مصرف برق ایرانیان ۶ برابر میانگین جهانی، ۷ برابر ترکیه، ۵ برابر آلمان، ۲ برابر ژاپن و ۱.۵ برابر عمان

در حال حاضر مصرف برق در ایران ۶ برابر میانگین جهانی، هفت برابر ترکیه، ۵ برابر آلمان با آن صنایع عظیم، 2 برابر ژاپن و حتّی ۱.۵ برابر کشو کوچک عمان است.

مصرف برق ایرانیان ۶ برابر میانگین جهانی، ۷ برابر ترکیه، ۵ برابر آلمان، ۲ برابر ژاپن و ۱.۵ برابر عمان

آمار رسمی کشور که توسط رسانه‌های رسمی و اشخاص مسئول به جامعه رسیده است در اکثر موارد به بالاتر بودن میزان مصرف برق خانگی کشور اشاره دارند.

برخی از این گزارش‌ها و اظهارات میزان مصرف برق خانگی ایرانیان را بالاتر از سایر کشورها و یا بیشتر از میزان مصرف برق بخش خانگی قاره اروپا می‌دانند.

از آنجا که فصل تابستان و گرمای هوا و فعالیت گسترده سامانه‌های پرمصرف سرمایشی بار سنگینی را به شبکه برق تحمیل کرده است و در نهایت هم موجب بر هم خوردن تعادل در تولید و مصرف برق می‌شود، مشوق‌های انگیزشی یکی از مهم‌ترین اقدامات دولتمردان بوده که هم رعایت عدالت را به همراه داشته و هم موجب کاهش شدت مصرف می‌شود.

طبق اعلام فایننشال تایمز، برق آلمان برای تحویل در سال آینده میلادی که شاخص قیمت برق اروپا را تعیین می‌کند، ۳۲۵ یورو (۳۳۴ دلار) در هر مگاوات ساعت معامله شد و رکورد ماه دسامبر را پشت سر گذاشت.

شاخص قیمت برق اروپا در همین ماه در سال گذشته میلادی برابر با ۸۱ یورو (۸۳ دلار) در هر مگاوات ساعت بود.

قیمت برق در فرانسه از آغاز سال جاری میلادی دو برابر شده و به ۳۶۶ یورو (۳۷۷ دلار) در هر مگاوات ساعت رسیده است.

در کشور‌های اروپایی، یارانه‌ای روی مصرف برق پرداخت نمی‌شود و قیمت برق تابعی از قیمت تمام شده تولید، انتقال و توزیع آن به همراه در نظر گرفتن سودی متعارف برای تولیدکنندگان و شرکت‌های فعال در زمینه توزیع برق است.

در بررسی برخی از کشورها مثل ژاپن مشترکان به ازای هر کیلووات ساعت مصرف برق، ۱۸ سنت دلار پرداخت می‌کنند، این یعنی مشترکان، هزینه بیشتری را برای هر کیلووات ساعت برق مصرفی خود نسبت به مشترکان کم‌مصرف می‌پردازند.

به عبارت دیگر تعرفه برق مشترکان پرمصرف بیش از 2 برابر بهای تمام شده تولید برق در این کشور و در مقایسه با ایران 25 برابر تعرفه برق است.

همچنین، شهروندان ایتالیایی به ازای هر کیلووات ساعت مصرف برق، ۱۵.۷ سنت به اضافه مالیات مربوطه را پرداخت می‌کنند، همچنین آلمان با قیمت ۱۵.۲۲ سنت و انگلستان با فروش هر کیلووات ساعت برق به قیمت ۱۴.۱۶ سنت بیشترین قیمت برق را در جهان دارند.

شهروندان کشور بلژیک، پرتغال و اسپانیا به ترتیب با پرداخت ۱۱.۱۷ سِنت، ۱۱.۰۵ سِنت و ۱۱.۰۴ سِنت به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی در جایگاه‌های بعدی قرار دارند، این در حالی است که در سال گذشته میلادی مشترکان صنعت برق در اسلواکی به ازای هر کیلووات ساعت مصرف برق ۹.۹ سِنت و در آمریکا ۹.۴۳ سِنت پرداخت کردند.

از سوی دیگر مصرف‌کنندگان برق در کشورهای فرانسه، آفریقای جنوبی، اتریش، لهستان، هلند، استرالیا و جمهوری چک نیز بین ۸ تا ۸.۹ سِنت به ازای هر کیلووات ساعت پرداخت می‌کنند و کشورهای کانادا با ۷.۲۳ سِنت، فنلاند با ۶.۴۲ سِنت و سوئد با ۵.۳۴ سِنت نیز در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

و در ایران میانگین قیمت برق معادل ۲ سِنت به ازای هر کیلووات ساعت انرژی است.

در حال حاضر مصرف برق در ایران ۶ برابر میانگین جهانی، یعنی حدود هفت برابر ترکیه، ۵.۳ برابر آلمان با آن صنایع عظیم، ۱.۹ برابر ژاپن و حتّی ۱.۵ برابر کشو کوچک عمان است.

از سوی دیگر براساس آخرین آمار مصرف برق ایران در دنیا در رتبه ۱۸ است و این در شرایطی است که میزان مصرف در سرانه تولید و شدت انرژی تناسبی با سایر کشورهایی که رتبه‌های مشابهی در عرصه‌های اقتصادی مانند ما دارند وجود ندارد.

البته در این میان بر اساس آمار و ارقام در حال حاضر ایران دارای رتبه‌های برتر در این صنعت است، چرا که از نظر ظرفیت نصب شده رتبه ایران در دنیا ۱۴ و در بین کشورهای منطقه نیز رتبه ایران دراین عرصه اول است. علاوه بر این از نظر راندمان نیروگاه نیز ایران توانسته رتبه اول را از آن خود کند.

بر اساس اطلاعاتی که در وبگاه آماری «statista.com» وجود دارد، اکنون پایین‌ترین میزان تعرفه برق در کشور آلمان برای هر کیلووات ساعت معادل ۰.۳۴ دلار است که از ۰.۱۶ دلار برای هر کیلووات ساعت به عنوان پایین‌ترین تعرفه برق در کشور آمریکا، ۲.۱ برابر بیشتر است.

این یعنی پایین‌ترین میزان تعرفه برق بخش خانگی در کشور چیزی معادل ۱۷ هزار تومان برای هر کیلووات ساعت است که از حداقل تعرفه برق بخش خانگی در ایران ۱۷۰ برابر بیشتر است.

استفاده از پریزهای برق هوشمند

بررسی‌ها نشان می‌دهد در کشور آلمان و تنها با جدا کردن وسایل برقی بلااستفاده از پریز برق امکان صرفه‌جویی ۵۰۰ کیلوات ساعتی به صورت سالانه ایجاد می‌شود که همین میزان برق معادل ۱۸۵ یورو صرفه جویی به همراه خواهد داشت.

استفاده از فلاسک به جای داغ کردن مرتب آب جوش

یکی دیگر از پیشنهادهای ارائه شده به شهروندان آلمانی استفاده از فلاسک حرارتی به جای داغ کردن مرتب آبجوش با استفاده از انرژی برق است.

این توصیه از آن جهت ارائه می‌شود که بدانیم در صورت استفاده از کتری‌های برقی به مدت سه مرتبه در هر روز در نتیجه، در کل میزان مصرف برق ماهانه یک خانواده تنها از این محل به ۲۷۰ کیلووات ساعت در ماه می‌رسد که با احتساب قیمت هر کیلووات ساعت برق در آلمان، تنها ۹۰ دلار در ماه هزینه داغ کردن آب جوش هر خانواده خواهد شد.

بر اساس این گزارش، امروزه سیاست‌های تعرفه‌گذاری در قالب مدل‌های مختلف می‌تواند زمینه اصلاح الگوی مصرف را فراهم کرده است و مشترکان پرمصرف را به رعایت الگوی مصرف ترغیب کند، در غیر این صورت باید منتظر ماند تا کشور برای جبران ناترازی اقدام به وارد کردن برق کند، در صورتی که می‌توان با اعمال سیاست‌های بهتر انگیزشی هم بار هزینه‌های سنگین را از دوش مشترکان برداشت و هم موجبات جبران عدم تعادل در تولید و مصرف شد.

منبع: برنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • علی
    0

    این خبر رو از کجا پیدا کردید ؟چرا همیشه ما ایرانی ها بدترین هستیم از دید دولت ؟ توقع دولت اینه که ما مردم نصف درامدمون رو بدیم به اون ، بچه درست کنیم ، کم مصرف کنیم تا اون اضافشو صادر کنه
    وقتی در کشور بروی محصولات کم مصرف اروپایی بسته میشه و محصولات چینی با اسامی متفاوت که همشون هم پر مصرف هستن وارد میشه مصرف افزایش پیدا می کنه

  • صادق
    0

    این آمار را کارشناسان ایرانی تهیه کرده اند همان کارشناسانی که زیر دست امثال عبذالمکی هستند همانها که ادعا میکردند سالی یک میلیون مسکن میسازند وفارغ التحصیل دانشگاه امام صادق بودند و اساتید بزجسته آنها مصباحی مقدم و علم الهدی بودند

  • ناشناس
    2

    کارزار نه به صرفه جویی اب و برق
    و گاز

  • shahram
    1

    داستان آمار دادن مسئولین به اینصورت هست که هر وقت با نامدیریتی مسئولین به خنسی میخورن یکهو آمارهای جهانی تولید میشه که مردم ایران مصرفشان در حوزه گاز ، برق ، غذا و ... از کل جهان بیشتر است . شکر خورده میفرمایند در ایران مصرف برق در ایران 5 برابر آلمان و دو برابر ژاپن هست !!! شوخیش هم زشته ... مگه صنعت داریم که در این بخش مصرف بشه؟
    این آمارها چطوری تولید میشه که در موقع بزنگاه کسری ها که دلیلش نامدیریتی مسئولین نالایق هست یکهو صادر میشه .
    بیشتر مناطق کشور ما حتی آب و برق ندارند . هنوز گاز کشی نشده اند . تعداد ماشینهای کشور ما زیر خط فقر جهانی است زیر ساختهاش برای تولید انرژی ماله 10 سال پیشه .
    لطفا نداشتن قدرت تصمیم گیری و نداشتن مدیریت و ... را با آمار به گردن مردم نیاندازید.

  • ناشناس
    0

    اولا کشور هائی که نام برده شد از نظر طبیعی ذاتا مناطق خنک و سرد هستند و بعضا برق اتمی دارند . دوما اینکه استفاده مردم از برق بر حسب نیاز انهاست دیگه اینکه خوراکی و طعام نیست مسئولین بروند بالا منبر بگویند کم بخورید یک وعده غذا بخورید سوما اگر از منظر کارشناسی بررسی شده و کارشناسان واقعی نظر شما را تائید میکنند در اینجا باید گفت مقصر اصلی خود مسئولین و مدیران مملکت هستند چرا که سرزمین ایران بجهت طبیعی خود بسیار مناسب استفاده از انرژی خورشیدی است شما تشریف ببرید استانبول و یا انکارا در تمام پشت بامها بدون استثنا تجهیزات انرژی خورشیدی نصب شده ولی در ایران بجای این تجهیزات دیش ماهواره تا دلت بخواد بچشم میخورد . فرق مسئولین وطن پرست و مسئولین بی تفاوت همین است . حکومت میتواند با مالیاتهائی که از احاد مردم میگیرندو همینطور نذوراتی که در امامزاده ها بخصوص در مشهد مقدس و قم و ری و همه اماکن متبرکه ایران بدست میاورند ضرف دو سال کل ایران را مجهز به تجهیزات انرژی خورشیدی کند پول نفت و گاز و معادن و غیره را هم ورود به این پروسه ندهند . البته البته و صد البته اگر مافیای صنعت برق و انرژی این اجازه را بدهند چون بالاترین نرخ درامد دراین حوزه را مافیا دارد می بلعد .

  • Sam
    0

    از مقایسه درآمد ایرانی های و کشورهای یادشده و ثروت های ملی ایران به ازای هر نفر ایرانی هم بگید لطفا

  • ناشناس
    0

    دولت به دیوزگی افتاده است دارد نقشه میکشد جیب مردم را خالی کند

  • ناشناس
    0

    خوب برق کاخها وویلاهای خودتونو با ما حساب نکنید از اروپا کمتر هم میشه

  • ناشناس
    1

    تمام این کشورها که نام بردید مساحت و شهروندانشون به اندازه ایران نیست. دشمنی و عقده نسبت به مردم ایران قده سرطانی شده تو جون شماهااا !!

  • فتح الله احمدیان
    0

    چرت وپرت تحویل مردم ندهید،
    توایران بایدهم مصرف برق ده برابرقاره اروپاباشد، آنجاوسائل برقیشون روبا اینجامقایسه میکنید،انواع اتوبرقیهای آنجا ازتلویزیونهای اینجاکم مصرفترهست،،،
    توایران لباس شوئی ها ۷برابر توآلمان برق مصرف میکنن....خجالت بکشیدبااین تولیداتتون....

  • ناشناس
    0

    بخاطر لوازم پر مصرفی هست که مجبوریم بخریم و استفاده کنیم

  • ناشناس
    0

    همش مردم مردم مردم!
    برق هسته ای چی شد؟

  • ناشناس
    0

    تنها راهش اینه که جمعیت باطرح جمهوری به 150میلیون برسه .جمعیت کم هست هرانکس دندان دهدبرق دهد گاز دهد آب دهد

  • هوشنگ خان
    0

    چه جالب! ،دراین زمینه چه اطلاعاتی دارن!ولی دراموردیگراصلاچیزی نمیدونن!مثلادستمزدها؛امکانات رفاهی؛سطح زندگی؛نبوددزدی واختلاس ورانت وفامیل گذاری درپستهای حساس وحقوقهای انچنانی ودههاوصدهامورددیگر.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها