همتی: مگر رئیس جمهور اعلام نکرد ما کنترل و مهار تورم را در رکود نمیبینیم بلکه در رشد میبینیم؟
رئیس پیشین بانک مرکزی در کانال تلگرامی خود نوشت: کاهش شتاب رشد نقدینگی، در ماههای اخیر به تنهایی خبر مثبتی است ، ولی روند کسری بودجه و ناترازی مالی دولت و نیز روند سایرکل های پولی و ترکیب نقدینگی و دلایل کاهش شتاب رشد نقدینگی، همچنان نگران کننده است .
![همتی: مگر رئیس جمهور اعلام نکرد ما کنترل و مهار تورم را در رکود نمیبینیم بلکه در رشد میبینیم؟](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/IHvG0AUk6MHH/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJE9PKHgFI_i_/%D9%87%D9%85%D8%AA%DB%8C.jpg)
عبدالناصر همتی نوشت: رشد۴۲.۴ درصدی یکساله پایه پولی یعنی ۲۶۶ هزار میلیارد تومان چاپ پول ظرف یکسال ۱۴۰۱ و تداوم آن در بهار ۱۴۰۲ در دولت سیزدهم را بایستی خیلی جدی گرفت.
درست است که بخشی از کاهش شتاب رشد نقدینگی به دلیل افزایش سپرده قانونی برخی بانک ها و کنترل ترازنامه بانکها در خلق نقدینگی بوده است، اما همه کاهش ضریب فزاینده صرفاً به دلیل افزایش سپره قانونی نبوده و لذا ، در دل خود پتانسیل برگشت شتاب رشد نقدینگی را دارا هست و این نحوه بیان که نگرانی از رشد پایه پولی بی مورد است ، خودش موجب نگرانی است !
درواقع در حال حاضر هزینه مربوط به بخشی از کاهش ضریب فزاینده را سیستم ناتراز بانکی، با پرداخت سپرده قانونی بیشتر، تحمل می کند و لذا ، ناترازی بانکها بیشتر و ریسک آنها تشدید شده است و این روند در میان مدت قابل دوام نیست. بگذریم که اصلاً افزایش سپرده قانونی به عنوان ابزار سیاست پولی از دهه ۸۰ میلادی در حال منسوخ شدن است. بنابراین بانک مرکزی، مستقیم یا غیر مستقیم مجبور به تزریق نقدینگی به اقتصاد برای کمک به تراز کردن وضع مالی آن بانکها خواهد شد .
مگر رئیس جمهور اعلام نکرد ما کنترل و مهار تورم را در رکود نمی بینیم بلکه در رشد می بینیم ؟! تناقض سیاست انقباضی در اقتصاد ، یعنی محدود کردن وام دهی بانکها و رشد وحشتناک بدهی بانک ها به بانک مرکزی با سیاست اعلامی آقای رئیسی چگونه توجیه می شود؟ مگر اینکه بپذیریم یک سیاست هماهنگی در دولت وجود ندارد !
در بخشی از گزارش تحولات متغیرهای پولی اخیر، بانک مرکزی افزایش پایه پولی را به تامین اعتبارات ارزی مورد نیاز نهاده های کشاورزی و دارو و اجرای برنامه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها، نسبت داده است که به معنی تامین مالی کسری بودجه از محل منابع بانک مرکزی است که خود خلاف ادعاهای رییس جمهور و وزیراقتصاد مبنی بر عدم استفاده از منابع بانک مرکزی برای بودجه است.
براساس گزارش های آماری بانک مرکزی از متغیرهای پولی در پایان سال ۱۴۰۱ ، از بین دو جزء نقدینگی یعنی پول و شبه پول، رشد پول همچنان زیاد است و نرخ رشد آن در ماه پایانی ۱۴۰۱ به ۶۵٪ و لذا سهم پول از کل نقدینگی به رقم ۲۵.۷٪ رسیده است. این نسبت در سال ۱۴۰۰ معادل ۲۰.۴٪ بوده است که افزایش آن همچنان نشانه تداوم انتظارات تورمی است.
به عنوان نکته پایانی ، توجه جدی دولت و مجموعه حاکمیت را به چاره جویی فوری برای حل معضل مزمن ولی اخیراً شتاب گرفته ناترازی بانکها جلب می کنم .
تداوم روند اضافه برداشتها ، زیان و ناترازی مالی برخی بانکهای دولتی و غیر دولتی ، قطعاً هرگونه سیاست پولی هرچند درست را خنثی می کند.
منبع:
عصر ایران
تو دیگه ببند بابا حرف نزنی کسی نمیگه لالی......
نگرانه.
آقای همتی عادت کردن همش ساز مخالف بزنن ظاهرا" در پایان دولت خسته و پیر شیخ حسن یادش رفته چه چیزی تحویل دادن به دولت بعدی ، برای یادآوری کارنامه سراسر درخشان!!! خود در اون زمان را مرور کنن و بعد افاضات کنند
می ترسم از زمانی که مردم مثل انسان های اولیه مجبور شوند معامله پایاپای انجام دهند.
بکی ببینه این زبون بسته چی میگه با کی کار داره! فعلا در حال تمیز کردن تپه های شما هستند.
مسببان وضع موجود شدن منتقد
برداشت اضافه بانک هاخیانت است بایدفوری اقدام شود
خودشیرینی نکن هیچ که دیگه رای نمیده بهت مگه بیکاریم هردفعه یه تحفه هردفعه هم وضع خراب تراین توبمیری دیگه اون نیست شناسنامه سفیدبمونه قشنگ تره تااون مهرهای نکبتی
آخه چرا زر الکی میزنی تو در دورهی خودت چه غلطی کردی که الان نخودآش شدی تو این وسط
اصلاح طلبان به اصطلاح مخالف دولت همه خفه شدن تنها صدای مردم شده همین آقا ی همتی
داداش تو دیگه حرف نزن با اون تورم60% مثلا اقتصادانی ولی هیچی سرت نمیشه یکی بیاد حرف بزنه که تا حالا مسولیتی نداشته تو که بودی و گند زدی دیگه حرف نزن
اقتصاددان؟
این اقتصاددانه؟؟
این تلفنچی برنامههای تلویزیون بوده
بعدا از راههایی به منصب ریاست بانک رسید ..
چاهی که تو و دولت روحانی کندین و مملکت را نابود کردین 50سال دیگه هم درست نمیشه 4سال رئیسی که هیچی
آقای همتی من سه سوال دارم و منتظر جواب شما یا همفکرانتان هستم.
سوال اول: دولت آقای رئیسی چه نقطه ضعفی دارند که شما نداشتید؟
سوال دوم:شما چه نقطه قوتی داشتید که اینا ندارن؟
سوال سوم: اون موقع که دولت دست شما ها بود میگفتید نمیذارن کارمونو انجام بدیم و اختیارات نداریم. چطور حالا که قدرت دستتون نیست اینقدر امیدوارانه میخواید همه چیزو تغییر بدید؟
ملا نصردین هم گفتند هر کجای فرش که بچه جیش کرد را باید برید و در انداخت ....
خبر فوری، در نظرسنجی شما مرتبط با عملکرد رییسی یه نکته قابل تامل وجود داره که شاید از دید پنهان مونده، کمی دقت کنید.در باره میزان درصد آرا رییسی در انتخاباته.