ادمین اینستاگرام و مهارتهایی که باید داشته باشد
تبلیغات و بازاریابی در شبکه های اجتماعی یکی از حوزههای جذاب و جدیدی است که طی چند سال اخیر در کشور ما رشد کرده است و مشاغل مرتبط با این حوزه هم طرفداران زیادی پیدا کردهاند. یکی از این مشاغل، ادمینی پیج اینستاگرام است.
این شغل جذاب و پر درآمد نیاز به تحصیلات دانشگاهی یا تجربه کاری بالا ندارد. فقط کافی است مهارتهایی که در ادامه این مطلب به شما آموزش میدهیم را به خوبی یاد بگیرید تا بتوانید به عنوان یک ادمین حرفهای اینستاگرام، ماهانه 15 تا 20 میلیون درآمد داشته باشید!
به چه کسی ادمین پیج اینستاگرام گفته میشود؟
ادمین پیج اینستاگرام به کسی گفته میشود که به صورت حضوری یا دورکاری مدیریت پیج اینستاگرام را انجام میدهد. تولید محتوای پیج (پُست، استوری و...)، پاسخگویی به دایرکتها، پاسخگویی به کامنتها و تعامل با کاربران، بررسی و آنالیز وضعیت پیج، طراحی بنرها، طراحی تقویم محتوایی و کلیه امور مربوط به پیج را انجام دهد. ادمین اینستا باید به فرآیند تولید محتوا و استفاده از نرم افزارهایی مانند فوتوشاپ، پریمیر، اپلیکیشنهای موبایلی تولید محتوا و نویسندگی آشنایی کامل داشته باشد.
ادمین باید منظم، خلاق و ایده پرداز باشد و بتواند مطابق با ترندهای روز اینستاگرام تولید محتوا کند. ادمین پیج مانند یک مدیر باید روی روند رشد پیج نظارت داشته باشد تا در صورت لزوم استراتژی تولید محتوای خود را تغییر بدهد یا اصلاح کند. همچنین باید بتواند رقبای پیج خودتان را با دقت رصد و آنالیز کند. هرچقدر در این شغل علاقه بیشتری برای یادگیری داشته باشید، موفقتر خواهید بود. چون اینستاگرام هر ماه الگوریتمهای خود را به روزرسانی میکند و باید بتوانید مطابق با این تغییر روندها حرکت کنید.
10 مهارت یک ادمین اینستاگرام حرفهای
به عنوان ادمین و مدیر پیج اینستاگرام باید چند مهارت را در خودتان تقویت کنید:
1.توانایی تدوین استراتژی تولید محتوای اینستاگرام
اولین کاری که به عنوان یک ادمین اینستا باید یاد بگیرید، تدوین استراتژی تولید محتواست. استراتژی تولید محتوا هدف گذاری یک ماهه یا چند ماهه شما را برای موضوعاتی است که قصد دارید درباره آنها تولید محتوا و سپس جذب مخاطب کنید، مشخص میکند.
همچنین مشخص میکند که شما میخواهید روی فروش و بازاریابی چه محصولات یا خدماتی کار کنید. بنابراین در قدم اول باید یاد بگیرید که با آنالیز درست وضعیت پیج، آنالیز رقبا، پیدا کردن کلمات کلیدی یا همان هشتگهای پرسرچ حوزه کسب و کارتان، برای تولید محتوا، مشخص کردن نوع محتوا، کانالهای توزیع محتوا، ارتباط با مشتریان، نحوه تبلیغات، بودجه تبلیغات و... برنامهریزی کنید.
2.طراحی تقویم محتوایی
قدم بعدی طراحی تقویم محتوایی است. تقویم محتوایی یعنی برنامهریزی هفتگی برای محتوایی که هر روز قصد تولید و انتشار آن را دارید. نمونه تقویم محتوایی اینستاگرام را میتوانید در اینترنت دانلود کنید. این برنامه مشخص میکند که شما هر روز روی چه موضوعی کار میکنید و چه نوع محتوایی (استوری، پست، نظرسنجی، مسابقه، بنر تبلیغاتی و...) را منتشر میکنید.
3.مدیریت پیج اینستاگرام
مهارت بعدی مدیریت پیج اینستا است. مدیریت به این معناست که بتوانید کارهای مربوط به تولید محتوا، انتشار محتوا، پاسخگویی به کامنتها و دایرکتها، ارتباط با واحد فروش و... را منظم و براساس برنامه پیش ببرید. مدیریت پیج ایسنتا یک از مهمترین مهارتها محسوب میشود و بیشتر از تحصیلات به هوش، خلاقیت و نظم شخصی شما بستگی دارد. البته بعضی از شرکتها این کار را به شخص دیگری واگذار میکنند و ادمین صرفا کار تولید و انتشار محتوا را انجام میدهد.
4.تولید و طراحی محتوا متنی و تصویری
تولید محتوا بخش مهمی از کار یک ادمین است. این موضوع هم شامل محتوای تصویری استوری و پستها میشود، هم شامل سناریو نویسی برای کپشنها. برای این کار باید تا حدودی با نویسندگی و ویراستاری متن آشنا باشید و ذوق نوشتن هم داشته باشید. خواندن کتاب، بررسی کپشن رقبا، دیدن محتوای پیجهای جذاب میتواند به شما ایده بدهد. هرچقدر بیشتر محتوا ببینید، مهارت شما در نویسندگی بالاتر میرود.
5.کار کردن با برنامههای تولید محتوای چند رسانهای
شما به عنوان یک ادمین باید تا حدی با گرافیک و طراحی آشنایی داشته باشید و بتوانید با برنامههای فتوشاپ، کورل، پریمیر یا برنامههای موبایلی تولید محتوا کار کنید. البته بعضی از شرکتها ترجیح میدهند این بخش را به یک تیم حرفهای تولید محتوای ویدیویی واگذار کنند تا کار تولید محتوا با سرعت و کیفیت بالاتری پیش برود. ولی اگر با یک پیج کوچک کار کنید، تولید محتوا را باید خودتان انجام دهید.
6.توانایی در برگزاری کمپینهای تبلیغاتی اینستاگرام
کار دیگری که به عنوان یک ادمین باید انجام دهید، برگزاری کمپینهای تبلیغاتی است. همچنان که در حال فعالیت هستید و به صورت روزانه با مخاطبان مختلفی تعامل دارید، باید روی جذب مخاطبان جدید هم کار کنید. یکی از کانالهای جذب مخاطب جدید، برگزاری کمپینهای تبلیغاتی است. تبلیغات بنری یا ویدیویی در پیجهای دیگر یا توسط اینفلوئنسرها.
7.توانایی تحلیل و آنالیز وضعیت رشد پیج
تحلیل و آنالیز عملکرد شما بخش مهمی از فرآیند مدیریت پیج اینستا است. اینستاگرام بخشی تحت Insight دارد که گزارش مربوط به لایک، کامنت، بازدید پست و استوریها، جنسیت آنها و اطلاعات مفیدی که برای بررسی میزان رشد پیج لازم است، در اختیار شما قرار میدهد. در این بخش میتوانید ببینید که کدام نوع محتوا بازخورد بهتری داشته است، چه ساعتهایی برای انتشار محتوا مناسبتر است و مخاطبان شما بیشتر در کدام رده سنی هستند.
8.آنالیز و بررسی دقیق رقبا
علاوه بر بررسی پیج خودتان باید پیج رقبا را هم به طور کامل بررسی کنید. مثلا ببینید آنها در چه ساعتهای پست و استوری میگذارند، چه نوع محتوایی را در پست و استوری منتشر میکنند، از چه پیجها و اینفلوئنسرهایی برای تبلیغات استفاده میکنند و مواردی از این دست که بتواند به رشد پیج شما کمک کند. حتی میتوانید با بررسی سایر پیجهای موفق از آنها ایده بگیرید. ممکن است کاری که آنها انجام میدهند، قبلا کسی انجام نداده باشد و بتواند به جذابیت پیچ شما کمک کند. پس به عنوان یک ادمین دقیق و حرفهای، رقبا را همیشه زیر نظر داشته باشید.
9.روابط عمومی قوی برای ارتباط با کاربران
بخشی از فعالیت شما به ارتباط با مشتریان مربوط میشود، مانند پاسخگویی به دایرکتها و کامنت کاربران. برای اینکه در این بخش موفق عمل کنید، باید روابط عمومی خوبی داشته باشید و مهارتهای ارتباطات اجتماعی در شما تقویت شده باشد. چون مدیران کسب و کارها به این بخش از فعالیت ادمین به طور ویژه توجه میکنند.
10.آشنایی کامل با الگوریتمها و قوانین اینستاگرام
و اما آخرین و مهمترین مهارتی که باید داشته باشید، آشنایی کامل با قوانین، مقررات و الگوریتمهای اینستاگرام است. این موضوع به قدری اهمیت دارد که میتواند یک پیج را به مرز نابودی بکشاند یا در مدت زمان کوتاهی تعداد فالوورهای آن را چند هزارتایی کند. شما باید با الگوریتمها آشنا باشید و طوری رفتار کنید که اینستاگرام شرایط را برای موفقیت پیج شما فراهم کند. به این ترتیب نه تنها هزینههای تبلیغات پیج کاهش پیدا میکند، بلکه میتوانید رقمهای فروش باور نکردنی را تجربه کنید.
ادمینی اینستاگرام شغل جذابی است و درآمد بسیار خوبی دارد. امیدواریم مهارتهایی که در این مطلب توضیح دادیم در کنار خلاقیت، هوش و پشتکار به شما کمک کند که وارد این حوزه از دیجیتال مارکتینگ شوید و موفق باشید. این مهارتها ظرف چند ماه قابل یادگیری هستند. میتوانید در فضایی مانند یوتیوب یا سایتهای فارسی آنها را یاد بگیرید.