در نمایشگاه‌ها چه بوده است؟

نمایشگاه‌های اینوتکس و الکامپ فرصت خوبی برای تعاملات و گفت‌وگوهای بیشتر با شرکت‌های همکار بود. ما در نمایشگاه اینوتکس با تعداد بیشتری از فعالین DevOps آشنا شدیم که اجتماع خوبی از متخصصین این حوزه ایجاد کرده‌اند. نکته مهم اینکه، برای مهاجرت و به حوزه ابری به متخصص DevOps نیاز داریم تا این متخصصان ضمن ارائه پشتیبانی، سرویس ها را از هاست سنتی به سرویس های ابری منتقل کنند. به نظرم این آشنایی بیشتر با فعالین DevOps اتفاق خوبی برای تقویت کامیونیتی بود. ما در الکامپ هم با گروه «دوآپس‌یار» یک تفاهمنامه امضا کردیم تا شروع خوبی برای شکل‌گیری کامیونیتی DevOps باشد.

گرین پلاس

با توجه به اینکه تیم شما در مشهد ساکن است، آیا به علت عدم حضور در پایتخت با چالشی روبه رو شده‌اید؟

گرین پلاس اولین دیتاسنتر خارج از تهران را راه‌اندازی کرد و دلیل این کار هم این بوده که این کار یک نیاز اساسی برای حوزه فناوری اطلاعات کشور است و به همین دلیل روی آن تمرکز کردیم. وضعیت به این شکل است که تمام داده ها در کشور از طریق تهران منتشر می‌شود، یعنی مثلا برای یک تبادل داده در منطقه غرب کشور، باید یک بار داده ها به تهران ارسال و مجددا به شرق کشور منتقل شود. در حالی که اگر یک دیتاسنتر در همان منطقه داشته باشیم جلوی ترافیک اضافی و رفت و برگشت بی‌دلیل به تهران گرفته می‌شود.

به همین دلیل ما از چند سال قبل رایزنی‌هایی را با وزارت ارتباطات آغاز کردیم تا بتوانیم در برخی شهرهای مناطق مختلف کشور این دیتاسنترها را فعال کنیم. البته طبیعتا به دلیل اینکه تقریبا تمامی فعالیت‌های این حوزه در تهران متمرکز بوده، در ابتدای راه با چالش‌هایی مواجه بودیم و همچنان هم مشکلاتی داریم. به طور مثال اگر قصد برگزاری جلسه با وزارت ارتباطات داریم باید به تهران بیاییم. به همین خاطر دفتر کسب‌وکارمان را به تهران منتقل کردیم تا بتوانیم جلسات و ارتباطاتمان را مدیریت کنیم.

ما در دولت قبل با وزارت ارتباطات مذاکره کردیم تا دیتاسنتری که در خارج از تهران دارند را به ما بدهند و رک‌هایشان را colocate کنیم. اولین دیتاسنتری که در خارج از تهران توانستیم سرویس دهیم، دیتاسنتر تبریز بود که متعلق به وزارت ارتباطات بود، اما به سرانجام رساندن این پروژه با توجه به همان مسئله مترکز بودن افراد و خدمات در تهران، دردسرهای بسیاری برایمان داشت و حدود یک سال زمان برد در حالی که اگر همین موضوع مستقیما در تهران پیگیری می شد شاید طی یک ماه به نتیجه می‌رسید. به هر حال ما 400 شاسی سرور در 10 رک در تبریز نصب کردیم و زیر بار است. در سال 1400 هم قرارداد پروژه مشابه در شیراز را بستیم و در حال حاضر همین تعداد شاسی سرور هم در این شهر داریم.

 

آینده گرین‌پلاس را چطور می‌بینید؟

آینده را خیلی روشن می‌بینم. ما یک برنامه صادرات سرویس به خارج از کشور داریم که امسال اقداماتی در این زمینه داشتیم. در تلاشیم که شرکت‌های بین‌المللی را برای همکاری‌های مشترک مجاب کنیم و پیش‌بینی می‌کنیم در این زمینه دستاوردهای خوبی داشته باشیم. امیدواریم که در یک محیط بسیار دوستانه بتوانیم به اجتماع ابری کشور کمک کنیم، هرچقدر این کامیونیتی را قوی کنیم به نفع همه است. این‌گونه حتی آن کسی که سرویس کوچک ابری هم داشته باشد دیگر نیازش برطرف شده و نیاز به هزینه دلاری ندارد.

 

http://greenwebplus.com

 

https://instagram.com/greenplus.tech?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

 

https://www.linkedin.com/company/greenplus-tech/

 

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید