چرا روزهای شنبه تعطیل نشد؟
یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: به دلیل ملاحظات و صحبتهایی که برخی از مراجع معظم تقلید داشتند، در جلسه اخیر کمیسیون اجتماعی به هرحال به کلیت تعطیلی پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلات آخر هفته به نوعی رأی داده شد.
مهدی اسماعیلی درباره تصویب تعطیلی روز پنجشنبه در کمیسیون اجتماعی و اینکه چرا گفته شده کارگران از این تعطیلی مستثنی شدهاند، گفت: مجلس به عنوان مرکز قانونگذاری باید قوانینی تصویب کند که برای آحاد جامعه شمولیت داشته باشد. در راستای طرحی که برای تعطیلی غیر از جمعه داده شده است بحثهای مختلفی انجام شد، برخی میگفتند شنبه را تعطیل کنید برخی هم پنجشنبه را میگفتند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که جمعه بر اساس قانون تعطیل است، ادامه داد: به دلیل ملاحظات و صحبتهایی که برخی از مراجع معظم تقلید داشتند، در جلسه اخیر کمیسیون اجتماعی به هرحال به کلیت تعطیلی پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلات آخر هفته به نوعی رأی داده شد. البته برخی از مسئولین و متولیان جامعه کارگری دغدغهها، ایرادات و اشکالاتی را در آنجا مطرح کردند، تاکید ما هم همین است که یک تصمیمی بگیریم و قانونی را به تصویب برسانیم که شمولیت لازم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه جامعه زحمتکش کارگری ما متحمل مشاغل عمدتاً سخت هستند و نباید مورد غفلت قرار گیرند، تاکید کرد: از همین رو مسئله به کمیسیون تخصصی کمیسیون اجتماعی موکول شده است، اگر این طرح به صحن کمیسیون اجتماعی و همچنین به صحن مجلس بازگردد، حتما این ایرادات برطرف میشود و تصمیمی که بتواند جامعیت و شمولیت لازم را به ویژه برای جامعه کارگری داشته باشد، خواهیم گرفت.
اسماعیلی در پاسخ به اینکه در بحث تعطیلی روز شنبه مسائل اقتصادی مطرح بود که فاصله تعطیلات ما با جهان کمتر شود، عنوان کرد: کشور ما به هر حال یک ملاحظاتی دارد، از سوی دیگر با پیشرفت علم و فناوری، برخی از آن اقتضائاتی که مراودات اقتصادی در چندسال گذشته داشت و ما را با محدودیت مواجه میکرد را امروز میتواند مرتفع کرد.
وی تاکید کرد: با فناوریهای جدید تقریبا بازار اقتصادی تعطیل نمیشود لذا احساسم بر این است که چیزی را به آن صورت از دست نخواهیم داد و مراودات اقتصادی ما با استفاده از فناوریهای جدید طبیعتا انجام خواهد گرفت، حال اگر یک زمانی هم شاهد بودیم که مشکلاتی وجود دارد به طرق مختلف میتوانیم، جبران کنیم.
چونکه پایان روز پنجشنبه میشه شب جمعه دیری میشه پر دنبه هر کی نخوره...... فقط ب مردم گیر می دن!!!
اصلا کی میگه تعطیل کنید که این همه وقت و زمان خودتون وملت درگیر این موضوع کنید تمومش کنید خیال همه را راحت کنید
مراجع محترم تقلیدازاین میترسن که بجای امام جمعه گفته بشه امام یکشنبه
همین امام یکشنبه با لجبازی هاش کلس به مملکت ضرر میرنه.
بسه دیگه، علما علما!!!! تا کی باید اسیر اینا باشیم اقتصاد کشور نابود شد دست بردارین اینها که کار نمی کنن که بفهمن تولید و فروش چه مشکلاتی داره
بحث کلا بی معنی بود ، از اول!
الان مشکلات مملکت ما با تعطیل کردن حل میشه؟
طلا معیار بین المللی برای سنجش ارزش پول است. حقوق کارمندان با افزایش سالانه حدود 20 درصد، در هر چهار سال 2 برابر می شود؛ درصورتیکه در طی چهار سال گذشته، قیمت طلا(سکه) حدود 5 برابر شده است. این یعنی، ارزش حقوق کارمندان به اندازه دو پنجم چهار سال قبل گردیده است. اگر عدالت برقرار باشد متناسب با کاهش ارزش حقوق کارکنان روزهای کاری هم باید کاهش یابد. دو پنجم یک ماه، معادل 12 روز است، چون کارکنان فقط به اندازه 12 روز در ماه حقوق می گیرند پس باید 12 روز هم کار کنند که معادل سه روز کار در هفته و چهار روز تعطیلی در هفته است. متاسفانه با وجود اینکه هم اکنون، کارفرمایان 18 روز در ماه، معادل 4 روز در هفته، حقوق کارمندان را به هیچ وجه پرداخت نمی نمایند ولی با اکراه با تعطیلی پنجشنبه ها موافقت می کنند!!!
از کلیه نمایندگان محترم و عدالت خواه مجلس شورای اسلامی، صمیمانه و عاجزانه خواهشمندیم به منظور خاتمه دادن به تبعیض 15 ساله بین کارمندان تهرانی و شهرستانی، در اسرع وقت در صحن علنی مجلس، تصمیمگیری فرمایند. پیشاپیش از لطف و مرحمت شما عزیزان بسیار متشکریم.
مشکلات کشور ما با تعطیلی نکردن هم حل نمیشه. چرا یکسری حرف های غیر منطقی یک عده ای معلوم الحال را بدون تفکر تکرار می کنید. وقتی کشور از لحاظ سیستم مالی و بانکداری بین المللی دچار مشکل است. اگر 7 روز هفته 24 ساعته ادارات باز باشند هیچ اتفاق مهم مثبتی نخواهد افتاد.
چون ضررش را از بیت المال میدن والا یک قرون از جیب خودشان خسارت و ضرر بدن عمرا اینجوری سفت پافشاری نمکردن همش الکی اسلام در خطره و .........فقط پول خواب کشتی هایی که در بندر روز جمعه از ما میگیرن هر سال با این پول خواب کشتی ها میتونیم دو هزار آمبولانس نو به کشور وارد کنیم .
تار زمانی که متحجرین برما حکومت کنند این کشور روز بروز به جای پیشرفت عقب گرد میکنه خدا لعنتشون کنه
اگر شنبه راتعطیل کنیم خدا خشمش میاد میگه مگه نگفتم شما فقط جمعه تعطیل هستید وشنبه ها برای آن امتم است !!!@@@@
مملکت داری با احساسات؟؟؟
با عنایت به اینکه عدالت جزء اصول مذهب شیعه است و در اجرای بند (9) اصل (3) قانون اساسی، لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشور مجلس می بایست به منظور رفع بی عدالتی موجود در تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت، وحدت رویه ایجاد نماید. بنابراین باید یا تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی لغو گردد یا کارمندان شهرستانی نیز مانند تهرانی ها پنجشنبه ها تعطیل شوند.
چون مردم سرکار بودند.
بهترین راهکار این است که کلیه کارکنان اعم از اداری، ارگانی، کارگری، قصایی و...
25روز کار کنند.
5 روز آخر ماه تعطیل شود.
که سفرهای خوبی داشته باشند.
درھیچ روایتی نیامدہ تعطیلی شنبہ حرام است اقتصادکشورمھم است وقتی من پول خوب بھم میدن دررفاہ ھستم باید بفکرفقراھم باشم انشااللہ
متاسفیم که بعضی از نمایندگان محترم به شیوه تجار 100 سال پیش فکر میکنند. هوش مصنوعی در امور اقتصادی و تجاری وارد شده و اقتصاد دیجیتال را متحول کرده است . تمام کشورهای دنیا به کیفیت می اندیشند: کیفیت زندگی، کیفیت آموزش، کیفیت پول(ارزش پول ملی)، کیفیت تولیدات و کیفیت روزهای کاری اما شما هنوز به کمیت روزهای کاری فکر می کنید. کارمند ناراضی، افسرده و مورد تبعیض واقع شده اگر کل هفته را هم سرکار باشد عملکرد یک روز کارمند راضی و بانشاط را نخواهد داشت.
لایحه دولت سیزدهم برای اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، جهت ایجاد وحدت رویه بین تعطیلات پایان هفته کارمندان دولتی مستقر در تهران و شهرستانها بوده است؛ لذا باید از انحراف از لایحه اصلی و افراط و افزایش بی مورد دامنه شمول این اصلاحیه اجتناب شود. زیرا کارگران، کارمندان بخش خصوصی، دبیران مدارس، کارکنان شیفیتی، اعضای هیات علمی و غیره تابع قوانین و مقررات خاص خود برای حضور در محل کار می باشند. به نظر می رسد حالا که تعطیلی شنبه ها منتفی شده است متاسفانه برخی شیطنت ها برای افزایش دامنه شمول اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، با هدف ایجاد مشکلات اجرایی برای عملی شدن این قانون و اثبات ناکارآمدی و تحقیر طرفداران تعطیلی پنجشنبه ها انجام می گیرد.
لطفا مخالفان تعطیلی پنجشنبه ها پاسخ دهند که1- اگر تعطیلی شنبه ها خواسته تجار بود چرا قبلا تعطیلی شنبه ها را به وزارت اقتصاد و دارایی، پیشنهاد ندادند تا بصورت لایحه در مجلس طرح شود؟ 2- کارمندان بخش دولتی تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور و محل استقرار وزارتخانه ها ، 15سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند و مشکلی ایجاد نشده ولی حالا که قرار است کارمندان شهرستانی مشمول این تعطیلی شوند اقتصاد کشور مختل می شود؟! 3-چرا تاکنون در مورد تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی و برای لغو آن، اعتراض نکرده اند؟ 4- با وجود اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک، تحریم ها و چالش های سیستم بانکی بین المللی، موضوع زمان در تجارت کشور، کمرنگ و کم اولویت شده، چرا میخواهید کارمندان دولت عذاب بکشند؟ 5- آیا میدانید رفع خستگی جسمی و ذهنی کارکنان موجب کاهش اشتباهات کاری، پیشگیری از اتلاف منابع و افزایش بهره وری می شود؟ 6-در استان ها، کمتر از 10درصد ادارات دولتی مربوط به تجارت هستند چرا میخواهند 90 درصد دیگر هم، پنجشنبه ها سرکار باشند؟ 7- طبق مصوبه مجلس، سازمان های مرتبط با تجارت تعطیل نیستند پس چرا مخالفید؟!
پاسخ به دلواپسان تعطیلی پنجشنبه ها: 1- لاحیه دولت برای اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، به منظور برقراری عدالت اداری، وحدت رویه در تعطیلات هفتگی و افزایش هماهنگی دستگاه های ستادی تهران با واحدهای استانی بوده و مبتنی بر پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه ها برای کارمندان اداری بخش دولتی است و دستگاه های خدمت رسان و عملیاتی را در برنمی گیرد. 2- کارمندان دولت مستقر در تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور، پانزده سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند و مشکلی ایجاد نشده بنابراین اگر کارمندان شهرستانی هم مشمول این تعطیلی شوند مشکلی پیش نخواهد آمد. 3- اگر اقتصاد بهانه نیست چرا تجار قبلا تعطیلی شنبه ها را به وزارت امور اقتصادی و دارایی، پیشنهاد ندادند تا در مجلس تصویب شود؟ 4-اگر تعطیلی پنجشنبه ها خواسته فعالان اقتصادی بود قطعا تاکنون در مورد تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی اعتراض می کردند. 5- کشورهای پیشرفته به سوی سه و چهار روز تعطیلی در هفته می روند چون دریافته اند استراحت کافی و نشاط کارکنان موجب افزایش کارآیی میگردد بنابراین، کیفیت استفاده از زمان کاری، مهمتر از کمیت آن است درغیراینصورت، کار کردن معادل خرابکاری، کارنمایشی، اشتباهات کاری، اتلاف منابع و کاهش بهره وری می باشد. 6- کشوری که تحریم شده و مخصوصا به لحاظ سیستم بانکی بین المللی، دچار چالش است باید تحریم ها را دور بزند و تبعا با روش های قدیمی و رایج تجارت، این امر میسر نیست لذا افزایش یک روز کاری مشترک با کشورهای دیگر، معجزه اقتصادی ایجاد نمی کند. 7- وقتی بازرگانان نتوانسته اند از ظرفیت های سه روز مشترک کاری موجود با دیگر کشورها بطور کامل و مناسب استفاده کنند مطرح کردن روز چهارم، توجیه پذیر نیست. 8- تقریبا اغلب بازرگانی ما، واردات از نوع زباله های چینی و صادارات از نوع خام فروشی با تعداد محدودی از کشورهاست که چندان قابل افتخار نیست. 9-باظهور اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک، موضوع زمان در مراودات تجاری، کمرنگ شده بنابراین مساله تعطیلی یا عدم تعطیلی فلان روز برای امور بازرگانی، فاقد موضوعیت است. 10- در اقتصاد گردشگری، تصمیم گردشگران خارجی برای بازدید از کشور دیگر، قاعدتا مبتنی بر برنامه ریزی است و خود را با مقتضیات اداری (تعطیلات) کشور مقصد هماهنگ می کنند. 11- کارگران و کارمندان بخش خصوصی، تابع قانون کار می باشند و با قانون مدیریت خدمات کشوری ارتباطی ندارند. 12- طبق مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس، سازمان هایی که مرتبط با صادرات و واردات هستند مثل گمرک و بانک تجارت، پنجشنبه ها تعطیل نخواهند بود. بنابراین، با تعطیلی پنجشنبه ها، کماکان برای بخش خصوصی و اقتصاد کشور، مسئله ای ایجاد نمی شود.
از تعلل مجلس، از سستی مجلس، از بهانه جویی مجلس، از کوتاهی مجلس، از اهمال مجلس، از طفره رفتن مجلس، خسته شدیم آیا یک اصلاحیه به یک قانون نه چندان پیچیده اینقدر زمانبر و با تاخیر است؟ آیا مصوبه افزایش سنوات کارکنان برای بازنشستگی هم اینقدر طول کشید؟ این است مجلس کارآمد؟!
عدالت جزء اصول مذهب و قانون اساسی هست. اگر تعطیلی پنجشنبه ها تصویب نشه باید تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی هم لغو بشه.
از اعضای محترم کمیسیون اجتماعی مجلس برای زحماتشان درباره تعطیلی پنجشنبه ها و رفع تبعیض 15 ساله بین تهران و شهرستان ها متشکریم.