انبوه خانه های خالی بدون مستاجر در پایتخت!
قیمت اجاره مسکن کاهش می یابد؟
حجم قابل توجهی از بازار اجاره شهر تهران را آپارتمانهای بیش از ۱۰۰ متر مربع تشکیل داده در حالی که بازار این نوع واحدها با دو معضل نبود مستاجر و هشدار دریافت مالیات از واحدهای بدون سکنه مواجه شده است.
انبوهی از فایلهایی نامتناسب با تقاضای واقعی در بازار مسکن شهر تهران وجود دارد. بررسیها نشان میدهد در هر دو بخش فروش و اجاره تعداد قابل توجهی واحدهای بزرگ متراژ در نیمه شمالی تهران عرضه شده است که با توجه به قیمت نامتعارف برخی از این واحدها تقاضای چندانی برای آنها نیست.
دولت قصد دارد از نیمه شهریور امسال، دریافت مالیات از واحدهای خالی از سکنه را به صورت جدی دنبال کند. البته هماکنون نیز سازمان امور مالیاتی اعلام کرده که در کل کشور ۶۰ هزار واحد خالی را شناسایی و برگه مالیاتی برای آنها صادر کرده است.
در استان تهران طبق آخرین آماری که هفت سال قبل ارایه شد حدود ۵۰۰ هزار واحد خالی از سکنه وجود دارد که از عدم تناسب عرضه و تقاضا در دو بخش خرید و فروش و اجاره ناشی از پایین بودن توان تقاضای مصرفی حکایت دارد. در حال حاضر برآوردها گویای آن است که حدود ۷۰ درصد آپارتمانهای عرضه شده به بازار مسکن شهر تهران بیش از ۱۰۰ متر مربع و حدود ۸۰ درصد واحدها بیش از ۹۰ متر مربع مساحت دارند؛ در حالی که با تقاضای واقعی بر روی واحدهای کمتر از ۸۰ متر مربع متمرکز شده است.
به دلیل پایینتر بودن توان مالی جامعه هدف واحدهای کوچک، ظرفیت رشد اجاره این نوع واحدها نیز چندان بالا نیست. این در حالی است که با نرخهای بعضا نامتعارف قیمت اجاره آپارتمانهای لوکس و نیمه لوکس مواجیهم که همین مساله باعث شده این آپارتمانها مدتها خالی بماند. انتظار میرود قیمت اجاره آپارتمانهای بزرگ و لوکس در شمال تهران مقداری تعدیل شود.
انبوه خانههای خالی بدون مستاجر در پایتخت!
مقایسه نرخهای پیشنهادی در بازار اجاره شهر تهران نسبت به اواخر سال گذشته از تغییر حدود ۱۵ درصدی قیمتها حکایت دارد. طی یک سال گذشته نیز نرخ رشد قیمتها در بازار اجاره دچار افت شده است. اواخر پارسال میزان افزایش سالیانه اجاره بها در تهران ۴۶ درصد بود. برآورد میشود که این رقم در حال حاضر به ۳۰ تا ۴۰ درصد رسیده باشد.
همزمان با سه اقدام دولت برای کنترل بازار اجاره، مجلس نیز طرحی را تحت عنوان «طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها» به تصویب رساند که چهار مورد آن برای کمک به اقشار اجاره نشین تنظیم شده است. این طرح هماکنون با ایرادات جزئی از سوی شورای نگهبان مواجه و برای بررسی بیشتر به مجلس ارجاع داده شده است.
رفع تعارض منافع مشاوران املاک، افزایش تسهیلات اجارهبها، افزایش عرضه ملک استیجاری از طریق تکمیل سامانههای اطلاعاتی و تغییر ساز وکار مالیات بر درآمد اجاره برای حمایت از مستأجران پیشبینی شده است.
از طرف دیگر دولت سیزدهم سه برنامه شامل تعیین سقف مجاز افزایش اجاره بها در تهران به میزان ۲۵ درصد و سایر شهرها ۲۰ درصد، پرداخت وام تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و ثبت قرارداد توسط مالکان و مستاجران و دریافت کد رهگیری رایگان اجاره را پیگیری میکند که هر سه برنامه به مرحله اجرا رسیده است.
دیگه خدا درمانی هم جواب نمیده
والا چی میشه گفت خدا شاهد فقط حرف میزنید عملی ما در این گفتار نمیبینیم میگن ۲۰ الی ۲۵ کجا اجاره میشه نکنه تو کشور دیگه است که این قانون رو گزاشتن که ما نه میبینیم نه خبر داریم امسال صاحبخونه من بدون تعارف ۱۰۰ میلیون گزاشت رو پیش پولم ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هم گزاشت رو اجاره این کجای دنیاست که اینطور رفتار میکنن اینقدر مردم بد شدن که باور کنید رحم و مروت دیگه توی ایران نیست اونهایی هم که جلوی دوربین میلینید همش کلک فعلا مجبوریم تحمل کنیم چرا چون چارهایی نداریم میگه نمیتونی خالی کن فقط یک چیز میگم خدا باعث و بانی این رفتارها رو لعنت کنه که مردم رو به جون هم انداخت خدا جای حق نشسته یک روز هم تو کوچه ما عروسی میشه خواهیم دید از قدیم گفتن چوب خدا صدا نداره ولی اگر بزنه دوا نداره به والا از زندگی سیر شدم شب و روزم شده التماس بخدا که این زندگی لعنتی رو تمام کن چون واقعا دیگه به اخر خط رسیدم مخصوصا اگر زیر مجموعه کمیته امداد باشی و درامدت هم هیچ باشه اصلان ماها رو نمیبینن تو این مملکت ۱۰۰ تومن رو حقوقمون میزارن فکر میکنن چقدر ه من خودم به این وضع نیفتادم که قسمتم این بوده که از دوپا ناقص بشم که دستم جلوی اینو اون دراز بشه والا روزگاری برای خودم کسی بودم دردم زیاد ولی چه فایده کسی گوش نمیده
زهی خیال باطل که دولت کاری برای مردم بکند.