از سوی سازمان اموال تملیکی انجام شد
تعیین تکلیف ۴۰۰۰ دستگاه خودرو و ۲ هواپیمای توقیفی
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گفت: امسال بیش از ۴۰۰۰ دستگاه خودرو سبک و سنگین و ۲۰۰۰ دستگاه موتورسیکلت توسط سازمان اموال تملیکی از طریق فروش در سامانه برخط تعیین تکلیف شده است.
عبدالمجید اجتهادی در نشست خبری اظهار کرد: اقدامات خوبی از سوی هر سه قوه در بخش اموال تملیکی صورت گرفته است. در سفر اخیر رئیس جمهور به استان هرمزگان اعلام شد که در دو سال گذشته برخی کالاها مربوط به دهه ۶۰ تعیین تکلیف شد. به جرأت میتوان گفت در مراکز نگهداری، کالاهای سنواتی را نداریم.
وی افزود: بیش از ۹۷ درصد فروش اموال تملیکی از طریق مزایدههای الکترونیک یا حراج الکترونیک انجام می شود. موضوع جمعآوری کالاها در سازمان اموال تملیکی با شفافیت انجام میشود. از ابتدای سال ۱۴۰۲ هیچ حراج حضوری انجام نشده و فروش از طریق حراج بر خط خرده فروشی انجام شده است.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تاکید کرد: بیش از ۱۸۰ مرحله حراج برخط خرده فروشی انجام شده که در روز ۲۲ بهمن در ۲۲ استان حراج برخط صورت گرفت. طبق مصوبات دولت امکان حضور و شرکت همه آحاد جامعه حتی کارکنان دولت در این حراجها وجود دارد و هیچ واسطهای در این بین قرار ندارد. بنابراین همه خریدها از نوع مصرفی است.
اجتهادی تصریح کرد: طبیعی است که یک سری مشکلات در فروش اموال وجود دارد، اما مهم است که در بستری شفاف این عرضه انجام می شود. در سال ۱۴۰۲ سازمان اموال تملیکی مقام نخست را در موضوع اقدامات برجسته در بین دستگاههای زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی به خود اختصاص داد.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه رشد ۱۰۹ درصدی در تعیین تکلیف کالاهای در اختیار را داشتیم، گفت: این کالاها رای مرجع رسیدگی کننده به کالاهای قاچاق را میخواهد و باید مجوزهای مختلف را از سازمانهای مختلف اخذ کند. طبیعی است که اگر این دستگاهها تعامل نداشته باشند، این توفیقات برای سازمان ایجاد نمیشود.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۱۶۶ درصد نسبت به سال گذشته اعاده متروکهها را داشتیم. بیش از ۴۰۰۰ دستگاه خودرو سبک و سنگین و ۲۰۰۰ دستگاه موتورسیکلت را تعیین تکلیف کردیم. سعیمان بر این بوده که از ضوابط تخطی نکرده باشیم. سال گذشته دو فروند هواپیما و تعدادی قطار تعیین تکلیف شد. امیدواریم کلیه خودروهای سواری تا پایان سال جاری تعیین تکلیف شوند.
اجتهادی گفت: سازمان اموال تملیکی از یک سازمان زیانده به یک سازمان سودده تبدیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: تمامی اقدامات در زمینه تعیین تکلیف خودروهای سواری و سنگین از طریق دستگاههای مربوطه و پلاک خودروها صورت گرفته است. این خودروها قبلا شمارش شده اما از سال ۱۳۹۷ به بعد بحث ثبت سفارش اینها را نداشتیم که در قانون بودجه ۱۴۰۲ این موضوع مورد رسیدگی قرار گرفت. این خودروها در حال حاضر در بازار هستند و مشکلی وجود ندارد. برخی خودروهای آمریکایی به لحاظ ملاحظات سازمان عرضه نشده است.
در این نشست همچنین علیرضا نورنژاد ـ معاون حقوقی سازمان اموال تملیکی - با بیان اینکه حدود ۵۰۰۰ ملک در اختیار این سازمان قرار دارد، گفت: این اموال از طریق مصادره یا به صورت ضبطی در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گرفته که عمدتا کمتر از ۶ دانگ است. هماکنون اغلب این املاک در مرحله شناسایی قرار دارند.
وی افزود: اینطور نیست که املاک بلافاصله پس از توقیف در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گیرد بلکه فرآیند آن زمانبر است. اجاره این املاک از طریق سامانه ستاد ایران انجام میشود و کمتر از ۱۰ فقره از آنها اجاره رفته است. اگر املاک ارزشمند را ملاک قرار دهیم در مجموع حدود ۲۵۰ ملک در اختیار سازمان قرار دارد.