شکل گیری سد مقاومتی در بازار ارز

دلار به ۴۰ هزار تومان برمی‌گردد؟

مقطع فعلی، به علت نزدیکی به پایان سال میلادی و سررسید تسویه حساب ارزی تجار، بازه زمانی حساسی محسوب می‌شود؛ بنابراین هرگونه پیش‌بینی قیمت دلار به سیاست‌های ارزی بانک مرکزی بستگی دارد.

دلار به ۴۰ هزار تومان برمی‌گردد؟

این هفته قیمت دلار در روندی خنثی نوسان داشت. کارشناسان، بازه کنونی را مقطعی حساسی می‌دانند و معتقدند ارزپاشی سیاست‌گذار مانع رشد قیمت دلار شده است. از سوی دیگر رشد تقاضا سد مقاومتی در جهت برگشت قیمت این اسکناس به کریدور ۴۰ هزار تومانی ایجاد کرده است.

قیمت دلار این هفته روندی خنثی و نوسانی محدود داشت. این اسکناس در محدوده‌های قیمتی ۵۰ هزار و ۳۵۰ تا ۵۰۰ تومان نوسان داشت و در نهایت با رقم ۵۰ هزار و ۳۵۰ تومان بسته شد.

ابتدای این هفته اتحادیه اروپا اعلام کرد که در چارچوب اقداماتش برای مقابله با کمک‌های تسلیحاتی ایران به تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، ۶ فرد و پنج شرکت ایرانی را تحریم کرده است. برخلاف گذشته که چنین اخباری روند شارپی مقطعی برای بازار ارز به همراه داشت اما قیمت‌ها به واسطه سیاست فریز ارزی بانک مرکزی تغییر نکرد.

همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس خبر از کاهش ۱۹۰ همتی ذخایر ارزی بانک مرکزی داد. در این گزارش آمده که تا ۲۰ آبان امسال ۱۲ میلیارد دلار برای تامین ارز ترجیحی تخصیص پیدا کرده است. این در حالی است که میزان درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت و گاز حدود هفت میلیارد دلار بوده و ۴.۵ میلیارد دلار از ذخایر ارزی از منابع بانک مرکزی تامین شده است. هر چند که بانک مرکزی این موضوع را تکذیب کرد اما در صورت صحت، می‌توان انتظار داشت این مساله، بانک مرکزی را برای ارزپاشی در بازار آزاد و ثبات قیمت دلار با مشکل مواجه کند.

گره خوردن پیش‌ بینی قیمت دلار به سیاست‌های ارزی

علاوه بر این، مجلس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را برگردانده است. رئیس مجلس دلیل رد لایحه بودجه را کسری قابل توجه بودجه عنوان کرد، و گفت: اینکه همه چیز را منوط به محل مالیات کنیم اشکالی است که باید مورد پیگیری قرار گیرد.

فشار اصلی مالیات‌ستانی بر روی افراد عادی، حقوق‌بگیران و فعالان اقتصادی و تولیدی است. فشار بر واحدهای تولیدی و رشد مالیات هم به منزله رشد قیمت‌ها و تورم بیشتر و فشار به مردم عادی و حقوق‌بگیران است.

مقطع فعلی، به علت نزدیکی به پایان سال میلادی و سررسید تسویه حساب ارزی تجار، بازه زمانی حساسی محسوب می‌شود؛ بنابراین هرگونه پیش‌بینی قیمت دلار به سیاست‌های ارزی بانک مرکزی بستگی دارد.

در روزهای پایانی هفته، خبر مربوط به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد. این قطعنامه با رای مثبت ۱۵۳ عضو تصویب شد که خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه در غزه و همچنین آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا شده است. بنابراین این احتمال وجود دارد که قیمت دلار متعاقب چنین اخباری دوباره به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگردد و در منطقه ۴۷ تا ۴۸ هزار تومانی کف‌سازی کند و بعد سقف قبلی را که قیمت ۵۸ تا ۵۰ هزار تومان بود را بشکند.

گفتنی است روز گذشته قیمت دلار در بازارهای همسایه برخلاف دلار تهران رشد داشت. قیمت دلار هرات رشد ۲۱۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۲۱۰ تومانی معامله شد. دلار سلیمانیه افزایش ۱۲۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۳۱۰ تومانی معامله شد. درهم امارات بدون تغییر و با قیمت ۱۳ هزار و ۸۲۰ تومان معامله شد.

منبع: تجارت نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ناشناس
    0

    از ما مالیات بگیرند که خرج گروهها و سازمانها و نهادهای خاص کنند!!!! حکومت بجای فشار به مردم هزینه های خودش را کاهش بدهد آیا شهامت دارند بودجه نهادهای خصوصی خاص را حذف کنند یا از بودجه نهادهای مذهبی کم کنند فقط چسبیده اند به جیب مردم؟!!!

  • ناشناس
    0

    قبل از انتخابات یا بعد از انتخابات؟؟؟؟

  • 🐜
    1

    اقتصاد کشوری که با آمدن و رفتن کشتی آمریکا بالا و پایین میشه بهتره که باامریکا آشتی کندودوست بماند!!! ایدولوژیک شکم ملت فرودست ایران را گرسنه تر کرده!!!

  • ناشناس
    0

    مگه کشور نوکر و رعیت آمریکاست که با یه سخنرانی یاترک امضا کاخ سفید همه چی سرسام آور گران شود ربطی هم به وضعیت اقتصادی کشور نداشته.کالا موجود بود میبایست تا آخر فروخته می‌شده به قیمت قبل تا جدید وارد و یا ساخته شود.میلیونها آپارتمان ساخته و احتکار شده ۴۰ ساله چی شد یه شبه میلیاردی شد.ملت پاسخ میخوان؟

  • ناشناس
    0

    وقتی دلار گرون میشه امریکا ذوق مرگ میشه که با واحد پولش میتونه حال ایرانو بگیره

  • ناشناس
    0

    برای مبارزه باامریکا هم که شده باید قیمت دلار را بیارید پایین.

  • ناشناس
    0

    قیمت دلار به سیاست‌های ارزی گره نخورده به سیاست‌های فرامنطقه ای گره خورده