یک اقتصاددان:
با انفجار قراردادهای سدسازی مشکوک و نابودکننده در کشور مواجه هستیم
«ما با انفجار قراردادهای سدسازیهای مشکوک و نابود کننده در کشور مواجه هستیم. در ۵ سال اول بعد از جنگ، به اندازه حدود ۲ برابر کل سدهایی که در ۵۰ سال قبل از آن ساخته شده بود قرارداد جدید سدسازی امضا کردیم! ببینید چقدر غیرعادی است! بعد هم تا حرف عالمانه کارشناسی زده میشود میگویند او منتقد است و منتقد هم اپوزیسیون است!»
فرشاد مومنی با بیان اینکه برخی میخواهند دو روز، مدیریتِ به قول خودشان بیدردسر داشته باشند، اما مقامات کلیدی کشور را نسبت به حیاتیترین روندهای نابود کننده کشور غیرحساس میکنند، گفت: نرخ فرونشست زمین در ایران بیش از ۵ برابر میانگین جهانی شده است.
وی در ادامه افزود: در چنین شرایطی اسم سندی که منتشر کردهاند را برنامه توسعه میگذارند که در آن به هیچ یک از این موارد اعتنا نشده و اهتمام شدیدتر به تمام زمینههایی دارند که بحران آب و فرونشست را شدت میبخشد. اتلاف منابع و بحران سازیهای سیستمی که به واسطه انتقال بین حوزهای آب صورت میگیرد، بسیار روشن و هشدار دهنده است و این مناسبات آنچنان عریان هستند که نمیتوان گفت کسانی آن را نمیفهمند!
دکتر فرشاد مومنی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی که در نشست «آب، آمایش سرزمین و توسعه پایدار» سخن میگفت، با یادآوری اینکه به اذعان کارشناسان اگر ضایعات محصولات کشاورزی را کاهش دهیم، ۱۰ برابر پروژههای مشکوک، رانتی و فاسد انتقال بین حوزهای آب میتوانیم ثمر و پایداری داشته باشیم و اکوسیستممان را سالم نگه داریم، گفت: در عین اینکه این هشدارها داده میشود ما با انفجار قراردادهای سدسازیهای مشکوک و نابود کننده در کشور مواجه هستیم. در ۵ سال اول بعد از جنگ، به اندازه حدود ۲ برابر کل سدهایی که در ۵۰ سال قبل از آن ساخته شده بود قرارداد جدید سدسازی امضا کردیم! ببینید چقدر غیرعادی است! بعد هم تا حرف عالمانه کارشناسی زده میشود میگویند او منتقد است و منتقد هم اپوزیسیون است!
این اقتصاددان با بیان اینکه کتاب «اعتراض، خروج و وفاداری» که ۴۰ سال قبل نوشته شده آورده است که به حکومتگران آموزش دهید که طرفداران و خیرخواهان واقعی شما منتقدینتان هستند و نه چاپلوسان و فریبکاران، تصریح کرد: اینکه از نقد آشفته میشوید، غیر از اینکه مشکوک فاسد و ضد توسعه ارزیابی میشود، یک سقوط اخلاقی هم هست. مظلومتر از منتقدین ایران به ندرت در دیگر مناطق دنیا پیدا میشود. مجانی به صورت شبانه روزی عمرشان را میگذارند تا ذخیره آگاهی را ارتقا دهند و بعد آن را دو دستی به حکومت تقدیم میکنند. بعد رسانههایی که خدا میداند چگونه با سفله گزینی رشد کردهاند و مافیای رسانهای را شکل داده اند، تا حرفی زده میشود که به منافع رانتی و فاسد اصابت دارد، شروع لجنپراکنی و برچسب زنی و اپوزیسیون پنداری منتقد میکنند. این چه شعوری است که نسبتی با دین، علم و تجربه تاریخی کشورمان ندارد.
به گفته مومنی؛ اتلاف منابع و بحران سازیهای سیستمی که به واسطه انتقال بین حوزهای آب صورت میگیرد، بسیار روشن و هشدار دهنده است و این مناسبات آنچنان عریان هستند که نمیتوان گفت کسانی آن را نمیفهمند!
صرف میلیاردها دلار در چارچوب مناسبات رانتی، فاسد و مشکوک انتقال آب
رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد با بیان اینکه در تمام دنیا بیش از ۷۰ درصد واحدهای فولاد و پتروشیمی در کنار دریاها ساخته شدهاند، افزود: در چارچوب مناسبات رانتی، فاسد، مشکوک و جاهلانه این واحدها را به خشکترین مناطق ایران بردهاند و بعد میگویند میلیاردها دلار هزینه کنیم که آب به آنها برسانیم! آن هم چه آبی، آب شیرین! ببینید در این مملکت چه خبر است! اینها با امنیت ملی پیوند میخورد. سال ۱۹۹۰ اندیشکده «کلاب رم»، در گزارشی هشدار داد که سه، چهارم جنگهایی که در قرن بیست و یکم، چه به صورت داخلی و چه خارجی رخ خواهد داد، بر سر منابع آب شیرین است. آیا کسی در کشور ما نباید این هشدار را جدی بگیرد؟!
فاسدها و چاپلوسها خیرخواه شما نیستند، آنها را از اطراف خودتان دور کنید
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه کارشناسان محیط زیست صد جور هشدار دادهاند که تخریب محیط زیست، ضد امنیت ملی، سلامت مردم و ضد توسعه پایدار کشور است، اما برای آنها پروندهسازی میکنند، اضافه کرد: در اثر تصور نادرست فکر میکنند منتقدان خیرخواه نیستند و نمیفهمند! در حالی که باید بدانید فاسدها و چاپلوسها خیرخواه نیستند، اگر میخواهید کشور نجات پیدا کند، آنها را از اطراف خودتان دور کنید.
آمار تکان دهنده از زلزلهها در کرمان و اصفهان
مومنی با بیان اینکه با شدت گرفتن بحران آب، گسلهای غیرعادی پیدا میشود که این گسلها ضمن افزایش آسیبپذیری ما را در برابر تکانههای زلزله ای، دهها مفسده دیگر برای ما پدیدار میکند، اظهار داشت: به همین دلیل در اندیشه توسعه، نااطمینانیهای با منشا طبیعت، اولویت داده میشود. مرکز لرزه نگاری کشور در گزارشی عنوان کرده که سال ۱۴۰۰، حدود ۸ هزار و ۶۳۰ لرزه در کشور تجربه کردیم. در کرمان ۱۶۷ لرزه با شدت بالای ۴ ریشتر و در اصفهان حداقل ماهی یک مورد لرزش بالای ۵ ریشتر رخ داده است. اینها ناپایداری و نااطمینانی را به شکل سیستمی خود بازتولید میکنند. بنابراین اینگونه نیست که بشود همچنان با ول انگاری این مسیر را ادامه داد.
نرخ فرونشست زمین در ایران بیش از ۵ برابر میانگین جهانی
این اقتصاددان یادآورشد: تیر ماه سال گذشته، یکی از مسئولان سازمان منابع طبیعی کشور در گزارشی گفت سالانه یک میلیون هکتار بیابان به سرزمین ما اضافه میشود و نرخ فرونشست زمین در ایران بیش از ۵ برابر میانگین جهانی شده است.
مومنی با بیان این انتقاد که در چنین شرایطی برخی اسم سندی را برنامه توسعه میگذارند، اما به هیچ یک از این موارد اعتنا نمیکنند و اهتمام شدیدتر به تمام زمینههایی دارند که بحران آب و فرونشست را شدت میبخشد، گفت: شما با این روش در ایران ناپایداری را سیستمی میکنید. در مقام ادعا مگر نمیگوییم علوی هستیم و مگر علی بن ابیطالب به عدل شناخته نمیشود، اما جلوههای نابرابریهای وحشتناک منطقهای در کشور ما بسیار خطرناک است و در شرایطی که ما کشوری هستیم که ۱۶ استان مرزی داریم این عملکرد میتواند برای ما بحران امنیت ملی ایجاد کند. با هفت کشور مرز خشکی و با ۶ کشور مرز آبی داریم از کل ۳۱ استان ایران ۱۶ استان مرزی است.
در این شرایط در اثر غفلت از تولید محوری، ناپایداریها، فقرگستریها و وابستگیهای ذلتآور را افزایش دادن ببینید چه بر سر کشور میآورد!
سد سازیهای غیر کارشناسی باعث نابودی تالاب ها دریاچه ها و تغییرات شدید زیست محیطی شده با سد سازیهای بی رویه دریای خزر هم در خطر است
اگه سد و ذخیره آب ایجاد نکنیم این همه بارندگی همه هدر میره و تابستون دوباره بی آب میشیم
مشکوک دقیقا خود شما هستین که سد سازی رو بد جلوه میدین
بطور انحصاری دست قرارگاه خاتم هستن
کوگوش شنوا؟
پس چراهرفعه سیل وکم ابی میاد این سیستم لیاقت هیچ چیزوساختنشو نداره
اینها که هرکاری میخوان یکنن ارجاع میدن به کشور های صنعتی و اروپایی مثلا اونجا قیمت بنزین فلان قدره - نرخ مالیات فلان قدر ه - خب چرا نگاه نمیکنن که آمریکا در چند سال اخر خیلی از سد هاشود منفجر کرده و جمعشون کرده . درحالی که علم دارند و در علم پیشرو هستند به این نتیجه رسیدن سد سازی موجب نابودی زمین فرونشت مهاجرت و خشک سالی و تولید گرد و خاکم و نابودی اکوسیستم میشه
فکر میکنن با اب میشه شوخی کرد تمدن ها نابود نمیشن مگر از درون بشینیم و ببینیم
اینها همه بهانه هایی برای اختلاسهای کلان هستند . بسیاری از کارهای بزرگ و کوچک ، فقط با وجود بهانه انجام می گیرند . اگر بهانه نباشد تقریبا هیچ کاری انجام نمی شود . اما بهترین بهانه ها برای دزدی و اختلاس و فساد ، بهانه های ایدولوژیک ، بویژه بهانه کردن دین و مذهب و اخلاق و قانون و شرعیات است . میلیاردها دلار به بهانه مبارزه با بی حجابی اختلاس شد و می شود و به بهانه عید غدیر و راهپیمایی اربعین و دفاع از فلسطین و ساخت پهپاد و موشک و انتخابات و غیره همچنین .
سد سازی یکنمونه از نابود کردن طبیعت است من بچه اراک هستم طرف شازند تمام مسیرهای که اراک به طرف روستا هست وقتی بچه بودم تمام گندم زار بود در زمان جنگ ما خودمان آرد خودمان تهیه می کردیم می دانستیم چه تولید کردیم چه می خوریم الان تمام آن مسیرها شده ویلا برای تفریح شهرنشین ها هر کسی فنس کشیده و درخت کاشته شده تفرجگاه برای خودش درست کرده کسی نیست که پیگیر باشد چرا وبه چه علت گندم زار تبدیل به تفریگاه شده خواهشا خواهشا اگر خبری فوری دوست دار محیط زیست هستید این را به گوششان برسانید شاید مانع بشوند نگذارند بیشتر از این محیط زیست نابود بشه
۸ سال اصلاحاتی ها کشور خواب بود و کاری نشد و امثالهم هم نقدی نکردید اکنون بحمدالله کشور در حال پیشرفت است لطفا اگر تایید نمی کنید نق نزنید..
سد سازی و راهسازی و ... بهانه ایست برای چپاول دلارهای نفتی توسط برادران قاچاقچی